Protokoll

Programrådsmøte

Tid og sted: 31. august, kl. 12:30 - 14:00. Rom: Gullhaug Torg 1, møterom 512. 

Tilstede:
Programrådsleder: Marianne Elisabeth Lien
Undervisningsleder: Kenneth Bo Nielsen
Representant for fast vit.ansatte: Christian Krohn-Hansen
Studentrepresentant: Loraine Vlasblom (BA) 
Programrådsekretær: Sarah Frost Logan

Ikke tilstede:
Representant for midl. vit.ansatte
Studentrepresentant MA 

Ordinære saker
V-SAK 1

Godkjenning av dagsorden
Vedtak: Programrådet godkjenner innkalling og dagsorden.

V-SAK 2

Godkjenning av protokoll fra programrådets møte 07.04
Vedtak: Programrådet godkjenner protokollen.

Saksdokumenter:

Orienteringssaker
O-SAK 1

Nytt fra undervisningsleder m/Kenneth Bo Nielsen

- Nytt støttesystem for digital emneevaluering skal piloteres på SOSANT1000 og SOSANT1050 denne høsten. Personer involvert: Hege (emneansvarlig), Kenneth (emneansvarlig) og Sarah (superbruker). Formål: gi faglærer og studentene en mulighet for dialog og tilbakemelding underveis, samt sikre løpende videreutvikling av emnet, og utdanningsporteføljen. Fordelen med det nye systemet (CES) er at det er en felles plattform og support; integrert med Canvas; språkstøtte; muligheter for å forenkle prosessen, forbedre rapportering og sammenstille resultater; og kvalitetssikret mht. personvern, IT-sikkerhet og universell utforming. Prosjektet gir mulighet for felles administrasjon av evalueringen, felles administrasjon av spørsmålsbatteri, targeted surveys; spørsmålsbatteri til emner med særtrekk, automatisk kommunikasjon med studentene, automatisk distribusjon i Canvas, automatisk rapportgenerering, gjenbruk: kan kopieres fra år til år - trenger bare å endre tittel og dato.

Alt i alt; vi er svært positive til prosjektet, og tror dette vil forenkle evalueringsarbeidet ved instituttet. 

O-SAK 2

Nytt fra studieadministrasjonen m/Sarah Frost Logan

- De nye vitnemålstekstene er nå i produksjon og vil gjelde fra kull 2019 på bachelorprogrammet og fra kull 2020 på masterprogrammet. 
Bachelor Master

- Søkertall bachelor og master 2022
Gradvis (liten) nedgang i søkertallene, og dermed også karaktersnittet, ved opptak til bachelor. Fortsatt økning master.

- SAI-uka uke 38

- Strategi for utveksling
Vi jobber med en strategi for utveksling (saksbehandler: Maria). Mål om ferdig notat desember 2022. Formål: Identifisere utfordringer, plan for hvordan vi kan øke utvekslingstallene, plan for videre arbeid med utvekslingsavtaler. 

- Nettskjema/ny form for innhenting av pensumendringer. Formål: forenkle prosessen, mer oversiktlig, strengere frister. Se epost til alle ansatte 02.09.22
 

O-SAK 3

Ekstern rapport - Periodisk programevaluering m/Kenneth Bo Nielsen

Bakgrunn:
Forrige semester var vi under periodisk programevaluering av bachelor- og masterprogrammet. Alle bachelor- og masterprogrammer skal minimum hvert sjette år gjennomføre en evaluering av helheten i programmet. 

Den periodiske programevalueringen består av en egenevaluering og en ekstern evaluering. Den eksterne evalueringen er gjennomført av en ekstern komite og baseres blant annet på egenevalueringen, statistikk og samtaler med ansatte og studenter.

Merk at rapporten tar for seg studiebarometeret 2020 og ikke 2021.

Sakspapirer: 

Kommentarer i møtet
Rapporten bør brukes som et kompass i det videre utviklingsarbeidet. Rapporten er tidvis upresis i form av antagelser og manglende nyanser, i tillegg til at den baseres på data fra studiebarometeret 2020, og ikke oppdaterte tall fra 2021. 

Programrådet identifiserer følgende temaer:

  • Arbeidslivsrelevans generelt
  • Motivasjonsbrev som hinder for søkere til SOSANT2600 (fjerning av motivasjonsbrev som opptakskrav på SOSANT2600 settes opp som vedtakssak på neste møte).
  • Programrådets rolle og ledelsesstruktur - programråd, bachelor- og masterprogrammet
  • Utveksling
  • Bruke masterstudenter som seminarledere på bachelor?
  • Ressurssituasjon
  • Frie emner/valgfrie emner om pågående forskning, og generelt knytte pågående forskning og undervisning tettere sammen

Veien videre
Settes opp som diskusjonssak på neste møte, med satte punkter til diskusjon.  Programrådet velger ut noen prioriteringsområder for videre arbeid. Dette overleveres ledergruppa. 

Annet:
- Undervisningsleder går gjennom rapporten på stabsmøtet 14. september
- Undervisningsleder, studiekoordinator og instituttleder møter fakultetet for å diskutere resultatene og det videre arbeidet

Vedtakssaker
V-SAK 3

Decoloniality and Diversity: Resource page for teaching and curriculum

Bakgrunn
I lys av nylige debatter om dekolonisering, tok programrådet i mai initiativ til å lage noen generelle retningslinjer/føringer for oppdatering av pensum.

Prosessen har vært som følger:

  1. Halvdagsseminar i regi av programrådet 24. mai med innledere og diskusjon om dekolonisering av pensum og undervisning. Åpent for alle interesserte.
  2. En arbeidsgruppe fikk i oppdrag å lage et utkast til retningslinjer.
  3. Utkast ble presentert og diskutert på fastvit-møte og ledergruppemøte i juni.
  4. Fast ansatte mulighet til å kommentere på revidert utkast innen programrådsmøtet 31. august

Det er tydelig at dette er et tema som engasjerer mange. Alle ansatte har fått mulighet til å si sitt, og sammen har vi landet på et ressursdokument som skal hjelpe ansatte og programrådet i vurderingen av fremtidige pensumrevisjoner. 

Sakspapirer 

Vedtak: Dokumentet vedtas med følgende endringer: 
Tittelen endres fra "Decoloniality and Diversity; Resources for developing course curriculum" til "Dealing with colonialism, diversity and inequality; Resources for developing course curriculum". 
Det legges til følgende setning under 'background' s. 1: "The aim of this document is to help to expand the range of texts, authors and perspectives that students encounter in their degree programme rather than to prescribe or remove particular perspectives or authors".

Dokumentet skal  tilgjengeliggjøres for alle på ressurssider for undervisning, og skal brukes som en ressurs i arbeidet med fremtidige pensumrevisjoner.

V-SAK 4

Endring av fordeling av veiledningstimer på masterprogrammet

Sakspapirer

Vedtak: Programrådet tar endring i omfang til orientering og vedtar ny fordeling av veiledningstimer, revidert veiledningskontrakt og reviderte retningslinjer for veiledning.  

Eventuelt

  • Dato for neste programrådsmøte 29. sept. Kl. 10:15-12:00.
 
Publisert 31. aug. 2022 11:58 - Sist endret 11. okt. 2022 10:40