Protokoll

Programrådsmøte

Tid og sted: 06.september, kl. 14:15. Rom: ESH 940

 

Til stede: Christian Krohn-Hansen, Charline Kopf, Espen André Tormodsrud, Elias Strand, Liv Christina Varen (sekretær).
Meldt forfall: Theodoros Rakopoulos.

Ordinære saker

V-SAK 1

Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtaksforslag: Programrådet godkjente innkalling og saksliste

V-SAK 2

Godkjenning av protokoll fra programrådets møte 8. mars 2023

Protokoll 

Vedtaksforslag: Programrådet godkjente protokollen.

Orienteringssaker
O-SAK 1

Nytt fra utdanningsleder og studieadministrasjonen

- Dialogmøtet med fakultetet 20/6-2023:

Utdanningsleder, studiekoordinator og kontorsjef hadde møte med fakultetet for å diskutere bachelor- og masterprogrammene på grunnlag av den årlige programgjennomgangen. SAI er i ferd med å foreta endringer for å styrke rekruttering og gjennomføring på begge studieprogrammene våre. Vi har også enkelte strukturelle utfordringer i masterprogrammet som skal utbedres. SAI har satt ned en arbeidsgruppe som jobber med nytt studiedesign på MA, og vi skal søke SV-fakultetet om opprettelse av nytt masterprogram innen 1. februar 2024. Denne høsten brukes til å diskutere og forankre kommende endringer på bachelorprogrammet i staben. Blant annet kan vi gjøre mer bruk av instituttets forskning i undervisningen. 

Det ble kommentert i programrådsmøtet at skoleelever i videregående ikke nødvendigvis har klart for seg hva sosialantropologi er. Et mulig grep kan være å tilby skolebesøk til skolene i stedet for kun å ta imot bestillinger. Mer beskrivende navn på emner kan også tydeliggjøre hva man lærer i sosialantropologi.

- Status revisjon av masterprogrammet:

Programansvarlig for masterprogrammet presenterte bakgrunnen for og forslag til endringer på masterprogrammet i stabsmøte. Arbeidsgruppen fikk gode innspill som de skal  jobbe videre med de neste månedene. Blant endringene er at feltarbeidet skal legges i ett semester, og ikke strekkes over sommerferien. Dette vil også bidra til at studentene får bedre oppfølging etter feltarbeidet. Det skal også tas stilling til i hvilken grad også emnene skal restruktureres.

Vedtakssaker
V-SAK 3

Endring av emnebeskrivelse for SOSANT2160 – Regional etnografi: Oceania

Sakspapir

Vedtaksforslag: Programrådet godkjente endringene.

V-SAK 4

Endring av pensum for ANTH4100 Core Themes in Contemporary Anthropology

Sakspapir

Vedtaksforslag: Programrådet godkjente endringene. Den ene monografien kan eventuelt føres opp som anbefalt tilleggslitteratur.

V-SAK 5

Endring av emnebeskrivelse for SOSANT2000 – Central Themes in contemporary anthropology

Sakspapir

Vedtaksforslag: Programrådet godkjente endringene.

Eventuelt

 Diskusjonssak: Metodeinnhold i emner på bachelorprogrammet

Noen masterprogram har krav om et visst antall studiepoeng i metode i opptaksgrunnlaget. Studiepoengomfanget i metode er ikke spesifisert i emnebeskrivelsene for bachelorprogrammet vårt, men vitnemålsteksten er omformulert for å tydeliggjøre at programmet inneholder metode. SAI noterer seg imidlertid denne problemstillingen i arbeidet videre med bachelorprogrammet.

 

 

Publisert 27. sep. 2023 10:03 - Sist endret 9. okt. 2023 13:42