Protokoll

9. mai 2023, kl. 12.15-14.00, møterom 929 Eilert Sundts hus

 

Instituttstyremedlemmer til stede: Rune Flikke, Paul Wenzel Geissler (deltok på zoom), Christian Krohn-Hansen, Kenneth Bo Nielsen (vara for Ingjerd Hoëm), Keir James Cecil Martin (deltok på zoom), Charline Kopf (vara for Anna Kristine Johansen), Kirsten Ingeborg Greiner, Elias Strand, Espen André Tormodsrud (vara for Oda Tegnander).

Andre til stede: Guro Frostestad (sekretær).

Forfall: Oda Tegnander 

Saker til behandling i åpent møte

Ordinære saker

V-SAK 1

Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Instituttstyret godkjenner innkalling og dagsorden.

V-SAK 2

Godkjenning av protokoll møte 3/2023 og 4/2023

Protokoll 
Protoll sirkulasjonssak 24.03.2023

Vedtak:  Instituttstyret godkjenner protokollene.

Orienteringssaker

O-SAK 1   

Generell orientering fra instituttleder

Personalnytt

  • Det er behov for ekstra ressurser til adminstrasjonen. Instituttleder arbeider for å se om det er mulig å finne rom for en nye stilling.
  • Rebekah Ciribassi tiltrer i sin stilling som postdoktor 01.06.2023, og vil være på plass i Oslo fra da.
  • Jacinta Victoria Muinde har fått stilling som førsteamanuensis fra 01.08.2023 hos Helsam.
  • Camelia Dewan har fått stilling som førsteamanuensis hos The department for cultural anthropology, University of Uppsala fra 01.01.2024.

Nytt fra forskning

  • Vi venter på at Fripro-utlysningen skal legges ut av NFR.
  • Det foreligger ennå ingen avklaring når det gjelder hva som vil skje med det resultatbaserte omfordelingsmidlene (RBO).  
  • SAIs forskere har den siste tiden vært gode på å søke såkornmidler fra ulike kilder ved UiO. For mer info om hvor du kan søke se nyhetsbrevet. 

Nytt fra undervisning

  • 10.05.2023 avholdes undervisningsforum.
  • Det har vært utforderende å finne nok sensorer til vårens mastersensur. Instituttleder ber alle som har fått henvendelse svare og stille seg til disposisjon.
  • Det er viktig å lese e-post fra utdanningsleder om Chat GPT, inkludert lenker i samme e-post, før sensur. 
O-SAK 2

Styremedlem midlertidig ansatte

Anna Kristine Johansen er på feltarbeid ut sin periode som styremedlem for gruppen midlertidig ansatte. I denne perioden møter 1. vara Charline Kopf i hennes sted. 2. vara Marie Nilsson er for tiden i svangerskapspermisjon. 3 vara Jacinta Victoria Syombua Muinde fungerer som vara for Charline Kopf. 

Jacinta Victoria Syombua Muinde har siste arbeidsdag ved SAI 31.07.2023. Dermed er det behov for at denne gruppen gjennomfører et suppleringsvalg for en vara for periode 01.08.-31.12.2023.

Oridinære saker

V-SAK 3

Forlengelse av tilsetting som postdoktor

Vedtak: Instituttstyret ved Sosialantropologisk institutt forlenger Tom Bratruds tilsetting som postdoktor med 6 måneder.  

V-SAK 4

Utlysning av stilling som stipendiat i forlengelse av prosjektet Anthusia

Instituttstyret hadde kommentarer til noen uklarheter i utlysningen som må korrigeres før publisering. 

Vedtak: Instituttstyret ved Sosialantropologisk institutt vedtar korrigert forslag til utlysningstekst for stilling som stipendiat (SKO 1017).

V-SAK 5

Utlysning av stilling som stipendiat (SKO 1017) og to stillinger som postdoktor (SKO 1352) i det eksternt finansierte prosjektet Amber

Instituttstyrets hadde kommentarer og et spørsmål til utlysningen. Disse kommuniseres til prosjektleder.

Vedtak: Instituttstyret ved Sosialantropologisk institutt vedtar korrigerte forslag til utlysningstekst for stilling som stipendiat (SKO 1017), og for stillinger som postdoktor (SKO 1352).

V-SAK 6

Ekstraordinært styremøte

Instituttstyret vil behandle rapporten fra intervjukomiteen for tilsetting av ny instituttleder på et ekstraordinært styremøte. Instituttstyret er innstillingsorgan. Tidspunktet for et ekstraordinært styremøte blir 24.05.2023 kl. 10:15-11:30.

Vedtak: Instituttstyret ved Sosialantropologisk institutt vedtar at innstilling av kandidater til stilling som instituttleder i åremålsstilling behandles på et ekstraordinært styremøte 24.05.2023. 

V-SAK 7

Eventuelt 

Ingen saker ble tatt opp under dette punktet.

Publisert 9. mai 2023 14:55 - Sist endret 13. juni 2023 16:23