Protokoll

19. mars 2024, kl. 12.15-14.00, møterom 929 Eilert Sundts hus.

Instituttstyremedlemmer til stede: Thorgeir Kolshus, Theodoros Rakopoulos, Christian Krohn-Hansen, Elina Hartikainen, Kenneth Bo Nielsen, Idunn Lüllau Holthe, Kirsten Ingeborg Greiner, Elias Strand, Espen André Tormodsrud.

Andre til stede: Guro Frostestad (sekretær).

Saker til behandling i åpent møte

Ordinære saker


V-SAK 1 Godkjenning av dagsorden

Vedtak:
Instituttstyret godkjenner innkalling og dagsorden.


V-SAK 2 Godkjenning av protokoll møte 13.02.2024 og sirkulasjonssak 26.02.2024

Protokoll
Protokoll ekstraordinært møte

Vedtak:
Instituttstyret godkjenner protokollene.


Diskusjonssaker


D-SAK 1 Årlig gjennomgang av studieporteføljen og utvikling av studietilbud innen medisinsk antropologi

Saksdokument [pdf.]

Instituttleder innledet til diskusjon. Instituttstyret støttet at det er verdt å utforske en utvikling av et tverrfakultært studietilbud innen medisinsk antropologi. 


Orienteringssaker


O-SAK 1 Nedbygging av instituttets timeregnskap 2023-2027

Saksdokument [pdf.]

Notatet ble tatt til etteretning av instituttstyret.


O-SAK 2 Årsplan 2024 - 2026 - status per mars 2024 

Saksdokument [pdf.]

Instituttleder foretok en gjennomgang av årsplanen og redegjorde for pågående prosesser og aktiviteter.


O-SAK 3 Generell orientering fra instituttleder

Nytt fra personal

  • Yayi Zheng begynte som postdoktor tilknyttet prosjektet AMBER 1. mars.
  • Leni Charbonneau begynte som stipendiat tilknyttet prosjektet AMBER 1. mars.
  • Førstelektorprosessen ligger noe foran skjema. Bedømmelseskomiteens rapport ble klar 18. mars. 5 kandidater er invitert til å prøveforelese. Prøveforelesningene er fordelt mellom 10. og 12. april. 
  • Kenneth Bo Nielsen trer inn som undervisningsleder 01.07.2024
  • Ingjerd Hoëm trer inn som undervisningsleder 01.01.2025.

Nytt fra forskning

  • NFR lyser ut en milliard til etablering av seks nasjonale sentre som skal forske på kunstig intelligens (KI). Instituttleder vil delta på informasjonsmøtet om utlysningen. Det er sannsynlig at UiO vil få et slikt senter, som skal ha en faglig bred forankring, og det er viktig at instituttet ser på hvordan vi kan delta i denne forskningen. 
  • Lov om universiteter og høyskoler (tidligere Universitets- og høgskoleloven) trer i kraft 01.08.2024. Den nye loven er en videreføring av bestemmelser fra den tidligere universitets- og høgskoleloven, men det er også en rekke nye bestemmelser. I forbindelse med innføring av den nye loven ønsker instituttleder at instituttstyret diskuterer prinsippet om midlertidig ansattes adgang til å søke eksterne midler på nytt i et kommende styremøte. 

Nytt fra undervisning

  • SAIs reviderte søknad om revisjon av masterprogrammet i sosialantropologi ble sendt inn til fakultetet 18. mars.
  • Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) og SAI har sendt inn en søknad om midler til etter- og videreutdanning for lærere i det store programfaget Sosiologi og sosialantropologi i videregående skole. Et eventuelt prosjekt vil innhente data om kontaktpersoner, samle lærere i sosiologi og sosialantropologi til to årlige samlinger, samt knytte lærere til de faglige foreningenes årsmøter og andre arrangementer.
  • Universitetsstyret vil fra i år og i september hvert år fremover foreta en gjennomgang av UiOs studieportefølje. Det vil i denne prosessen kunne skje en omdisponering av studieplasser innad på hvert fakultet, men også mellom UiOs fakulteter. Dette innebærer i praksis en overføring av prioriteringer fra instituttnivået til UiO sentralt. Forarbeidet til årets prosess vil skje på Det samfunnsvitenskapelige fakultet og dets enheter i perioden april til juni. Prosessen vil kunne få konsekvenser for SAI på sikt, men gitt at instituttet er i gang med revisjon av både master- og bachelorprogram vil vi sannsynligvis ikke rammes av endringer før revisjonene er implementert og utprøvd. 

Eventuelt 

Ingen saker.

Publisert 19. mars 2024 15:21 - Sist endret 20. mars 2024 12:09