15.november 2017 - Referat

Til stede: Tone Druglitrø, Sylvia Lysgård (vikarierende repr. fra VTK-gruppen) Taran Thune, Marianne Areng.

Saksliste

Orienteringssaker

1. Nye innleveringsfrister for masteroppgaver.

Det innføres faste frister for utsatt levering, og ESST-studentene får ny normert frist. De nye reglene trer i kraft fra 1.1.2018. Dette får ikke konsekvenser for studenter som allerede har avtale om individuell frist våren 2018.Nye frister for normert og utsatt innlevering av masteroppgaver.

Referat:

Fristene innføres f.o.m 1.1.2018.

 

Vedtakssaker

2. TIK-programmet innfører krav om levering til frist for å få A

Tone orienterer. Forslag til vedtak: TIK-programmet innfører følgende regel: Kun studenter som har levert innen fristen eller har gyldig utsettelse kan få A.

Referat:

Formålet med forslaget er todelt: 1) Studentene som leverer til fristen skal få uttelling for det, og 2) Motivere flere studenter til å levere til fristen. Det er en del av oppgaven å gjøre arbeidet innenfor en gitt tidsperiode, og det er god trening for et videre arbeidsliv.

Rådet trenger mer informasjon før det er aktuelt å eventuelt innføre en slik regel. I tillegg mener rådet at det er en god idè å innføre bedre oppfølging av studentene i 3-4.semester først, og vurdere virkningen av det tiltaket før man eventuelt setter i gang flere tiltak.

Deler av rådet er bekymret for at en slik regel vil ødelegge motivasjonen til studenter som utsetter masteroppgaven, noe som kan føre til frafall. I tillegg stilles det spørsmål ved om vi ønsker å innføre en regel som betyr at sensorer må ta henyn til noe annet enn det faktiske skriftlige arbeidet i sensuren.

Vedtak: Innføres ikke. Saken bør undersøkes, kanskje ved å gjøre en spørreundersøkelse blant tidligere studenter om hvorfor de utsetter. I tillegg bør TIK undersøke om andre programmer har denne praksisen, og om vi kan dra nytte av deres erfaringer. Saken bør tas opp igjen som diskusjonssak i et senere møte.

 

Diskusjonssaker

3. Nye læringsmål på TIK og ESST.

Læringsmålene for masterprogrammene skal oppdateres i høst for å bli bedre og mer rekrutterende. Tone orienterer om prosessen og legger frem foreløpig forslag for diskusjon. Se gjerne: Gamle læringsmål for TIK / Gamle læringsmål for ESST

Referat: Saken blir utsatt fordi utkast til læringsmål ikke er klart.

 

4. Bedre oppfølging av studentene som skriver masteroppgave.

Mange TIK- og ESST-studenter utsetter levering av masteroppgaven, og noen leverer aldri. Hvordan kan vi følge opp studentene som skriver masteroppgave for å unngå dette?

Referat:

Programrådsleder foreslår å innføre gruppeveiledningsseminarer i 3-4.semester, for å bedre følge opp de som skriver masteroppgave.

Deler av rådet mener at rammene for veiledning må være klarere, mens andre mener at rammene er klare men (veilednings-)tiden strekker ikke til. Gruppeveiledning kan hjelpe på det sistenevnte. Det er ikke praktisk gjennomførbart å dele studentene i grupper etter tema, fordi temaene er så varierte at mange vil ende opp med liten/ingen gruppe. Det krever også mye arbeid å gjøre en slik inndeling. Sannsynligvis er det mest fornuftig å videreføre gruppene fra TIK4040.

Oppsummering: Rådet vil innføre gruppeveiledning i 3-4.semester, men er usikkert på hvordan det bør organiseres.  Aktuelle spørsmål: Bør TIK4040 videreføres til høsten? Bør TIK opprette et nytt emne, eller kanskje inkorporere veiledning i masteroppgaveemnene? Skal dette være frivilligeller obligatorisk? Programrådsleder og studiekonsulent skal se på de ulike mulighetene, samt diskutere ressursbruk med TIKs ledelse. Til neste møte bør vi ha konkrete forslag på bordet. Programrådsleder og studiekonsulent bør også se på muligheten for å lage et midlertidig opplegg for studentene i 2018.

 

5. Innføre muntlig høring på masteroppgaven.

Sak fra studentene.

Referat:

En del av studentene har signalisert at de ønsker dette. De ønsker å kunne oppklare usikkerheter, forsvare oppgaven, m.m. Dette kan gi en god avslutning på arbidet med oppgaven, og det gir en læringseffekt å diskutere oppgaven med sensorene. Kanskje vil det også føre til mindre klager, som er tidkrevende. Programrådet er positive til dette.

Forslag til mulig opplegg: Studentene får først en foreløpig karakter, uten skriflitg tilbakemelding. Deretter arrangeres muntlig høring, hvor sensorene har mulighet til å justere karakteren. Tilbakemelding gis da i den muntlige høringen, ikke skriftlig.

Programråsleder og studiekonsulent skal regne ut ressursbruken og ta opp saken med TIKs ledelse. Obs - å fjerne kravet om skriftlige tilbakemelding vil spare inn tid, som heller brukes på muntlig høring. Eksterne sensorer kan delta via Skype hvis de ikke bor i Oslo-området.

 

6. Sosialt og faglig miljø på masterprogrammene.

Sak fra studentene.

Referat:  

Studentene ønsker et godt miljø og godt samhold på tvers av kullene. Det har vært litt problemer med rekruttering til programutvalget Teknovatøren, og litt bekymring for om utvalget og magasinet vil bli drevet videre når nåværende 2.årskull trekker seg ut. Rekrutteringssituasjonen ser imidlertid ut til å ha bedret seg i det siste.

Rådet tar det til etterretning, og vil følge med på hvordan det går til neste semester.

 

Publisert 18. okt. 2017 13:28 - Sist endret 27. feb. 2024 21:23