Referat programrådsmøte 11. mars 2020

Til stede: Tone Druglitrø, Jørgen Bollingmo, Ana Delgado, Markus Bugge, Ingrid Haugland

Sekretær: Johanna Foss

Forfall: Richard Berg, Jonas Engestøl Wettre

 

Diskusjons- og vedtakssaker

  • Utarbeidelse av felles retningslinjer for veiledning av masterstudenter på TIK og ESST. Per dags dato er det som finnes av retningslinjer lite og for generelt. ESST har også egne retningslinjer på sine nettsider. Flere studenter har gitt tilbakemelding om varierende kvalitet på veiledningen og manglene kontakt med veiledere. På faglærerlunsjen (28. februar 2020) ble det foreslått å utarbeide nye felles retningslinjer av hensyn til både studenter og veiledere for å avklare rollefordeling og forventninger. Studentene har ikke kjennskap til fakultetets etiske retningslinjer og dette kan også implementeres eller gjøres bedre kjent. Selve veiledningskontrakten trengs ikke å endres, men mer informasjon på nettsiden samt en «sjekkliste» er nødvendig. Tone tar utgangspunkt i en sjekkliste utarbeidet av Håkon Normann sin sjekkliste og ser på SAI sine retningslinjer samt LINK ressurser for å utarbeide nye retningslinjer. Studentrepresentanter fremmet i tillegg et forslag om å utarbeide en oversikt over de formelle kravene med masterfrister til informasjon for både studenter og veiledere. Jørgen følger opp dette siste punktet.

Orienteringssaker

  • Undervisning TIK4001. Tone orienterer om hva som ble vedtatt og diskutert på planleggingsmøte 9. mars. Undervisningen til høsten vil gå som normalt, men med noen endringer: Introduksjonsmodulen vil bli lengre for å bedre kunne vise hvordan innovasjonsstudiet og STS er komplementære perspektiver som beriker hverandre. Flere forelesere skal inn i STS-modulen, mens det skal arbeides med at innovasjonsmodulen ikke skal overlappe TIK4021. Det vil i denne modulen også gjøres noen mindre pensumjusteringer. Studentrepresentanten meldte om at studentene i stor grad var fornøyd med oppbyggingen av høstsemesteret. 
  • Metodekurs på TIK. Tone orienterte om at man snart er i mål med å sette ned en arbeidsgruppe som skal jobbe med å utarbeide metodeundervisning på TIK. Det ble en diskusjon Programrådet om hvordan denne arbeidsgruppen bør organiseres. Når det gjelder problematikk rundt undervisning av kvantitativ metode er dette enda ikke løst. En mulighet er at de studentene som er interessert i kvantitativ metode kan gjøre dette i 3. semester. Denne løsningen er ikke optimal og framskynder behovet for eget metodekurs. Planen er at metodekurset skal være på plass våren 2022. Metodekurset vil også kunne lede til mer omfattende endringer gjennom hele vårsemesteret som må vurderes av arbeidsgruppen.

Andre saker

  • Obligatorisk oppmøte. Diskusjon om å innføre 80 prosent obligatorisk oppmøte på alle kurs og ikke kun i TIK4001 for å øke deltagelse og styrke samholdet. Dette blir tema for neste programrådsmøte og bør vedtas raskt så årets søkere er informerte. 
  • Teknovatøren. Bladet driftes ikke lenger. Diskusjon om hva som kan gjøres for en eventuell gjenoppstandelse og hvorvidt ledelsen skal bidra her. Forslag om at Teknovatøren kan være en aktiv del av markedsføringen av studiet.   
  • TIK4040. Gjentagende tilbakemelding fra TIK-studenter om at de ikke er klare til å utarbeide masterskissen på det tidspunktet som kreves i TIK4040. Diskusjon om at dette er vanskelig å samkjøre med kravene og løpet til ESST-studentene. Dette vil bli diskutert videre på neste møte. Tilbakemelding fra studentene om at lav deltagelse kan skyldes at det er høye krav, men samtidig få obligatoriske krav. Det ble foreslått å gjøre flere kursaktiviteter obligatorisk for 2021.
  • Flere møtepunkter utenom undervisningen. Forslag om å styrke fagmiljøet og studentmiljøet ved å legge til rette for flere faglige og sosiale møtepunkt og arrangementer for studenter og ansatte utenom undervisningen. Særlig ble studentene oppfordret til å ta initiativ til slike faglig-sosiale møtepunkter.

Agenda for møte 

 

Publisert 30. mars 2020 14:05 - Sist endret 16. feb. 2024 10:04