Referat programrådsmøte 30. september 2020

Til stede: Tone Druglitrø, Markus Bugge, Torun Røed

Forfall: Ana Delgado, Jonas Engestøl Wettre, Richard Berg 

Sekretær: Inger-Johanne Ullern

  • Orienterings- og diskusjonssak: Høstens undervisning så langt, fadderordningen, og seminarordningen 
    1. Semesteret har gått som «vanlig» i den forstand at vi har hatt fysisk undervisning, og til dels hybrid undervisning.
    2. Det nye i år er at vi har hatt faste studentgrupper som har jobbet i seminarer koblet til forelesningene.

1. Programleder orienterer

  • tilbakemelding fra forelesere om at undervisningen har gått fint, og at studentene er fornøyd med fysisk undervisning.
  • en hendelse med mistanke om mulig smitte ga et lite opphold i undervisning med avlysning før flytting til digital undervisning. Hvordan slike situasjoner skulle håndteres ble kartlagt da og det er utarbeidet en punktliste for hva som skal gjøres i slike tilfeller.
  • tildels hybrid undervisning med live-streaming når studenter har hatt corona-symptomer. Vanskelig grenseoppgang mot sykdom som ikke er corona-relatert. Rutiner og regelverk knyttet til fravær ivaretar dels behovet for tilrettelegging.

Kommentarer fra programrådet:

  • fadderordningen har fungert godt, studentene har vært fornøyde, selv om lavterskel-format med uteaktiviteter. Heldige med været i år, det kan være et problem hvis corona-situasjonen fortsetter og det blir dårlig vær.
  • møtepunkt studenter og ansatte som pleier å være del av studiestart har ikke blitt gjennomført, foreløpig ingen tilbakemeldinger, men vi avventer. Studentrepresentanten bekreftet at de nye studentene ikke er særlig godt kjent med senteret. Terskelen for å ta kontakt er litt høyere nå enn før. Senteret bør understreke at e-post og zoom-møter er enkle kanaler å bruke. Det er en fordel at en studiekonsulent og lærer som underviser er tilstede.
  • studentene har hatt problemer med å forstå STS, litt vanskelig dialog i undervisningen. Dette vil være mulig å ta opp i ordinær emneevaluering.

2. Programleder orienterer:

  • faste studentgrupper à 5 studenter koblet til undervisningen har fått gode tilbakemeldinger, seminarleder synes også at det hadde vært en god ordning i det vanlige løpet. Tidligere har det vært overlatt til studentene selv å organisere tilsvarende, og da har erfaringen vært at det varierer og avhenger av studentkullet. Seminargruppene fungerer godt som innledning til vitenskapsteori og -historie og lesingen av vitenskaplige tekster, særlig med tanke på at ikke alle studentene har ex.phil/ex.fac. Gjennomføring vil være et ressursspørsmål.

Innspill fra programrådet:

  • Programrådet var enig i programleders vurdering og at det er interessant å tenke å videreføre fordi ordningen skaper en faglig tilhørighet for alle, også for de som ellers ville falle utenom. Det er også et annet læringsrom enn vanlig undervisning.Verdifull læring fra studenter til andre studenter. Ressursbehovet bør vurderes som lite sett i forhold til kvalitetshevingen av studiet.
  • Innsendt kommentar fra ESST-student: Det er behov for tydeligere retningslinjer for seminarledere.
  • Programleder følger opp diskusjonen med evt å forberede en vedtakssak for programrådet eller legge fram forslag for senterledelsen.
     
  • Orienteringssak: Om vårens undervisning.
    Programleder orienterer:
    I planlegging nå, med fysisk undervisning som utgangspunkt. Utveksling gjennom ESST-nettverket; alle partneruniversitetene tar imot, det gjør også TIK. Programleder vil ikke råde studenter til å reise til steder som allerede har sagt at de tilbyr bare digital undervisning.
    Ombygging av Eilert Sundts hus fra våren 2021, etter hva vi vet nå vil det ikke påvirke undervisningen, men vi kommer tilbake med mer orientering i programrådets november-møte.

    Programrådet uttrykte noe skepsis til å oppfordre studenter til utveksling fordi studentene risikerer å måtte avbryte utvekslingsopphold. TIK må i alle fall forberede seg på at studenter som må reise tilbake vil trenge støtte fra senteret/UiO. Selv om studentene vet hva slags risiko de tar må det orienteres om de forskjellige risikofaktorene i forkant.
     

  • Diskusjonssak: Teknovatøren og faglige møtepunkt mellom studenter og faglærere. 
    Saken utsettes til et senere møte.
     
  • Eventuelt
    Det var ingen saker til eventuelt.

Saksliste for møtet

 

Publisert 30. sep. 2020 13:11 - Sist endret 16. feb. 2024 10:04