Protokoll fra møte i ARENAs styre 20. november 2023

Møtet ble satt mandag 20. november 2023 kl. 14, i ARENAs seminarrom SBU30 i Gaustadalléen 30A, og ble hevet kl. 15.30.

Tilstede fra styret: 

Magnus Gulbrandsen

Agnethe Dahl

Asgeir Fløtre

Bjørn Høyland

Asimina Michailidou (zoom)

Tyra Kristiansen Stave

Martin Moland

Tilstede fra ARENA:

Daniel Naurin (senterleder)

Ida Hjelmesæth (administrativ leder)

Trym Nohr Fjørtoft (O- SAK 1)

Tilstede fra SV-fakultetet:

Ole Magnus Ørsnes (V-SAK 3)

Ordinære saker

V-SAK 1: Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

V-SAK 2: Godkjenning av protokoll fra styremøtet 18. september 2023

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Saksdokumenter:

Protokoll fra styremøtet 18. september 2023

Orienteringssaker

O-SAK 1: Hva skjer ved ARENA?

Post-doktor Trym Nohr Fjørtoft presenterte sitt post-doktorarbeid for styret. Fjørtoft studerer spørsmål knyttet til demokrati og teknokrati som del av det NFR-finansierte SINGLEMARKETS-prosjektet ved ARENA. Prosjektet omhandler det indre markedet i USA og Europa, hva det har å si for det politiske systemet når man delegerer makt fra styringssystemene, som et demokratisk problem fordi det ikke er koblet til det folkelige flertallet med de normative og demokratiske spørsmål som følger. Dernest informerte senterleder Daniel Naurin om søknadsstatus ved enheten. Forslaget til nytt administrasjonsreglement ved ARENA som ble presentert for styret ved forrige styremøte er nå vedtatt av fakultetet, med endringene som var foreslått, herunder at senterleder går inn som styreleder, at det skal utpekes en nestleder og at det kun skal være to eksterne styremedlemmer heretter. Deretter informerte senterleder styret om at han ikke tar en ny periode som senterleder, slik at stillingen nå lyses ut.

Saksdokumenter:

Øvrige orienteringssaker

Revidert administrasjonsreglement ARENA

Personalsaker (unntatt offentlighet, jfr. Offentlighetsloven § 25)

V-SAK 3: Budsjett 2024 og langtidsprognose

Senterleder gikk gjennom forslaget til budsjett og tilhørende langtidsprognose. Budsjettet bygger på antakelser som leder til en virksomhet som er i balanse ved utgangen av 2028. Senteret budsjetterer med nye prosjekter i tråd med søknadsplaner og antakelser om innvilgelse på linje med prosjekthistorikk. Det budsjetteres i langtidsperioden med nye prosjekter i størrelsesorden tilsvarende to nye NFR-prosjekter, to nye EU-prosjekter og et annet i 2025, mens tre NFR- og EU-prosjekter i 2026, etter en nøkkel beregnet etter behov for nettobidrag. Budsjettet baserer seg på en antakelse om en lønnsvekst på 5%, som antakeligvis kan bli lavere. Foreløpig ligger det ikke inne erstatning for ansatte som går av med pensjon i løpet av perioden, i tråd med budsjetteringsprosedyrer. Styret diskuterte hva som er mest usikkert av nye inntekter, samt usikkerheten knyttet til fremtidig finansieringsmodell og fremtidige incentivmidler. Styret diskuterer også bortfallet av finansieringen fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Saksdokumenter:

Budsjett 2024 og langtidsprognose

Vedtak: Styret godkjenner budsjettet for 2024 og tar langtidsprognosen til orientering.

V-SAK 4: Ansettelse i midlertidig stilling som forsker ved ARENA

Saksdokumentene er unntatt offentligheten, jfr. Offentlighetslovens § 25.

Styret hadde innstillende myndighet i saken, og vedtok forslaget til innstilling. Saken oversendes Fakultetets ansettelsesråd for videre behandling.

D-SAK 1: Eventuelt

Senterleder takker styret for dets innsats i perioden som har gått, og ber om et siste, ekstraordinært møte så snart som mulig. Styreleder ber ARENA kalle inn og møtet vil avholdes på Zoom.

D-SAK 2: Styrets fem minutter

Ikke avholdt.

 

Publisert 20. apr. 2023 10:14 - Sist endret 22. mai 2024 14:10