Protokoll fra møte i ARENAs styre

Møtet ble satt 10. juni 2013, kl. 15.30, Johan P. Olsens rom, ARENA, Sognsveien 68, og hevet kl. 17.00.

Til stede fra styret:
Tor Saglie (leder)
Inger Johanne Sand
Carlo Thomsen
John Erik Fossum (ansattrepresentant)
Nina Merethe Vestlund (ansattrepresentant)

Forfall:
John Mikal Kvistad

Til stede fra ARENA:
Erik Oddvar Eriksen (senterleder)
Geir Kværk (administrativ leder)

Ordinære saker

V-SAK 1 Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

          
V-SAK 2 Godkjenning av protokoll fra styremøtet 11. februar 2013

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Saksdokumenter:

Styreprotokoll 11. februar 2013
          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Regnskap 1. tertial 2013

Senterleder og administrativ leder orienterte om regnskapet og endringer i prognosen for 2013, basert på endringer i inntekter og utgifter. Den nylig innvilgede søknaden til Forskningsrådets "Europa i endring"-program har redusert usikkerheten i senterets økonomiske situasjon, selv om det fortsatt er behov for ganske betydelige nye inntekter. Styret diskuterte usikkerheten og i hvilken grad det er mulig og ønskelig å operere med underskudd på kortere og lengre sikt. Senterledelsen kommenterte at det er mulig å redusere aktiviteter og utgifter i stor skala på ganske kort tid dersom dette blir nødvendig, men at det inntil videre kun tas sikte på mer moderate reduksjoner i aktiviteten.

Saksdokumenter:

Regnskap og oppdatert prognose
          
O-SAK 2 Status oppfølging årsplan 2013

Senterledelsen orienterte kort om oppfølgingen av årsplanen. Det ble blant annet pekt på at det har vært stor søknadsaktivitet hittil i år. Angående det foreløpige avslaget på en større søknad om et EU-finansiert forskerskolenettverk, orienterte ledelsen om prosessen for å sende inn en ny og forbedret søknad. Det ble også lagt vekt på at tallene for 2012 innen antall publikasjoner og nivået på disse var gode, og at aktiviteten ser ut til å fortsette eller øke i 2013. Det ble også orientert om avholdte konferanser ved senteret hittil i år. Styret drøftet kort i hvilken grad organsiert undervisning kan være en mulighet for senteret til å bedre den økonomiske situasjonen, og hva slike undervisningsoppgaver ville gjort med ARENA som forskningssenter. Styret etterspurte også informasjon om ARENA-forelesningen som er bevilget støtte fra Utenriksdepartementet. Senterledelsen har foreløpig ikke hatt kapasitet til å planlegge denne, men vil ta fatt i dette.

Saksdokumenter:

Oppfølging årsplan 2013
          
O-SAK 3 Personalsaker

Styret tok notatet om personalsaker til orientering.
Saksdokumenter unntatt offentligheten, jfr. Offentlighetsloven § 25.

          
O-SAK 4 Øvrige orienteringssaker

Styret kommenterte at de stiller seg svært positive til at ARENA legger til rette for å ta imot gjesteforskere i den grad senteret har gjort det siste året. Styret tok ellers notatet om orienteringssaker til orientering.

Saksdokumenter:

Øvrige orienteringssaker
          
O-SAK 5 Hva skjer ved ARENA?

Senterleder orienterte om hovedaktiviteten ved senteret, med fokus på nylig innsendte søknader om forskningsmidler og resultater av tidligere søknadsprosesser. Det er nylig innvilget en betydelig støtte til prosjektet "Eurodiv" fra Forskningsrådet, og SV-fakultetet har bevilget støtte til ARENAs forarbeid til prosjektet om "demokratimonitor" og en fornyet søknad om et forskerskolenettverk (EUs Marie Curie-program). Flere større og noen mindre søknader (bl.a. til ERC, Forskningsrådet og EØS-midlene) er fortsatt i evalueringsprosessen. Deretter presenterte Christopher Lord et nytt forskningsinitiativ - "demokratisk monitor" - for styret. Styret tok senterleders utgreiing og Lords presentasjon til orientering.

          

Ordinære saker

V-SAK 3 Eventuelt

Ingen saker meldt under eventuelt.

          
Publisert 11. sep. 2013 10:07 - Sist endret 29. aug. 2014 13:36