Protokoll fra møte i ARENAs styre

Møtet ble satt 19. mai 2015, kl. 15.30, Johan P. Olsens rom, ARENA, Sognsveien 68, og hevet kl. 16.30.

Til stede fra styret:
Tor Saglie (leder)
Steinar Stjernø
Carlo Thomsen
Inger Johanne Sand
Nina Merethe Vestlund (ansattrepresentant)
Johanna Strikwerda (ansattrepresentant)

Til stede fra ARENA:
Erik Oddvar Eriksen (senterleder)
Geir Kværk (administrativ leder)

Ordinære saker

V-SAK 1 Godkjenning av dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

          
V-SAK 2 Godkjenning av protokoll fra styremøtet 24. november 2014

Vedtak: Protokollen godkjennes.

Saksdokumenter:

Protokoll fra styremøtet 24. november 2014
          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Hva skjer ved ARENA?

Senterleder orienterte om aktivitetene og situasjonen ved senteret, med hovedvekt på søknadsprosesser og fjorårets publikasjonstall. Det ble i 2014 satt rekord i antall publikasjoner og publikasjonspoeng per ansatt, noe som både signaliserer et svært høyt aktivitetsnivå blant senterets ansatte og som også er ett av flere tegn på kvalitet. Det er en lang rekke søknadsprosesser på gang, blant annet vil det i slutten av mai sendes en koordinatorsøknad til EUs Horisont 2020, en søknad om Advanced Grant til Det europeiske forskningsrådet ERC, en søknad til Forskningsrådets FRIPRO Toppforsk-utlysning og en søknad som koordinator til UiOs Norden-satsing. Søknaden om en Marie Sklodowska Curie-finansiert europeisk forskerskole ble avslått i mai med svært gode evalueringer (0,4 prosentpoeng lavere enn den eneste norsk-koordinerte forskerskolen som ble finansiert i denne runden), og denne vil forbedres og sendes på nytt i januar 2016. Senteret jobber også aktivt med en søknad til Forskningsrådets neste SFF-utlysning. Denne søknaden vil være gjenstand for diskusjon blant annet på det neste stabsseminaret og på flere seminarer og møter i løpet av sommeren og høsten. Evalueringen av søkerne til to nye øremerkede post-doktorstillinger ved senteret nærmer seg slutten, og det tas sikte på ansettelser tidlig i høst. Styret anerkjente det høye aktivitetsnivået og produksjonen, og tok ellers senterleders utgreiing til orientering.

          
O-SAK 2 Regnskap per april 2015 og oppdatert prognose

Senterledelsen orienterte om regnskapet hittil i år og den oppdaterte prognosen. Hovedsakelig forløper ARENAs virksomhet som planlagt, og i prognosen for 2015 ser ARENAs regnskap ut til å gå i balanse. Gitt forutsetningene om nye inntekter på om lag 2 mill. kr årlig fra 2016, og gradvis reduserte personalkostnader i forbindelse med avgang for midlertidige ansatte, vil ARENA også gå i balanse i perioden 2015-2019. Styret kommenterte en generelt sårbar økonomisk situasjon og fraværet av buffer for svingninger i prosjektinntekter slik senteret opplever for tiden. Styret diskuterte om det er mulig for senteret å ha et enda bredere fokus i søken etter økte eksterne inntekter. Dette kan eksempelvis være ulike typer finansieringsordninger fra departementene, og innenfor programmer og på tema som ikke nødvendigvis er ARENAs tradisjonelle fokus men som kan kobles til senterets forskning og vil kunne åpne nye muligheter. Styret tok for øvrig regnskapsrapporten til orientering.

Saksdokumenter:

Oppdatert prognose
          
O-SAK 3 Status oppfølging årsplan 2015

Senterledelsen presenterte noen av punktene i oppfølgingen nærmere, blant annet søknadsaktiviteten, reduksjon av driftsbudsjettet og planene for stabsmøtet i juni. Styret tok notatet om oppfølgingen av årsplanen til orientering.

Saksdokumenter:

Oppfølging årsplan 2015
          
O-SAK 4 Personalsaker

Styret tok notatet om personalsaker til orientering.
Saksdokumenter unntatt offentligheten, jfr. Offentlighetsloven § 25.

          
O-SAK 5 Øvrige orienteringssaker

Styret anerkjente det høye aktivitetsnivået hva angår blant annet publikasjoner og arrangementer, slik dette også fremkommer i årsrapporten for 2014. Styret tok for øvrig notatet om øvrige orienteringssaker til orientering.

Saksdokumenter:

Øvrige orienteringssaker
          

Ordinære saker

V-SAK 3 Eventuelt

Ingen saker under eventuelt.

          
Publisert 23. juni 2015 14:45 - Sist endret 24. juni 2015 13:27