Referat fra møte i Programrådet

Møtet ble åpnet i Zoom 9. desember 2020, kl. 12.15, og hevet kl. 13.00.

Til stede:  Steinar Holden (leder), Ragnar Nymoen, Tone Ognedal, Karen Helene Ulltveit-Moe, Kaja D. Haug og Adrian Evertsson.

Fra adm.: Oda A. Aune, Kristina Huglen, Sofie Kjernli-Wijnen, Petter Brønstad, Mari S. Øverås (referent)

 

SAK 14/2020 GODKJENNING AV SAKSLISTEN

Forslag til vedtak:

Sakslisten godkjennes. 

 

SAK 15/2020 ORIENTERINGSSAKER

a)  Protokoll fra programrådets sirkulasjonssaker i vår 2020 og høst 2020  

b)  Rehabilitering av Eilert Sundts hus 2021-2022. Konsekvenser

c)  Bruk av flervalgsoppgave ved eksamen i ECON2610, høsten 2021

 

VEDTAKSSAKER:

SAK 16/2020 NEDLEGGELSE AV DEMOGRAFI

Instituttet har tidligere lagt ned enkelte demografiemner på grunn av manglende undervisningsressurser.  Nå forsvinner de siste undervisningsressursene innen demografi.  Et notat om avviklingen av demografiundervisningen ved instituttet, datert 11. november 2020, følger vedlagt.

 

Vedtak (enstemmig):

Programrådet vedtar å legge ned demografiundervisningen ved instituttet i tråd med den fremlagte planen.

 

SAK 17/2020 DISKUSJONSSAKER

  • Erfaringsutveksling av studietilbudet høsten 2020: Studentene meldte at de var fornøyd med den digitale undervisningen høsten 2020, og trakk spesielt frem at det har vært positivt med hybrid undervisning. De meldte inn et ønske om at instituttets emneansvarlige kan fortsette med opptak av forelesninger, også etter Korona-tiden. Karen Helene og Tone Ognedal meldte at de synes det har vært utfordrende å forelese over Zoom når studenter har skjermen av, og at det virker som om færre studenter deltar når de kan se på opptak i etterkant. 
  • Flervalgsoppgaver og andre automatisk rettede oppgaver ved eksamenUndervisningsleder undersøker mulighet for at instituttet kan publisere alle flervalgsoppgaver etter gjennomført eksamen.
  • Bestått/ikke bestått som karakterskala i ECON1100: Studentene etterlyste mer informasjon om konsekvenser av juks på eksamen. Administrasjonen opplyste om at studentene signerer en serviceerklæring hvert semester i Studentweb der de er innforstått med UiOs regler for blant annet fusk. Det står også informasjon om fusk på eksamen på hver emneside.

    Undervisningsleder i samarbeid med administrasjonen skal vurdere om det skal lages en informasjonsmal om gjennomføring av eksamen som emneansvarlig kan bruke på forelesning.  

SAK 18/2020  EVENTUELT

  • Kollisjoner av seminarer på enkelte masteremner: Studentene meldte inn at det var kollisjoner blant noen masteremner med et seminar. Administrasjonen visste hvilke emner dette gjaldt, og det skal opprettes en ekstra seminargruppe på de enkelte emnene. 
Publisert 9. des. 2020 14:02 - Sist endret 9. feb. 2024 03:55