Protokoll fra programrådsmøte 16. mars 2022

Til stede: Steinar Holden (leder), Karen Helene Ulltveit-Moe, Tone Ognedal, Bård Nordseth og Christina Lokken.

Fra adm: Kristina Huglen, Anne Line Reime, Oda Asbjørnsen Aune, Marie Sørhaug, Mari Øverås (referent). 

Sak 01/2022 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll fra programrådets møte 07.12.2021

Vedtak:

Sakslisten godkjennes.  Protokoll fra programrådets møte godkjennes.

Sak 02/2022 Orienteringssaker

a) Oppdatering av vedtakssak (Sak 22/2021): Endring av vitnemålets informasjonsside

Vi sendte en sirkulasjonssak for å vedta en oppdatering av informasjonssidene til vitnemålene med frist 3. februar. Her er lenke til opprinnelig vedtak. 

Programrådet vedtok oppdateringene for informasjonssidene til vitnemålene for årsenheten i samfunnsøkonomi, bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi, samfunnsøkonomisk analyse og mastergraden i Economics. Informasjonssidene vil være i produksjon for studenter som ferdigstiller studiene fra og med vårsemesteret 2022. 

b) Studiebarometeret 2021

Rapporter:

Overordnet tilfredshet har gått opp sammenlignet med 2020 for bachelor i samfunnsøkonomi og samfunnsøkonomisk analyse. Unntaket er master i Economics der overordnet tilfredshet har gått ned sammenlignet med 2020.  

Følgende temaer er vurdert høyt av studentene på tvers av programmene:
Bibliotek og bibliotekstjenester, den faglige sammenhengen mellom emnene på programmene, studieprogrammene oppleves som faglig utfordrende og undervisningen dekker sentrale deler av lærestoffet/pensum godt, informasjon om studieprogrammene.

Følgende temaer er vurdert lavt av studentene på tvers av programmene:
Informasjon om hvordan kompetansen kan brukes i arbeidslivet, representanter fra arbeidslivet, muligheter til å jobbe med prosjekter/oppgaver i samarbeid med arbeidslivet, kontakt med vitenskapelige ansatte, tilbakemeldinger fra faglige ansatte, innspill på innhold og opplegg i studieprogrammet.

c) Omgjøring av skriftlig eksamen til hjemmeeksamen våren 2022

UiO sentralt har bestemt at Silurveien kun skal ha halv kapasitet våren 2022. I den forbindelse ble vi orientert om at følgende eksamener ble omgjort fra skriftlig eksamen til hjemmeeksamen: ECON1210, ECON1310, ECON1410, ECON1910, ECON2220, ECON2500 og ECON4910.

Emne- og semestersidene er oppdatert med  informasjon om ny eksamensform og tidsrom på de aktuelle emnene. 

d) Orientering fra Mikrogruppen

I 2021 ble det nedsatt en gruppe som skal se på sammenhengen mellom mikroøkonomiemnene på programmene våre. Gruppen består av Tone Ognedal (emneansvarlig ECON1210), Katinka Holtsmark ( emneansvarlig ECON2220), Nils-Henrik von der Fehr (underviser på ECON1210 og ECON3220/4220) og Andreas Moxnes (emneansvarlig ECON2610).

Tone Ognedal orienterer om status for arbeidet.

Vedtakssaker:

Sak 03/2022 Undervisningsplan for høsten 2022

Programrådet skal behandle undervisningsplanen for høsten 2022.

Lenke til undervisningsplan høsten 2022.

Vedtak:

Programrådet vedtar undervisningsplanen for høsten 2022 med de endringer som kom frem på møtet.

Programlederne får fullmakt til å foreta eventuelle nødvendige justeringer i undervisningsplanen grunnet budsjettsituasjonen, lærersituasjonen, studenttallet m.m.

Sak 04/2022 Opprettelse av praksisemne for masterstudenter på Økonomisk institutt

Programleder og administrativ koordinator for masterprogrammet har laget en emnebeskrivelse for et praksisemne på masternivå.

Lenke til emnebeskrivelse.

Vedtak:

Programrådet vedtar å opprette praksisemne på masternivå som undervises fra og med våren 2023. Programleder for masterprogrammet gis fullmakt til å utforme endelig emnebeskrivelse, emnekode og emnenavn i samråd med undervisningsleder og leder for programrådet. 

Sak 05/2022 Diskusjonssaker

a) Valg av statistikkverktøy 

Studentrepresentantene ønsket å diskutere valg av programmeringsspråk på instituttet. 

Undervisningsledelsen mener at instituttet bør satse på ett enkelt statistikkverktøy på tvers av emner. Det er bedre at studentene lærer seg ett statistikkverktøy grundig, som vil gi mer forutsigbarhet for studentene.   

b) Ønske om mer skrivetrening

Studentrepresentantene etterlyser mer skrivetrening før de starter arbeidet med masteroppgaven. Studentrepresentantene spilte inn følgende tiltak: Flere lignende emner som ECON3010 på masternivå, prosjektskisseseminar før oppstart til masteroppgaven eller flere essaybaserte obligatoriske oppgaver på eksisterende emner. Programlederne kommer med forslag til hvordan dette kan følges opp. 

c) Konteeksamen på emner

Studentrepresentanene spilte inn en diskusjonssak om mulighet for konteeksamen i samme semester eller påfølgende semester for fortrinnsvis de obligatoriske emnene ECON4120, ECON4220 og ECON4310.

Programlederne undersøker om det blir forsinkelser for studentene dersom de ikke består i ett eller flere av nevnte emner. 

Sak 06/2022 Eventuelt

Det var ingen saker under eventuelt.

Publisert 17. mars 2022 09:19 - Sist endret 11. feb. 2024 00:43