Møte i programrådet

Til stede: Steinar Holden (leder), Karen Helene Ulltveit-Moe, Tone Ognedal, Gina Gerhardsen og Lise Grønland (vara). 

Fra adm: Kristina Huglen, Guro Langøigjelten, Mari Øverås (referent).

Sak 21/2023 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll for programrådets møte 22.03. 2023

Vedtak:

Sakslisten godkjennes. Protokoll fra programrådets møte godkjennes. 

Sak 22/2023 Orienteringssak

a) Programgjennomgangen 2022

Fakultetet ønsker en årlig rapport som viser status for aktiviteter på studieprogrammene i løpet av et år. Den årlige programgjennomgangen fungerer som et redskap for informasjonsoverføring mellom institutt og fakultet og viser hvilke saker innenfor utdanningsfeltet som fakultetet kan sette på dagsorden i ulike møtefora, f eks i Forum for studiespørsmål.

b) Fagutvalgets studentundersøkelse

Fagutvalget har gjort en spørreundersøkelse for å kartlegge studentenes preferanser for faginnholdet og undervisningen i bachelorundervisningen i samfunnsøkonomi. Undersøkelsen er besvart av 150 studenter, og studentrepresentantene i programrådet skal presentere funnene. 

Undersøkelsen uten de kvalitative svarene er lastet opp her. Den helhetlige undersøkelsen er kun sendt til medlemmene av programrådet av hensyn til personvern. 

Vedtakssaker

Sak 23/2023 Opprettelse av programråd for bachelorprogrammet i Økonomi og datavitensskap og nytt navn på programrådet

Det søkes om å etablere et eget programråd for det nye tverrfaglige bachelorprogrammet Økonomi og datavitenskap (ECDA) fra og med høstsemesteret 2023. Forslag til navn er Programråd for økonomi og datavitenskap. Representanter til programrådet blir følgende: 

Programleder og leder av programrådet: Andreas Moxnes
Representant fra Økonomisk institutt: Jo Thori Lind
Representant fra institutt for informatikk: Bendik Bygstad
Studentrepresentanter: Oppnevnes høsten 2023. 
Sekretær: Kristina Huglen

I den forbindelse blir ikke nåværende programråd det eneste programrådet på instituttet og må derfor skifte navn. Forslag til nytt navn er Programråd for samfunnsøkonomi. 

Vedtak

Programrådet vedtar opprettelsen av Programråd for økonomi og datavitenskap med nevnte representanter. Det må sikres rutiner for god utveksling av informasjon, og undervisningsleder ved Økonomisk institutt har møterett i programrådet. 

Programrådet vedtar navneskifte fra Programrådet til Programråd for samfunnsøkonomi. Programleder for Programrådet for økonomi og datavitenskap har møterett i dette programrådet. 

 

Sak 24/2023 Endring av antall gyldige semestre for obligatorisk aktivitet

En obligatorisk aktivitet er gyldig fra og med semesteret den er bestått. I noen tilfeller er gyldigheten begrenset til et visst antall semestre, per nå er dette satt til et partall. For emner som kun går enten vår eller høst vil dette si at gyldigheten til den obligatoriske aktiviteten varer til og med semesteret før emnet går.

Eksempel:

ECON2220 går hver vår og har obligatorisk aktivitet med gyldighet i 8 semestre. Siste semester hvor den obligatoriske aktiviteten er gyldig blir da et høst-semester.

Vedtak

Programrådet vedtar å øke antall gyldige semestre med ett semester (oddetall) slik at obligatorisk aktivitet er gyldig t.o.m. et semester hvor man kan ta eksamen på nytt.

Følgende informasjon vil bli lagt på emnesidene:

  • Denne obligatoriske aktiviteten er gyldig i X semestre, fra og med semesteret den er bestått.
  • This compulsory term paper is valid for X semesters, starting with the semester in which it is passed

Unntak her er emnesider til emner som går høsten 2023. Disse emnesidene er låst og kan ikke redigeres før etter det kommende høstsemesteret er ferdig.

 

Sak 25/2023 Endring av obligatorisk aktivitet og sluttvurdering i ECON4032 - Internship i økonomi

Emneansvarlig ønsker å endre antall og form for obligatoriske aktiviteter og sluttvurdering i ECON4032 –Internship i Økonomi, basert på evaluering av emnet våren 2023.

Vedtak

Programrådet vedtar endringene av obligatorisk aktivitet og sluttvurdering for ECON4032. Endringene gjelder fra og med våren 2024. Emneansvarlig kan i samråd med programrådsleder gjøre mindre justeringer. 

Sak 26/2023 Diskusjonssak

a) Lengre skriveoppgaver i obligatoriske oppgaver

Følgende diskusjonssak ble spilt inn til programrådet 22. mars, men ble utsatt til dette møtet: Studentene ønsker et formelt krav om at minst minst en av oppgavene, eventuelt hele, skal være en lengre skriveoppgave på obligatoriske oppgaver. Dette gjelder både for master- og bacheloremner. Bakgrunn for ønsket er at studentene mener det er for lite skrivetrening på studiet, og at det er svært viktig for å formidle økonomiske resultater i arbeidslivet. 

Programrådet er enig med studentene i betydningen av skrivetrening. Emneansvarlige bør oppfordres til å inkludere en skriveoppgave i alle obligatoriske emner, med unntak av metodeemner. Undervisningsleder og programrådsleder følger opp saken.

b) Innføring av mattekrav på bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi

Studentrepresentantene ønsket en klargjøring i hva mattekravet på bachelorprgrammet i samfunnsøkonomi vil innebære. 

Det ble informert om at det blir innført et krav om minimum karakter 4,0 i fellesfaget matematikk (224 timer)  fra og med studieår 2025/2026. Nettsiden med informasjon om opptak er oppdatert. 

Sak 27/2023 Eventuelt

 

 

Publisert 2. juni 2023 14:00 - Sist endret 11. feb. 2024 00:43