Referat fra programrådsmøte for kultur og kommunikasjon

Torsdag 22. mars kl. 10.15-11.45, rom 323, Harriet Holters hus

Til stede: Anne Krogstad, Ove Solum, Arve Sørum, Rolv Mikkel Blakar, Nikolai Fjågesund, Eirik Jørgensen, Kim Gorostuen, Lixian Cheng, Kari Henriksen

SAK 1 (01/2012) Godkjenning av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent. En sak til eventuelt: Undervisning høsten 2012.

 

SAK 2 (02/2012) Godkjenning av protokoll fra møte 28.9.2011

Protokollen fra møtet 28.9.2011 ble godkjent.

 

Orienteringssaker:

 

SAK 3 (03/2012) Rapport fra tilsynssensor

Programleder orienterte om tilsynssensors rapport for 2011. Noen momenter fra rapporten ble diskutert:

- Kan det være aktuelt å bruke flere sensorer fra andre universiteter? Det er flere hensyn å ta, først og fremst ivaretakelsen av det tverrfaglige perspektivet. Økonomiske aspekter er også av betydning, ettersom sensorene ofte må flys inn. Å bruke sensorer fra instituttsektoren i Oslo er et greit alternativ, fordi reiseutgiftene er mindre, og fordi instituttsektoren i seg selv er preget av tverrfaglighet.

- Enkelte studenter opplever antropologien som litt utilgjengelig. Hva kan dette skyldes? Studentrepresentantene påpekte at koblingen mellom pensum og "verden utenfor" er viktig i denne sammenhengen.

- Programleder har vært i et møte på fakultetet hvor det kom fram at andre fagmiljøer bruker tilsynssensorene på andre måter enn vi gjør. På KULKOM kan vi også tenke gjennom alternative måter å bruke tilsynssensor på. Det er ikke nødvendigvis slik at tilsynssensor må skrive samme type rapport hvert år.

 

SAK 4 (04/2012) Studentsamtaler blant førsteårsstudentene

Studiekonsulenten orienterte om resultatene fra de individuelle samtalene med førsteårsstudentene. Studentene er generelt godt fornøyde med programmet.

 

SAK 5 (05/2012) Resultater fra nettevaluering

Studiekonsulenten orienterte om resultatene fra vårens programevaluering på nett. Resultatene svarer i stor grad til tidligere år og til resultater fra studentsamtalene. Kun 35 studenter har besvart skjemaene i år. Studentrepresentantene påpekte at det kan være viktig å understreke viktigheten av å svare på slike undersøkelser. Studentene kan for eksempel også få en påminnelse om å svare på en forelesning 

 

SAK 6 (06/2012) Programutvalget orienterer

Studentrepresentantene fra programutvalget orienterte om pågående aktiviteter. Studentene har akkurat vært på en svært vellykket studietur til Berlin. I Berlin hadde de blant annet en "alternativ sightseeing" med fokus på subkultur, samt en heldags omvisning med Torben Hviid Nielsen. Resten av semesteret planlegger programutvalget aktiviteter som pensumquiz, tur til Tusenfryd, Bedriftsbesøk til DnB, Arbeidslivskveld i Niels Treschows hus og semestersluttfest. Programutvalget har også utviklet sine egne nettsider, og jobber aktivt med spørsmål som har med tverrfaglighetens stilling på universitetet å gjøre. 

 

SAK 7 (07/2012) Implementering av kvalifikasjonsrammeverket - ny programtekst

Ny programtekst er lagt ut på programsidene. Ordet "kombinerer" i første setning blir byttet ut med "integrerer".

 

 

Diskusjonssaker:

 

SAK 8 (08/2012) Fordypningsmøte

Studiekonsulenten og programutvalget samarbeider om å arrangere et informasjonsmøte om de fire disiplinære fordypningene på KULKOM i begynnelsen av mai. Studiekonsulenten vil sende ut mer informasjon om dette på e-post.

 

Vedtakssaker:

 

SAK 9 (09/2012) Obligatorisk aktivitet KULKOM1001 og KULKOM3090

Per i dag er første seminargang på KULKOM1001 og KULKOM3090 obligatorisk for studentene. Vi opplever imidlertid at noen ikke kan møte pga. ferie eller andre grunner, og det er vanskelig å håndheve denne regelen strengt, ettersom manglende obligatorisk aktivitet fører til at studentene ikke får tatt eksamen i emnet. Vi ønsker derfor å fjerne regelen om obligatorisk oppmøte første seminargang. Kravet om 75 prosent oppmøte beholdes. Programrådet vedtok følgende:

Obligatorisk oppmøte første seminargang kuttes på KULKOM1001 og KULKOM3090. I stedet formidler vi at oppmøte første gang er sterkt anbefalt, og at studenter som ikke kan møte må gi beskjed til studiekonsulenten minst en uke i forkant.

 

SAK 10 (10/2012) Pensum våren 2012

Programrådet vedtok forslagene til pensumendringer.

 

Eventuelt:

Undervisning høsten 2012. Alle programrådsrepresentantene bidrar i undervisningen høsten 2012. Ove Solum og Arve Sørum skal trolig ha undervisningsfri våren 2013.

 

Publisert 22. mars 2012 16:33 - Sist endret 26. juli 2023 10:13