Referat fra programrådsmøte for kultur og kommunikasjon

Mandag 5. mars 2014 kl. 10.00-11.00, rom 241 Harriet Holters hus

Til stede: Anne Krogstad (ISS), Rune Flikke (SAI), Rolv Mikkel Blakar (PSY), Ove Solum (IMK), Amund Heggelund (studentrepresentant), Katalin Godberg (sekretær).

SAK 1 (01/2014) Godkjenning av dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

SAK 2 (02/2014) Godkjenning av protokoll fra møte 07.10.2013

Protokoll fra møte 07.10.2013 ble godkjent.

 

 

Orienteringssaker:

SAK 3 (03/2014) Orientering om forelesere/programrådsmedlemmer til høsten

  • Anne Krogstad er tilbake fra sabbat og fortsetter med undervisningen fra høsten 2014.

  • Rune Flikke er bortreist til høsten - Marianne Lien tar over etter han.

  • Ove Solum er bortreist til høsten - Audun Beyer stepper inn.

  • Rolv Mikkel Blakar går av med pensjon og Hilde Nafstad skal erstatte ham i Programrådet fremover. Blakar fortsetter å møte i Programrådet ut året som møtende vara, samt fortsetter han med KULKOM-undervisningen.

SAK 4 (04/2014) Evaluering av SOSANT1400

Programleder orienterte om evalueringen av SOSANT1400. Evalueringen avdekket både svake og sterke sider, men emnet var ikke så sterkt kritisert som fryktet. Nye forelesere skal inn (Thorgeir Kolshus, Kim Martin?). Tilbakemeldingene peker mot et krevende pensum - deler av det blir byttet ut. Det er stort frafall i emnet og kanskje de mest misfornøyde har ikke svart på undersøkelsen. Evalueringen forblir et internt notat siden det er flere navn som er nevnt. Programrådsmedlemmene mener emnet modnes over tid og studentene setter større pris på det når de kommer videre i studieløpet.

SAK 5 (05/2014) Studentsamtaler

Studiekonsulent orientert om dårlig oppmøte på studentsamtalene. Av alle inviterte førsteårsstudenter kun tre har møtt opp. På de tre andre bachelorprogrammene var oppmøtet enda dårligere. En av grunnene kan være at de kjenner studiekonsulenten i liten grad siden hun var ikke med ved studiestart. Studiekonsulent kan ev. presentere seg i en KULKOM-forelesning. Hvordan kan vi motivere studentene til å delta? Kanskje vi må endre måten å presentere disse samtalene på og må få tidlig kontakt med studentene. Emneansvarlig bør annonsere samtalene muntlig på forelesningene.

SAK 6 (06/2014) Tilsynssensors rapport

Programleder orienterte om de ev. problematiske områdene tilsynssensoren har pekt på i sin rapport:

  • Tilsynssensor har stilt spørsmåltegn ved om kunnskap- og ferdighetsmålene til programmet er for ambisiøse. Programleder mener studentene må ha noe å strekke seg etter.

  • På emnesiden av KULKOM1001 er det ikke opplyst om sensoren er intern eller ekstern, eller hvordan sensur av eksamen/karaktersettingen foregår. Det nevnes at sammensetning av eksamenskommisjonen og sensurarbeidet pleier ikke beskrives i detaljnivå på emnesidene til SV-fakultetet.

  • Tilsynssensor bemerker en stor forskjell på antall studenter som tok KULKOM1001 og KULKOM3090. Om det er grunnet frafall, kunne det være av interesse hva som ligger bak. Programleder orienterer om at det er generelt lite frafall i programmet, men det går i bølger. Det stilles spørsmål om hvor mye er det lov å overbooke programmet. Studiekonsulent undersøker. Studieprogrammene fikk forespørsel av fakultetet om de ønsker å øke antall studenter på programmene. En økning i studentmengden er en utfordring siden det krever flere resurser av både fagansvarlige og administrasjonen. Kapasiteten i de obligatoriske kursene er også problematisk.

  • Tilsynssensoren stiller spørsmåltegn ved karaktersettingen/karakterfordelingen for KULKOM1001 og KULKOM3090 og kritiserer sensurpraksis. Hun mener KULKOM benytter seg for mye av karakterene A og B. Programrådet mener at KULKOM trenger ingen endringer i sensurpraksis. Programmet har høye karakterkrav ved opptak og har gode studenter hvor deres innstas og kunnskaper skal belønnes.

SAK 7 (07/2014) Programevaluering

Studiekonsulenten orienterte om resultatene fra vårens programevaluering på nett. Svarprosenten var på ca. 40%.

  • Det framgår at mange begynte studiene uten å ha klare tanker rundt hva de skal bruke studiene til. Etter å ha studert noen semestre har det blitt enda mer usikkerhet rundt dette. Hvordan kan vi fange opp dette? PU-lederen fortalte om egne erfaringer: etter begynt studier studentene oppdager flere og flere muligheter som kan forårsake forvirring.

  • Programlederen nevner at tross få studenter på psykologi-fordypning, det er forholdsvis mange som velger å ta en master i psykologi. Grunnen til dette er skreddsydd en masterprogram i kultur- og samfunnspsykologi for KULKOM-studenter.

  • Programlederen utrykte bekymring ang. brukte antall timer på studiene (ca. 15% mellom 1-10 timer). Spørsmålet "Hvor mye tid brukes i gjennomsnitt på studiene i løpet av en uke?" skal omformuleres til nesteårs evaluering.

SAK 8 (08/2014) Programutvalget orienterer

PU-lederen orienterte om aktiviteter gjennom året.

  • Styrekurs: omarbeiding av strategier, mål og rekruttering

  • Julebord: vellykket med stor deltakelse

  • "Kultureliten": besøk på Nationaltheatret

  • Studietur til Sankt Petersburg: vellykket med faglige arrangementer

  • Planlagte aktiviteter og arrangementer: Åpen dag, Arbeidslivsdag, harrytur til Sverige, sommerfest, filmfestival og fordypningsmøte i samarbeid med Anne Krogstad, tidligere studenter og studiekonsulent.

 

Vedtakssaker:

SAK 9 (09/2014) KULKOM1001 pensum høst og vår 2014/15

Programrådet vedtok forslagene om pensumendring: Tekstene til Mari Gillispie-Jason Toynbee og Viggo Vestel skal ikke brukes i neste års KULKOM1001-pensum. De skal erstattes av boken Jan Frode Haugseth: Sosiale medier i samfunnet og artikkelen Inger Furseth: Hijab street fashion og stil i Oslo.

 

SAK 10 (10/2014) Eventuelt

Programleder orientert om oppfølgingsmøtet med fakultetet ang. evaluering av de tverrfaglige studieprogrammene. KULKOM fikk ros mens Europastudier blir kanskje integrert i bachelorprogrammet i statsvitenskap.

Publisert 21. mars 2014 13:29 - Sist endret 26. juli 2023 10:16