Dagsorden

Innkalling til programrådsmøte for masterprogrammet i organisasjon, ledelse og arbeid

Sted: Møterom 241 Harriet Holters Hus

Tid: 9.11.2018, klokken 10.15 – 12.00

Innkalling til programrådsmøte for masterprogrammet i organisasjon, ledelse og arbeid 18.01.2018

Sted: Instituttstyrerommet 221 Harriet Holters Hus

Tid: 09.11.2018, klokken 10.15

 

VEDTAKSSAKER

Sak 1 (12/2018) Godkjenning av protokoll og innkalling

Se protokoll fra programrådsmøte 6.4.2018

Vedtaksforslag: protokoll og innkalling godkjennes

Sak 2 (13/2018) Begrunnelsespraksis på OLA4090 (masteroppgave) og SVPRO4000 - Prosjektforum

OLA4090:

I dag er praksis at kandidaten får en muntlig begrunnelse for sitt arbeid samlet sett (både oppgaven og prestasjon på muntlig eksamen) som del av muntlig eksamen. Samtidig står det i retningslinjene i dag at kandidatene kan be om en begrunnelse i etterkant som kan gis enten skriftlig eller muntlig til kandidaten. Dette oppfatter vi som en unødvendig tilleggsoppgave hvis det er gitt en begrunnelse for det skriftlige arbeidet på muntlig. Vi vil derfor presisere at sensor skal eksplisitt begrunne den endelige karakteren for kandidaten i muntlig slik at det ikke er behov for å be om begrunnelse i etterkant. Vi foreslår at muligheten for å be om en begrunnelse på selve oppgaven i etterkant av muntlig fjernes fra og med våren 2019. Dette blir i tråd med ny praksis på sosiologi.

Ordlyd på nettsidene/sensorveiledningen:

  • Begrunnelse for masteroppgaven på OLA gis samtidig med endelig karakter for oppgaven under muntlig eksamen. Styrker og svakheter ved oppgaven skal oppsummeres av sensor etter eventuell justering etter muntlig og at endelig karakter er gitt, slik at det blir tydelig hva som er begrunnelsen for karakteren som er gitt.

SVPRO4000 (Prosjektforum):

Eksamen i SVPRO4000 består av en mappeevaluering hvor prosjektforumrapporten inngår sammen med prosjektbeskrivelse, refleksjonsnotat og obligatorisk oppmøte. Prosjektrapporten vurderes for bestått / ikke bestått og styrker og svakheter ved prosjektrapporten blir påpekt under muntlig eksamen. Det har tidligere blitt skrevet en skriftlig vurdering i tillegg til den muntlige begrunnelsen som blir gitt under muntlig. Vi foreslår at begrunnelser ikke lenger gis skriftlig, men som del av muntlig eksamen og samme praksis som ved masteroppgaven (OLA4090) fra og med våren 2019.

Vedtaksforslag: Programrådet slutter seg til foreslåtte endringer i foreslåtte endringer for OLA4090 og SVPRO4000.

Sak 3 (14/2018) Endring i leveringsfrister for masteroppgave OLA4090

Pr i dag har OLA 4 frister året igjennom: 20. mai og 25. juni er ordinær frist, 1. november og 15. februar er utsatt frist. Dette er flere enn de fleste andre masterprogram på SV. Ekstra ordinær frist 25. juni ble innført i 2017 med et mål om å få flere studenter gjennom på normert tid (se programrådssak 11/2016, https://www.sv.uio.no/iss/om/organisasjon/programradene/ola/moter/2016/dagsordern-30092016.html). Dette var etter modell fra masterprogrammet i sosiologi. Tilsynelatende var dette en suksess og i 2017 var det få studenter som utsatte sin levering til høstsemesteret.

Etter dialog med fakultetet viser det seg at dette ikke gir utslag for studentene eller programmet, da sensur for oppgaver levert i juni registreres for sent til å være en del av rapporteringen for vår-semesteret, og de fullfører derfor ikke mastergrad på normert tid. Sosiologi har derfor fjernet fristen i juni.

OLA ønsker på grunn av dette å gå tilbake til en ordinær frist på vårsemesteret og en utsattfrist rett etter sommeren og en på høstsemesteret.

Vedtaksforslag: OLA-programmet endrer sine frister for innlevering av masteroppgave fra og med vår 2019. Innleveringsfristene vil være

  • Ordinær: Mai, mandag i uke 22, klokken 12.00
  • Utsatt: September, mandag i uke 36, klokken 12:00
  • Utsatt: November, mandag uke 46, klokken 12:00.

 

Sak 4 (15/2018) Sammenslåing OLA4000 og OLA4020 til et emne

Programleder orienterer om saken.

Se vedlagt foreløpig søknad forelagt SV-fakultetet

Se fakultetets svarbrev

Vedtaksforslag: programrådet støtter sammenslåingen, og gir sin tilslutning til å søke fakultetet om dette.

 

Sak 5 (16/2018) Oppretting av leseemne på OLA

Programmet ønsker å opprette et leseemne for OLA-studenter. Emnets siktemål er å være et valgfag på 10 studiepoeng som lar studenter fordype seg i et selvvalgt tema, gjerne med utspring i programmets tematiske emnegrupper. Et slikt emne tilbys idag av masterprogrammene i sosiologi og samfunnsgeografi, og vi mener det vil være et nyttig tilskudd i OLAs emneportefølje.

Studenter vil sette opp sin egen pensumliste, og ta utgangspunkt i en stor retningsgivende liste. Pensumlisten skal være på mellom 800 til 1000 sider. Studenten vil få en kort veiledning av emneansvarlig i forbindelse med godkjenningen av pensumlisten. Hjemmeeksamen utformes av emneansvarlig basert på den selvvalgte pensumlisten og avholdes i slutten av semesteret.

Emnet er tenkt å gå høst og vår, og slik være et supplement både til prosjektforum (vår) og som mulig forstudium til masteroppgave (høst). På høsten vil det også ta noe av trykket bort fra å finne relevante valgfag som går opp timeplansmessig.

Fordelen med et slikt emne er flere, slik vi ser det.

  1. Emnet binder ikke opp undervisningsressurser underveis i semesteret. Det er også greit å administrere.
  2. Det vil være et fint alternativ til studenter som ønsker flere OLA-fag heller enn andre valgfag.
  3. Det kan fungere som et forstudium til masteroppgaven.
  4. Det kan lette utveksling ved at selvvalg pensum i større grad lar seg gjøre på gjennomføre på utveksling dersom studenten ikke finner nok relevante kurs.

Programmet tar sikte på at nytt emne er klart fra og med høsten 2019. Emnebeskrivelse av emnet vil foreligge for godkjenning på programrådsmøte våren 2019.

Vedtaksforslag: programrådet støtter oppretting av nytt emne, og gir sin tilslutning til å søke fakultetet om dette.

 

DISKUSJONSSAKER

Sak  (16/2018) Presentasjon av tilsynssensorrapport fra Erik Døving

Første del av tilsynsrapport for OLA-programmet fra tilsynssensor Erik Døving (OsloMet) vil bli presentert og diskutert i møte.

Se mandat

Se bestilling

Se rapport

 

ORIENTERINGSSAKER

Sak  (17/2018) Opptak til OLA-programmet. Presentasjon av opptaket 2018 og endring av opptakskriterier.

Studiekonsulent Runar Forsetløkken redegjør kort for årets opptak.

Statistikk for årets opptak 2018 (2017 i parentes):

Antall søkere

Kvalifiserte  førstevalgssøkere

Antall tilbud sendt

Ja-svar

Poeng-grenser

808 (770)  

428 (446)

91 (70)

36 (38)

4 (4)

Vi ønsker å gjøre en endring i opptaksgrunnlaget til mastergraden, som vil gjelde fra og med opptaket i 2020. I dag informeres det om at OLA-programmet er åpent for søkere fra utdanningsvitenskapelige fag. Dette inkluderer da også en rekke ulike typer lærerutdanninger som vi mener ikke holder det faglige nivået hva gjelder teori og metode for å kvalifisere for opptak. Høsten 2018 har diskutert dette med Seksjon for opptak og tilrettelegging sentralt på UiO, og har kommet fram til at slik det presenteres idag gir et uriktig bilde for søkere av hva som faktisk kvalifiserer. Vi mener  det derfor er hensiktsmessig å droppe "utdanningsvitenskapelige fag" som en samlekategori. Ny informasjon må vise at utdanninger fra UV som er kvalifiserende for opptak (feks bachelor i pedagogikk) fortsatt er det. Det er ikke her snakk om en faktisk endring i hvem som er kvalifisert for opptak, men en endring i informasjonen ut til søkere. 

EVENTUELT

Saker fra studentene

Publisert 2. nov. 2018 08:22 - Sist endret 20. juli 2023 13:37