Programrådsmøte samfunnsgeografi

Programrådsmøte samfunnsgeografi 6.juni kl. 10.15-12.00, Harriet Holters hus, rom 323.

Tilstede: Per Gunnar Røe, Hege M. Knutsen, Sylvi B. Endresen, Kirsten Ulsrud, Terje Wessel, Jan Hesselberg, Linda Sygna, Ingar Brattbakk, Bjørnar Sæther, Kristian Stokke, Ellen Konstali (PU) og Elin S. Mæsel (PU). Referent: Siri Steen Selvig.

Protokoll

Sak 1 (39/2012) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes.

 

Sak 2 (40/2012) Godkjenning av protokoll fra møte 09.05.2011

Protokoll fra programrådsmøtet 09.05.2012

Vedtak: Protokollen godkjennes.

 

DISKUSJONSSAKER
 

Sak 3 (41/2012) Veiledning ifm. hjemmeeksamen og andre oppgaver

Saken har utgangspunkt i særpensum (SGO4040), og en mer formell ordning rundt veiledning i dette emnet ble diskutert. Det var enighet om at det bør presiseres i emnebeskrivelsen (SGO4040) at det ikke gis veiledning på særpensum (utover pensumlista), men at studenten kan kontakte veileder pr. e-post hvis det er uklarheter i oppgaveteksten.
 

Sak 4 (42/2012) Designseminar MA

Det er tenkt at det skal legges opp til designseminar/samlinger for masterstudentene ifm.masteroppgaveskriving førstkommende studieår, og Per Gunnar la fram forslag på opplegg. Hovedpoenget er at studentene skal få god oppfølging ift. prosjektskisse, veileder og design allerede tidlig i studieløpet. Forslaget inkluderer torg/åpen dag tidlig i semesteret der studentene i en uformell setting kan møte potensielle veiledere. Hytteturen i september opprettholdes (11. september), og alle som vil delta (i tillegg til undervisningleder) har mulighet til det. Det ble også diskutert om fristen for prosjektskisse 1. oktober kan flyttes til begynnelsen av november. En ulempe med dette, slik PU ser det, er at november er midt i eksamenstida, og de mener videre at det egentlig er greit at studentene må forholde seg til en tidlig frist. 
Hvis deler av designseminar-opplegget tenkes skje også i 2. semester, må det tas hensyn til at det er i dette semesteret flest ønsker (og oppfordres til) å dra på evt. utveksling.

Alle innspill som ble diskutert i møtet tas til etterretning, og nye forslag/innspill kan meldes til Per Gunnar. Saken kommer opp igjen, fortrinnsvis på første programrådsmøte høsten 2012.


Sak 5 (43/2012) Høstseminaret for samfunnsgeografistaben

Tidspunkt for seminaret blir 25. og 26. oktober, sted er ikke klart enda. Tema for seminaret blir undervisning (det pedagogiske/kreativ undervisning/noe annet?) og forholdet mellom forskning og undervisning (hvordan disse påvirker hverandre, i begge retninger). Det planlegges et opplegg som går fra lunsj til lunsj 25. og 26. oktober, og forslag til eksterne bidragsytere som kan holde spennende forelesninger rundt temaene mottas med takk (Per Gunnar). Informasjon om detaljert opplegg kommer etter sommeren.

 

ORIENTERINGSSAKER

 

Sak 6 (44/2012) Midlertidig tilsetting i stilling med ansvar for UTV (Utviklingsstudier).

Per Gunnar orienterte om status.


Sak 7 (45/2012) Innkomne søknader på PhD-stillingen (med søknadsfrist 23. mai)

Per Gunnar og Terje orienterte.

 

Sak 8 (46/2012) UD (Utenriksdepartementet) tilbyr forelesinger som kan være relevante for oss.

Tilbud om foredrag eller annen deltakelse i undervisningssammenheng fra UD

Per Gunnar orienterte, og interesserte bes ta kontakt med Per Gunnar.


Sak 9 (47/2012) Sommerseminaret, den 14. juni

Per Gunnar orienterte.


Sak 10 (48/2012) Masteropptak 2012

Siri orienterte om status etter søknadsfrist 1. juni. Vi har 82 førsteprioritetsøkere (76 søkte i fjor, uten prioriteringsmulighet), i tillegg er det 65 søkere som har SGO på 2. eller 3. prioritering). Første opptaksrunde publiseres 5. juli.


EVENTUELT

Bjørnar: registrering av timer ifm. veiledning Ph.D, både for intern og ekstern veileder- hva skjer hvis Ph.D. kandidaten faller fra (spesielt hvis registreringen skal skje underveis)? En skal få uttelling/betalt for det arbeidet man har gjort, også om kandidaten faller fra og ikke leverer.

Jan: Pål Lykkja oppfordrer alle til å sende inn innspill til bokinnkjøp på biblioteket. Jan forslår videre at det opprettes kombinasjonsabbonnement (papir+nett) på de viktigste tidskriftene- flere liker å ha tilgang til fysiske eksemplarer, og på denne måten blir også samfunnsgeografi (og tidskriftene) mer synlig på biblioteket. Forslag til hvilke tidskrifter dette burde gjelde kan sendes til Jan. Jan kan også melde om at samfunnsgeografi nå går under "Sosial økologi" på biblioteket- noe han jobber for at skal endres tilbake!

Publisert 6. juni 2012 15:07 - Sist endret 7. juni 2012 08:22