Protokoll fra møte i programrådet for sosiologi

Til stede: Karin Widerberg, Fredrik Engelstad, Anne Lise Ellingsæter, Torkild Lyngstad, Anne Krogstad, Patrick Lie Andersen, Katrine Fangen, Daniel Arnesen (studentrepresentant BA), Maren Toft (studentrepresentant MA), Marianne Almbakk (studiekonsulent BA), Kathrine Løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Arvid Fennefoss

 

 

SAK 1
Saksnr. 35/11

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 12. oktober og sak på sirkulasjon 16. november, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak: saksliste og referat ble vedtatt uten kommentarer

Saksdokumenter:

Notat

Protokoll fra 12. oktober

Protokoll fra 16. november

SAK 2
Saksnr. 36/11

Kvalifikasjonsrammeverket

Vedtak: Tekstene om  læringsutbytte for bachelor og master i sosiologi ble vedtatt med endringene som ble foreslått.

Kommentar: Programsidene som helhet bør gjennomgås våren 2012. Under "oppbygging og gjennomføring" ønsker programrådet at det skal være en mer utfyllende tekst om studieløpet. I tillegg ønsker programrådet å bruke studentene som referansegruppe når slike tekster skrives.

Sakdokumenter:

Hva lærer du? Bachelor

Hva lærer du? Master

SAK 3
Saksnr. 37/11

Orienteringssak:

Hovedmomenter fra veiledningssamtaler med førsteårsstudenter på bachelorprogrammet

Kommentarer: Programrådet var positive til tiltakene forbundet med utvidet studiestart, og mente at mentorordningen må ses i sammenheng med dette. Videre ble også evaluering av emner et tema hvor programrådet ønsket et felles og standardisert opplegg for evaluering. Dette er noe den nye ledelsen skal følge opp.  

Saksdokumenter:

Rapport etter veiledningssamtaler november 2011 

SAK 4
Saksnr. 38/11

Eventuelt 1

Fredrik Engelstad tok opp sekvenseringen av emner på MA. Engelstad ba ny ledelse vurdere å la emnene følge hverandre stykkvis - slik at et kurs avsluttes før det neste begynner.  Noen av innvendingene var at dette kan gå ut over "modningen" som skjer når man følger emner over hele semesteret og at man også måtte ta et tilbakeblikk for hvorfor man valgte sekvenseringen man har i dag. Dette er noe den nye ledelsen skal følge opp.

Eventuelt 2

Rekruttering til sosiologi. Programrådet har blitt kjent med at det finnes egne lærebøker i sosiologi for vieregående skole. Som et ledd i rekrutteringen til bachelorprogrammet i sosiologi kan det vurderes å skrive ny lærebok.

 

Publisert 12. des. 2011 11:02 - Sist endret 12. des. 2011 14:23