Protokoll fra møte i programrådet for sosiologi 30. mai 2012

Rom 221, kl. 10.15- 11.40

Til stede: Katrine Fangen, Arne Mastekaasa, Fredrik Engelstad, Tore Rafoss, Anne Krogstad, Helene Aarseth (vara), Maren Toft (studentrepresentant MA), Marianne Almbakk (studiekonsulent BA), Kathrine Løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Nan Zou Bakkeli og Torkild Lyngstad

 

SAK 1
Saksnr. 25/12
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 25. april, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 25. april

 

SAK 2
Saksnr. 26/12

Oppbygging av årsenheten

Vedtaket utsettes til neste møte i programrådet.

Følgende kommentarer tas med videre i behandlingen av saken:
Flere savnet SOS2001 i årsenheten. Det ble diskutert hvordan man kunne få inkorporert emnet i årsenheten. Et forslag var at studentene skulle ha muligheten til å velge SOS1001+SOS2001 heller enn SOS1000. Etter diskusjon og orientering fra Arvid Fennefoss viste det seg at en slik ordning kan bli problematisk.

Representanten for programutvalget var bekymret for at det å ikke inkorporere SOS2001 i årsenheten kan legge føringer på innholdet i SOS1003 som skal vedtas på neste møte i programrådet.

SOS1120 flyttes fra høst- til vårsemesteret, da det er mest hensiktsmessig for årsenheten og bachelorprogramemt i sosiologi. For de tverrfaglige programmene vil dette bety noen endringer i deres oppbygging. Dette er mulig, men en dårligere løsning for Kultur og kommunikasjon.   

Notat

 

SAK 3
Saksnr. 27/12

Oppbygging av bachelorprogrammet

Vedtaket utsettes til neste møte i programrådet da saken må behandles i sammenheng med sak 2.

Notat

 

SAK 4
Saksnr. 28/12

Metodologi/analysekurs for masterprogrammet

Vedtaket utsettes til neste møte i programrådet

Kommentarer:

Det ble diskutert hvordan fordelingen mellom metodologi og prosjektskisseskriving best kan integreres i ett emne. Det var enighet om at man ville trenge flere undervisningstimer enn det er på det nåværende SOS4050.

Til neste programrådsmøte vil et nytt og mer utfyllende forslag fremmes.
Å skrive prosjektskisse vil foregå i første del av semesteret, og det gis ca 5 seminarganger fordelt på 4-5 grupper, med tilsvarende antall seminarledere, mens det i siste del (etter påske) vil være fokus på metodologi. Denne siste delen av emnet vil ha én felles seminarleder og vil ha et omfang på 5x2 timer.
 

Notat

 

SAK 5
Saksnr. 29/12

Sekvensering av annet semester MA

Vedtaket utsettes til neste møte i programrådet da saken behandles i sammenheng med sak 4.

Kommentarer:

Eksamenene bør avholdes like etter undervisningsslutt.

Notat

 

SAK 6
Saksnr. 30/12

Diskusjonssak

Fordypningskurs i metode for master/PhD

I metodekomiteens innstilling står det følgende:

"Fordypningskurs – avanserte metodekurs
Komiteen anbefaler at ISS lager et bedre tilbud i avanserte metodekurs. Slike kurs bør være et tilbud til viderekomne masterstudenter som er interesserte i å lære mer om metode og ph.d. stipendiater. Ved å tilby disse emnene også for masterstudenter vil slike emner (sannsynligvis) gi studiepoeng-uttelling for instituttet samtidig som vi forbedrer tilbudet i metodekurs for ph.d. stipendiatene."

Kommentarer fra diskusjonen:

Det er ønskelig at masterstudenter får tilbud om å delta på seminarene, og dette er spesielt relevant for de som er på tredje og fjerde semester av masterprogrammet. Seminardeltagelse er ikke poenggivende for masterprogrammet, men kan være poenggivende for en senere phd-utdanning dersom studentene leverer og får godkjent paper til kurset.

 

SAK 7
Saksnr. 31/12

 

Eventuelt

 

Publisert 30. mai 2012 13:01 - Sist endret 31. mai 2012 09:58