Protokoll fra programråd i sosiologi

23. april, kl. 10.15 - 11.00, Harriet Holters hus 221

 

Til stede: Katrine Fangen, Tore Rafoss, Nan Zou Bakkeli, Arne Masterkaasa, Fredrik Engelstad, Tone Maia Liodden (vara), Ida Wernø (studentrepresentant), Pål Halvorsen (studentrepresentant), Simen Østad (kontaktperson for skolebesøksordningen ved ISS), Marianne Ligaard Almbakk (studiekonsulent BA), Bethina Strandberg-Jensen (sekretær).

Ikke til stede: Torkild Lyngstad (perm), Inger Furseth (vara), Anne Krogstad (forskningsfri)

SAK 1
Saksnr. 18/14
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 26. mars, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 26. mars

 

 

SAK 2
Saksnr. 19/14

Diskusjonssak

Studentrekruttering til sosiologi og sosiologistudentenes karrieremuligheter etter endt studium

Notat

Vedlegg - rapport fra SAI

 

Simen Østad fortalte kort om sin prosjektstilling som kontaktperson for skolebesøksordningen ved ISS som startet opp våren 2014. Denne våren har fire skoleklasser besøkt ISS. Vitenskapelig ansatte ved ISS har holdt forelesninger for skoleklassene i forbindelse med disse besøkene. Forelesningene har blant annet omhandlet "Hva er sosiologi?" og hvilke spesialiseringer man kan velge innenfor sosiologifaget. Så langt har Simen fått tilbakemelding fra lærerne på de ulike skolene at de er veldig glade for å bli invitert til ISS og at de synes forelesningene er relevante og spennende. Simen holder også på med å lage en spørreundersøkelse som sendes ut til skoleelevene som har vært på besøk så langt. Skolebesøksordningen skal fortsette videre til høsten 2014 og våren 2015 og kommer i tillegg til fakultetets skolebesøksordning. Simen vil gjerne ha tips om flere vitenskapelige ansatte som har lyst til å holde forelesninger i forbindelse med skolebesøkene på ISS.

 

Arne Masterkaasa presenterte noen tall fra DBH-databasen. Ved UiO ser man en betydelig nedgang i antall registrerte studenter på sosiologi og andre samfunnsvitenskapelige fag, mens samme tendens finner man ikke hos UiB. Spørsmålet er hvorfor det er blitt en slik nedgang hos UiO, men ikke hos UiB. Studentrepresentantene fortalte at man på videregående skoler ikke lærer om forskjellen på sosiologi og sosialantropologi og at studentene ofte ikke vet hva de går til når de søker seg inn på bachelorprogrammet i sosiologi.

 

Alle i programrådet var enige om at instituttets nettsider har et forbedringspotensial. Sidene må visualiseres mer ved hjelp av bilder og videosnutter fra eksempelvis forelesninger, debatter og intervjuer med forskere. Ledelsen har nedsatt en egen webredaksjon som skal arbeide med nettsidene. PU ønskes også å inkluderes i dette arbeidet. Undervisningsleder og studiekonsulentene vil i samråd med PU lage et mandat til PU for hvordan man kan forbedre programsidene på sosiologi. Mandatet vil bli presentert på neste programrådsmøte. I tillegg ble det foreslått at PU bidrar i arbeidet med å lage karriereintervjuer med tidligere studenter.

 

PU foreslo også at instituttet skal bruke Facebook mer aktivt for å promotere ulike arrangementer som skjer på instituttet. Studentforeningen Eilert har en egen Facebook-brukerprofil som instituttet kan poste arrangementer på, i tillegg til at bachelorprogrammet i sosiologi og PU har egne Facebook-grupper som det er mulig å bruke.

 

 

SAK 3
Saksnr. 20/14

Eventuelt

Ingen saker til eventuelt.

 
Publisert 25. apr. 2014 16:42 - Sist endret 28. apr. 2014 08:46