Protokoll fra programråd i sosiologi

26. august, kl. 10.15 - 11.15, Harriet Holters hus, møterom 221

Til stede: Katrine Fangen, Arne Mastekaasa, Mette Andersson, Torkild Hovde Lyngstad, Eivind Grip Fjær, Anne Krogstad, Nicolai Borgen, Ingalill Herstad (studentrepresentant MA), Marianne Ligaard Almbakk og Bethina Strandberg-Jensen (sekretær).

Ikke til stede: studentrepresentant BA

SAK 1
Saksnr. 22/15

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 17. juni, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:

Referat fra møtet 17. juni

 

 

SAK 2
Saksnr. 23/15

Vedtakssak

Forslag om endring i emnekode for SOS4800 til SOSGEO4800

Det foreslås at SOS4800 "Globalisation, migration and religion" blir et felleskurs mellom samfunnsgeografi og sosiologi fra og med våren 2016. 

Vedtak:

Det ble vedtatt et samarbeid og en felles emnekode med samfunnsgeografi for dette kurset, søknad sendes fakultetet.

 

 

SAK 3
Saksnr. 24/15

Vedtakssak

Regler for oppnevning av veiledere på masteroppgaven i sosiologi

Notat

Veiledningsreglement

Vedtak:

Veiledningsreglementet ble vedtatt med følgende endringer:

Følgende setning ble tilføyd: "Eksterne hovedveiledere skal ha erfaring som veileder fra før på masteroppgaver i universitets- og høgskolesektoren".

Følgende setning ble tatt bort ved kravet om intern veileder dersom hovedveileder er ekstern: "Dette er ikke nødvendig om den eksterne veilederen har stor erfaring med oppgaveveiledning ved vårt institutt eller andre norske universitetsinstitutt" (under pkt. 4.2.).

Nytt gjeldende veiledningsreglement

 

 

SAK 4
Saksnr. 25/15

Orienteringssak

Opptaksrammer for masterprogrammet i sosiologi

Notat

Søknad om endring av opptaksrammer sendes til fakultetet for videre behandling.

 

 
SAK 5
Saksnr. 26/15

Diskusjonssak

Resultater fra ekstern evaluering av studieprogrammene i sosiologi 2015

Notat

Rapport fra ekstern komité

Programrådet var enige om at det ikke er alle av den eksterne komiteens anbefalinger som treffer. En del av den eksterne komiteens forslag er mindre konkrete og vil være kostbare å sette i verk, for eksempel å la flere eksamensvurderinger være bokstavkarakterer i stedet for vurderingen bestått/ikke bestått. Men komiteens anbefaling om å fokusere mer på læringsutbyttet i undervisningen er viktig.

Studentrepresentanten mener også at man bør fokusere mer på studentmiljøet og få med de vitenskapelige på studentsosiale arrangementer.

Et annet forslag fra programrådet til hva som kan følges opp i etterkant av den eksterne evalueringen, er å gi bachelorstudenter muligheten til å ta noen masteremner som en del av bachelorutdanningen deres, og la masterstudenter ta noen ph.d.-kurs som en del av masterutdanningen. Ifølge SV-fakultetet er dette mulig dersom emnene oppfyller de aktuelle faglige kravene. I tillegg er det et krav om masteremnene og ph.d.-kurs som eventuelt skal inngå i en henholdsvis bachelor- og mastergrad ikke inngår i en påfølgende mastergrad eller ph.d.-grad. Summen av bachelor og master må nemlig være minst 300 studiepoeng og det må ikke være overlapp av emner. KD slo i 2001 fast at masterstudenter ikke kan ta bacheloremner som en del av mastergraden. 

Undervisningsleder oppfordret programrådets medlemmer til å komme med forslag til temaer til stabsseminaret 15. september, basert på eksternkomiteens anbefalinger. På programrådsmøtet kom det følgende forslag:

  • Seminarundervisning: innføre obligatorisk oppmøte på bachelornivå. Tydeliggjøre opplegget for seminarundervisningen og fokusere mer på ferdighetstrening ved hyppigere innleveringer som seminarlederen gir skriftlige tilbakemeldinger på. I tillegg fokusere mer på faste rammer for seminarene og seminarlederne, slik at det blir et mer helhetlig opplegg. En nettside for seminarledere finnes allerede.  

 

SAK 6
Saksnr. 27/15

Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 31. aug. 2015 14:58 - Sist endret 2. okt. 2015 12:37