Protokoll fra programråd i sosiologi

17. juni, kl. 10.15 - 11.00, Harriet Holters hus, seminarrom 301

Til stede: Katrine Fangen, Arne Mastekaasa, Mette Andersson, Torkild Hovde Lyngstad, Tone Liodden (vara for Eivind Grip Fjær), Anne Krogstad, Ingalill Herstad (studentrepresentant MA), Sabina Tica (studentrepresentant BA) og Bethina Strandberg-Jensen (sekretær).

Ikke til stede: Eivind Grip Fjær og Marianne Ligaard Almbakk.

SAK 1
Saksnr. 18/15

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 29. april, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:

Referat fra møtet 29. april

 

 

SAK 2
Saksnr. 19/15

Diskusjonssak

Programevalueringer 2014/2015

Notat

Årsenheten i sosiologi

Bachelorprogrammet i sosiologi

Masterprogrammet i sosiologi

 

Programrådet var enige om at hovedinntrykket, etter å ha lest evalueringene av studieprogrammene, at det går veldig bra med programmene. En del av kritikkpunktene som kom fram i evalueringene fra studentene gjelder ting som tidligere har vært og som er endret i dag. For eksempel at masterstudentene på førsteåret har muntlig eksamen rett jul.

Torkild Lyngstad synes ikke at selve evalueringsformen for programevalueringene fungerer bra. Måten evalueringene er laget på gjør det ikke mulig å sammenligne over tid og resultatene blir ikke generelle og objektive nok. I sammendragene av evalueringene blir det for mye fokus på enkeltsvar, hvor man i stedet heller bør få fram generelle tendenser i svarene. I tillegg bør man dele ut spørreskjemaer på forelesningene i stedet som nettskjema da dette vil skape en enda høyere svarprosent. Særlig på bachelornivå har svarprosenten vært for lav. Det bør også komme tydeligere fram hvilke kull som svarer på evalueringene. Torkild lager et forslag til en ny evalueringsform for periodeevalueringene slik at det blir lettere å sammenligne over tid.

Undervisningsleder informerte programrådet om at det holder på å bli laget en ressursside for seminarledere på bachelornivå slik at det blir et mer enhetlig undervisningsopplegg.

På masternivå ble det særlig trukket fram av studentene at det er for tøft med to tester i hvert emne og bolkeundervisning. Undervisningsleder informerte om at to tester i hvert emner og sekvensering kom som et resultat av tidligere evalueringer der stuentene sa at de ønsket flere tester og et slikt undervisningsopplegg. 

I evalueringen kom det også fram at studentene mener at de ikke får nok tid til å tenke på masteroppgaven. Studentene synes det var veldig nyttig å sammenligne to masteroppgaver i SOS4050, men at man kanskje burde gjøre dette tidligere i studieforløpet.

Undervisningslederen sa at det er mulig at man bør kutte ned på antall forelesninger på særlig teori- og spesialiseringsemnene på masternivå slik at studentene får mer tid til egenstudier. Det ble også foreslått av programrådets medlemmer å endre eksamensform på noen av emnene på masternivå.

I evalueringene kom det også fram at noen studenter synes det er skummelt å banke på døren til de vitenskapelige ansatte i deres treffetid. Undervisningsleder oppfordrer studentorganisasjonene til å invitere de vitenskapelige ansatte til flere sosiale- og faglige arrangementer slik at studentene blir bedre kjent med de ansatte.

Undervisningsleder oppfordrer alle emneansvarlige til å lese evalueringene. Før sommeren vil vi motta en evalueringsrapport fra en ekstern komité som har sett nærmere på årsenheten, bachelor- og masterprogrammet i sosiologi. I rapporten vil vi få konkrete råd om hva som eventuelt bør forbedres og vi vil da kunne diskutere hvilke endringer som er hensiktsmessige på bakgrunn av en helhetsvurdering av samtlige evalueringer (ikke minst den eksterne) på neste programrådsmøte.

 

SAK 3
Saksnr. 20/15

Vedtakssak

Høstens datoer for programrådet:

Onsdag 26. august

Onsdag 16. september

Onsdag 7. oktober

Onsdag 18. november

Onsdag 16. desember

 

Vedtak:

Datoene ble vedtatt.

 

SAK 4
Saksnr. 21/15

Eventuelt

Ingen saker.

 

 

 

Publisert 17. juni 2015 11:56 - Sist endret 27. aug. 2015 15:07