ReferatProgramraad220307

Referat fra programrådsmøtet 22. mars 2007

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Dag Harald Claes, Oddbjørn Knutsen, Larry Rose, Tore Hansen (vara), Naomi Aass Girardeau, Aase Marthe Horrigmo
Fra administrasjonen: Siv Håberg, Anne M. Bjærke (ref.)
Forfall: Raino Malnes, Tom Christensen

Sak 8/07: Orienteringssaker
1. Rapport masterevaluering
Det er blitt utarbeidet en evalueringsrapport på bakgrunn av midtveisevalueringer, fremdriftsrapporter og sluttrapporter for masterstudiet i perioden 2005-2006. Hovedfunnene vil bli presentert på idédugnaden om alternative undervisnings- og evalueringsformer (se under). Se sammendrag.

2. Idédugnad om alternative undervisnings- og vurderingsformer
I forbindelse med at instituttet har mottatt midler fra fakultetet til å utarbeide alternative undervisnings- og vurderingsformer, vil det bli arrangert en idédugnad med dette formål, sannsynligvis i forlengelsen av programrådsmøtet 3. mai.

3. Nasjonalt fagråd 15. mars
Programrådsleder orienterte kort om møtet. Endelig referat foreligger ennå ikke.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning.

Sak 9/07: Diskusjonssak: Antall masteremner pr. område
De siste årene har ISV fulgt en norm der vi tilbyr 2-3 masteremner innenfor PT, og 3-4 emner innenfor de øvrige områdene. Statistikken viser at denne fordelingen er rimelig, og dagens praksis bør derfor i all hovedsak videreføres. Hvis det oppstår behov for å gå ut over normen, må programrådet ta stilling til om det bør gjøres. Eksternt finansierte emner kommer normalt i tillegg. Programrådet vurderer helheten i undervisningstilbudet løpende i forbindelse med godkjenning av undervisningsplaner.

Sak 10/07: Eventuelt
1. Foreløpig ordning med 1,2 sensorer våren 2007
Instituttleder har vedtatt en ordning for 1,2 sensorer som skal gjelde for våren 2007. Endringer som måtte bli gjort som følge av diskusjonen i stabsmøtet i april vil gjelde f.o.m. høsten 2007.
Merknad: Alle besvarelser som bedømmes til stryk må leses av minst to sensorer.

2. EVU-kurs
Forsvaret har henvendt seg til UiO bl.a. med ønske om at vi gir et tilpasset metodekurs og et kurs om norsk sikkerhetspolitikk. ISV har sendt tilbud med prisoverslag, og avventer svar fra Forsvaret. Det bemerkes at fast ansatte som gir EVU-kurs honoreres separat, og at slik undervisning dermed ikke inngår i timeregnskapet.

3. Emneansvarlig i eksamenskommisjon
Bernt Hagtvet har i e-post til programrådsleder tatt opp spørsmålet om hvorvidt emneansvarlig skal behøve å delta i sensur av eget emne. Programrådsmedlemmene er samstemte om at gjeldende praksis bør bestå: Det forventes at alle fast ansatte deltar i minst én bachelorkommisjon i året. Emneansvarlig deltar i sensuren på eget emne.

Publisert 6. juni 2012 16:41