Referat fra programrådsmøte 2. desember 2021

Sak 07/21 - Orienteringssak: Nytt kull

Litt kort om det nye kullet på programmet.

Programrådet tar saken til etterretning

Sak 08/21 - Diskusjonssak: Ny vitnemålstekst

Vi har fått beskjed om å utarbeide en ny vitnemålstekst etter mal fra fakultetet. Et forslag finner dere under, programleder informerer nærmere.

 

Generell informasjon om graden

Bachelor i offentlig administrasjon og ledelse er tildelt i henhold til «forskrift om grader og yrkesutdanninger, beskyttet tittel og normert studietid ved universiteter og høyskoler» av 16.12.2005.

Normert studietid for utdanningen er 3 år og den har et omfang av 180 studiepoeng. Et fullført studieår er normert til 60 studiepoeng.

Bachelor i offentlig administrasjon og ledelse er en kvalifikasjon som inngår i første syklus i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring, fastsatt av Kunnskapsdepartementet 15.12.2011.

 

Studieprogrammets målsetting, innhold og organisering

Bachelorprogrammet Offentlig administrasjon og ledelse er et tverrfaglig studieprogram som gir innsikt i teorier om ledelse og styring i offentlig sektor, samt innsikt i hvordan slike teorier kan anvendes for å forstå virkemåten til offentlig sektor. Studieprogrammet er hovedsakelig basert på elementer fra fag som samfunnsøkonomi, statsvitenskap, rettsvitenskap og sosiologi, og kandidaten kan også velge emner i forvaltningsinformatikk og arbeidspsykologi. Studiet gir en bred faglig forståelse av hvordan offentlige organisasjoner fungerer. I tillegg til å få basiskunnskap i flere fag, velger kandidaten fordypning i ett av dem. Studieprogrammet avsluttes med en tverrfaglig prosjektoppgave i offentlig administrasjon og ledelse.

Programmet fokuserer på praktiske problemstillinger som kombinerer fagene og gi ferdigheter til å bruke fagkunnskap i praksis ved bruk av casestudier i utdanningen. Kandidaten har ved fullført studieprogram hatt mulighet til faglig spesialisering i kombinasjon med bred kunnskap om offentlig ledelse og styring. Kandidaten har i tillegg øvet seg i kritisk tenkning, bruk av ulike metodiske tilnærminger, muntlig presentasjon og skriftlig fremstilling. Programmet gir kunnskap om respekt for vitenskapelige verdier som åpenhet, rasjonalitet, presisjon og etterrettelighet og kandidaten lærer å skille mellom kunnskap og egne meninger.

 

Kandidatens læringsutbytte

Kandidaten har utviklet metodeferdigheter og forutsetningene for tverrfaglige analyser av offentlige organisasjoner ved bruk av varierte metodiske innfallsvinkler. I Bacheloroppgaven og i casestudier har kandidaten lært å belyse komplekse samfunnsproblemer og å overføre teoretisk kunnskap til praktiske problemer. Kandidaten har analytiske ferdigheter som omhandler evnen til å strukturere praktiske organisasjonsproblemer i lys av teoretiske modeller fra flere fag. Kandidaten kan benytte slike modeller i analyser med sikte på å løse problemer som organisasjoner i privat og offentlig sektor kan stå overfor.

Kandidaten har lært å arbeide selvstendig med komplekse oppgaver, og organisere, planlegge og samhandle eget arbeid med andre. Kandidaten har kompetanse til å formidle faglig innsikt på en klar og ryddig måte, både muntlig og skriftlig.

Ny vitnemålstekst vedtas med enkelte endringer, endelig versjon vedlagt.

Vitnemålstekst

Sak 09/21 – Vedtak/Diskusjon: Programplaner

Som tidligere nevnt må vi endre programplanen som en følge av at emnet JUROFF1201 heretter kun vil tilbys på vårsemesteret.

Tanken vår er da at JUROFF1201 og OADM2100 ev. kan bytte plass, dvs. at OADM2100 heretter skal undervises i høstsemesteret (se vedlegg).

Vi ber programrådet om å vurdere endring i programplan.

Endring i programplan som vedlagt er vedtatt.

 

Det har også blitt nødvendig å se nærmere på planen for fordypning i forvaltningsinformatikk, etter at emnet JUR1502 har blitt lagt ned. Se vedlagte forslag til endring fra Jus, der RINF1100 – Ytringsfrihet, medie- og nettregulering (RINF1100 – Ytringsfrihet, medie- og nettregulering - Universitetet i Oslo (uio.no) erstatter JUR1502.

Vi ber programrådet om å vurdere RINF1100 som erstatning for JUR1502.

Endring i fordypning som vedlagt er vedtatt.

 

På fordypningen i sosiologi er det to (mulige) endringer:

Både SOS1003 og SOS1001 legges ned, og forslagene til erstatningsemner kommer fra ISS. Vi ser dette som naturlige erstatningsemner, men trenger programrådets mening.

Programrådet ber om mer informasjon fra ISS for bakgrunnen for forslagene til erstatningsemner. Programkonsulenten tar saken videre med ISS.

Sak 10/21 – Diskusjon: Norsk som vurderingsspråk

Programutvalget stiller seg kritisk til at programmet skal ha emner som kun undervises og vurderes på engelsk.

PU informerer.

 

Sak 11/21 - Eventuelt

Ingen saker til eventuelt.

Publisert 18. mai 2022 12:45 - Sist endret 19. apr. 2024 13:16