Møte i programrådet 25.januar 2016

Deltakere: Sissel Myklebust (leder),Taran Thune (Innovasjon), Frans Joakim Titulaer (student).

Ikke tilstede: Kristin Asdal (VTK-gruppa), Asifa Malik (student).

Lene Angelskår fungerer som sekretær.

Saksliste/referat

1. Diskusjonssak: Evaluering av TIK4001 - Les høstens evaluering her

Referat: Evalueringen er stort sett positiv, og emnet som helhet får en evaluering på ca 5 (skala 1-6). Rådet er likevel enige om at TIK4001 har stort potensial og behov for endring. Av erfaring ser rådet at kommentarer om manglende rød tråd, dårlig koordinering og uklarhet rundt læringsmål og forskjellen på STS og innovasjon kommer hvert eneste semester. Det er en utfordring at emnet forsøker å gi både innføring, oversikt og dybdekunnskap i to ulike forskningsfelt på kort tid. Det er derfor ønskelig at ny masterkoordinator setter i gang en grundig gjennomgang og forbedring av emnet, der det er rom for å tenke nytt om hva TIK-senteret ønsker at studentene skal lære i 1.semester.

Av modulene kommer nr 3 og 4 best ut i studentevalueringen, og spesielt undervisningen i modul 4 får mye skryt for å være variert og involvere studentene. I modul 1 ønsker studentene seg klarere læringsmål og mer oppdatert pensum. Modul 2 klarer ikke helt å introdusere studentene tilstrekkelig til STS og innovasjon, og oppleves av flere som forvirrende. Mange synes modul 5 var givende og interessant, men ønsker seg mer oppsummering av emnet. Generelt får all interaktiv undervisning (gruppearbeid, presentasjoner, diskusjoner, eksursjoner) mye positiv omtale, mens en del studenter misliker klassiske pensumbaserte PowerPoint-forelesninger.

Forbedringsforslag fra programrådet

- Ha tydeligere læringsmål for emnet og tydeligere rød tråd, samt kommunisere dette til studentene i begynnelsen av emnet. Hvorfor skal vi lære om disse temaene, på denne måten, akkurat nå? Hvorfor leser vi artikkel A, og hvordan henger den sammen med bok B?

- Si mer om forskningsfeltenes ambisjoner og bakgrunn. Diskutere hvorfor feltene oppsto, og hva de vil.

- Ha løpende seminaraktivitet i emnet. F.eks: 1 av 3 forelesninger i uka kan gjennomføres som interaktivt seminar, gjerne med løpende gruppearbeid.

- Eksamen: Kan deles opp i en individuell teoretisk del (essay), og en gruppedel (f.eks et gruppearbeid med rapport). Da vil studentene testes i mer enn essayskriving.

- Karakterer: Innføre karakterer på eksamen, for i gi studentene en pekepinn på hvor de ligger an og hva som kreves. På essayene i TIK4001 kan sensor indikere hvilken karakter de ville fått, uten at formell karakter settes. OBS: Eventuell innføring av karakterer må vedtas av et samlet programråd.

- Modul 1 skal endres til høsten 2016, fordi det kommer ny modulansvarlig. programrådet foreslår å ha noe metodeundervisning, samt sette feltene i en historisk kontekst.

For å gjennomføre de ovennevnte forslagene foreslår programrådet dette: Ny masterkoordinator må utvnevnes så fort som mulig. Denne må få fullmakt til å ta en grundig gjennomgang og restrukturering av TIK4001. Å bygge emnet opp fra grunnen av kan gjøre det lettere å lage en gjennomtenkt plan for hva studentene skal lære.
 

2. Vedtakssak: Obligatorisk oppmøte.

Skal det videreføres til neste år, og i samme form? Se diskusjonssak 1 fra forrige møte.

Referat: De av rådets deltakere som var tilstede, var positive til videreføring av obligatorisk oppmøte - eventuelt en senking av kravet til 70%. Rådet mener at oppmøtekrav oppfordrer studentene til å være tilstede på TIK-senteret og lage et fruktbart studentmiljø, samt sender et signal om at vi forventer at studentene bruker tiden sin på studiene. Saken blir videresendt til deltakerne som ikke var tilstede i møtet, og vedtas på sirkulasjon eller i neste programrådsmøte.

3. Orienteringssaker: ESST-utveksling

  • Inn- og utreisende våren 2016
  • Innstramming av regler om antall studiepoeng

  • Dårlig erfaring med veiledning i Aarhus og Madrid

Referat: Programrådet tar sakene til etterretning. Studiekonsulenten starter arbeidet med å kartlegge veiledningstilbudet på de andre ESST-nettverket, og vurdere om det gis nok og god nok veiledning til våre utvekslingsstudenter.

Publisert 17. des. 2015 14:31 - Sist endret 22. feb. 2024 07:47