Programrådsmøte 15.mars 2017 - Referat

Til stede: Fulvio Castellacci, Tone Druglitrø, Taran Thune, Marianne Areng, Henrik Andersen. Sekretær: Lene Angelskår.

ORIENTERINGSSAKER

  • O-sak 1: Velkommen til nytt programråd.

Sakspapirer: Oversikt over rådets medlemmer.

Referat: Programrådsleder ønsket nye rådsmedlemmer velkommen.

DISKUSJONSSAKER

  • D-sak 1: Evaluering av høstens undervisning på TIK4001.

Sakspapirer: Resultat av høstens evaluering.

Referat: Kun 11 av 30 studenter svarte på evalueringen. Neste gang bør studentene informeres bedre om hva evalueringen skal brukes til, og at det nytter å svare. Evalueringen og studentrepresentantene gir generelt sett en positiv tilbakemelding, men mener at emnet trenger mer struktur. Mange fremhever at undervisningen har vært interessant, og spesielt STS-modulen og ekskursjonene får positiv tilbakemelding. Mange synes innovasjonsmodulen og modul 4 var litt fragmenterte, og ønsker større grad av sammenheng mellom enkeltforelesningene. Rådet er enige om at hver modulansvarlig må ta ansvar for dette. Her kan de andre ansavrlige lære av STS

Modul 1: Det er fint med en introduksjon, men studentene ønsker en intro til hva man konkret skal lære i STS- og innovasjonsmodulen. Det blir foreslått å ha en paneldebatt el.l som viser hva TIK-senterets forskere mener er aktuelt innenfor sine respektive felt. Modul 4: Noen av studentene ønsker å lære mer om å anvende metoder. Rådet er usikkert på om dette er praktisk gjennomførbart. Det blir foreslått å diskutere innføring av eget metodeemne på TIK. Til slutt blir det diskutert om det er for mye pensum, og/eller om noe burde være tilleggspensum. Studentene foreslår at modulansansvarlig kan situere pensum i feltet på slutten av hver  modul, slik det nå gjøres i STS-modulen.

Programrådsleder og studiekonsulent følger opp evalueringen i arbeidet med å planlegge neste høsts undervisning.

  • D-sak 2: Nedsetting av komite for å vurdere ny vurderingsform (inkl. obligatoriske aktiviteter) i TIK4021 og TIK4011.

Hvem bør delta i komiteen, og når vil rådet ha vedtaksforslaget? Taran, Lene og Marianne (TIK4001-komiteen) foreslår det følgende: Det bør være samme eksamensform i 4021 og 4011. Eksamen bør være hjemmeeksamen, og det bør være en blanding av skriftlige og muntlige obligatoriske oppgaver i løpet av semesteret - f.eks en i hver modul.

Referat: Rådet har mange ulike meninger om saken. Det er enighet om at emnene bør kreve like mye arbeid, og gjerne ha noenlunde samme eksamensform og krav til obligatorisk arbeid. Det blir foreslått å ha korte oppgaver på slutten av hver modul, og en hjemmeeksamen som består av noen korte spørsmål og en langsvarsoppgave (essay).

Programrådet ønsker å diskutere saken med emneansvarlige og eventuelt forskergruppene. Saken videreføres i neste møte. Hvis neste møte ikke fører til vedtak, nedsettes det en komitè.

  • D-sak 3: Revidering av programsidene på fakultetet 2016-2018.

Fakultetet har bedt om tilbakemelding på innholdet på følgende nettsider: "Hva lærer du?"(ESST), og "Hva lærer du?"(TIK). Er det som står der korrekt?

Referat: Innholdet har ikke blitt oppdatert på lang tid. Studiekonsulent gir tilbakemelding til fakultetet om at vi vil revidere tekstene, og ber om avklaring på hvordan dette skal gjøres og hvilken støtte vi får av fakultetet.

VEDTAKSSAKER

  • V-sak 1: Ny vurderingsform (inkl. obligatoriske aktiviteter) på TIK4001.

Frist for vedtak: 20.april 2017. Endringene trer i kraft f.o.m høsten 2017. Forslag fra komiteen:

Eksamen: 1-ukes hjemmeeksamen med to deler: En del med fire kortsvarspørsmål innen både innovasjon og STS, og en langsvarsoppgave (essay).

Obligatorisk aktivitet: Fortsatt obligatorisk oppmøte. I tillegg foreslås det å ha en obligatorisk oppgave på slutten av hver modul: Modul 1: quiz+muntlig presentasjon, modul 2: essay, modul 3: essay, modul 4: muntlig gruppepresentasjon, f.eks å presentere forskningsdesign og metode i en artikkel på pensum.

Referat: Vedtatt. Det er ønskelig at studentene kan velge mellom flere oppgaver i langsvarsdelen, samt at de to delene vektes slik at langsvarsdelen blir viktigst for karakteren.

Studiekonsulent søker om endringen til fakultetet innen 20.april.

EVENTUELT

Følgende saker foreslås til neste møte/kommende møter:

  • Utveksling for TIK
  • Eget metodeemne på TIK

 

Publisert 23. feb. 2017 14:52 - Sist endret 24. feb. 2024 08:51