Referat: Programrådsmøte 1/2018

Til stede: Tone Druglitrø, Taran Thune, Ana Delgado, Stian Klasbu. Forfall: Helene Lindeman. Sekretær: Lene Angelskår.

Referat:

1. Evaluering av høstens undervisning.

Programrådsleder presenterte evalueringsrapporten. Modul 1 får god evaluering, modul 2 og 3 ok, men modul 4 ser ut til å ha forbedringspotensiale. Studentene etterlyser mer struktur i modulene, samt mer sammenheng mellom dem. I tillegg påpeker de at pensum er litt for stort og uoversiktlig, samt at det er for mange informasjonskanaler. Noen mener det er for mye gruppearbeid.

Problemet med informasjonskanaler vil i stor grad fjernes ved innføring av Canvas høsten 2018. Da vil all informasjon og alle beskjeder samles der.

Rådet er delvis enig i at pensum for TIK4001 er for stort. Det foreslås at de modulansvarlige for høst 2018 møtes og går igjennom (bl.a) pensumlisten, og kutter det som eventuelt bør kuttes. De kan også vurdere om de ønsker å dele inn pensum i obligatorisk- og tilleggslitteratur. Dette kan gjøre det lettere for studentene å forberede seg til gruppearbeid og diskusjoner i undervisningen.

Rådet er enig i at strukturen kan bli bedre, og dette er en kontinuerlig utfordring i et emne på 30 studiepoeng. Samtidig påpekes det at dette er hver enkelt modulansvarliges ansvar, og at dette kan tas opp på møtet mellom modulkoordinatorene. Det er enighet om at gruppearbeid må ha et formål - og dette formålet bør presenteres for studentene.'

Konklusjon: Tone Druglitrø kaller inn de modulansvarlige til planleggingsmøte i mars.

 

2. Forbedring av metodemodulen i TIK4001.

Metodemodulen får blandet kritikk av studentene, og foreleserne selv synes også det har vært utfordrende å få den til å fungere. Å knytte metodeforelesninger til artikler i foregående moduler har ikke alltid vært mulig fordi det ikke har vært undervist i passende artikler, eller fordi artikler har blitt fjernet fra pensum. Det er også en utfordring at studentene har ulike behov; TIK-studentene skal ha metode til våren, men ikke ESST-studentene.

Rådet diskuterte flere mulige måter å organisere modulen:

  • Oppløse modulen og inkludere metodeundervisning i modul 2 og 3
  • Gjøre om modulen til en rekke praktisk rettede workshops
  • Fortsette med dagens layout, men la hver forelesning avslutte med en praktisk oppgave

Flere i rådet er positive til å inkludere flere praktiske øvelser i modulen, og til å gå igjennom pensumartikler med fokus på det metodiske arbeidet som ligger bak.

Rådet foreslår at dette tas opp på møtet mellom de modulansvarlige i mars. Grov layout for høstens undervisning (tid og sted, antall forelesninger) må være klart innen 25.april.

 

3. Eventuelt

  1. Nye læringsmål er nå klare og ligger på programsidene (ESST/TIK). Det faglige innholdet er ikke endret, men etter en intern arbeidsprosess har TIK forsøkt å gjøre innholdet mer konkret og lettere forståelig for søkere, studenter og arbeidsgivere.
  2. Innføring av muntlig høring på masteroppgaven. Programrådet er positive, og TIKs ledelse har gitt klarsignal. Rådet vil gjerne innføre det for nåværende kull, men ønsker innspill fra studentene først ettersom det kan oppleves som en stor endring. Masterkoordinator og studiekonsulent sender derfor forslaget på «høring» til studentene før programrådet tar en beslutning.
  3. TIK har fått resultatene fra årets Studiebarometer. Resultatene var ok, men svarprosenten var lav. programrådet merker seg spesielt det som står om arbeidslivsrelevans, og synes det er overraskende. Det blir foreslått at vi arbeider for å knytte studentene til relevante organisasjoner/bedrifter de kan samarbeide med i arbeidet med masteroppgaven. Masterkoordinator og studiekonsulent følger opp.
  4. Fra studentene: Karakterer på TIK4001 – er det virkelig nødvendig? Mange studenter var glade for at det ikke ble bokstavkarakterer i år. Men rådet har diskutert dette grundig tidligere, og mener det er et gode med bokstavkarakterer. Den faglige vurderingen er at dette gir studentene flere bein å stå på, og oppmuntrer til å sette seg inn i både STS og innovasjon. Det gir studentene en tydelig pekepinn på nivået de er på – som gir dem tid til å eventuelt justere dette før de kommer til masteroppgaven.
  5. Ønsker vi å fortsette med både langsvars- og kortsvarsoppgave på eksamen? Svarene i evalueringen er stort sett positive på spørsmålet om eksamen, selv om noen kommenterer negativt. De fleste synes de fikk vist hva de hadde lært. Rådet vedtar å se på saken igjen om et år.

 

Sakspapirer

Publisert 24. jan. 2018 11:32 - Sist endret 21. feb. 2024 07:41