Protokoll fra styremøtet ved ARENA 4. mai 2012

Møtet ble satt 04. mai 2012, kl. 15.30, Johan P. Olsens rom, ARENA, Sognsveien 68, og hevet kl. 17.00.

Til stede fra styret (samtlige styremedlemmer var til stede):
Tor Saglie (leder)
John Mikal Kvistad
Inger Johanne Sand
Carlo Thomsen
John Erik Fossum (ansattrepresentant)
Nina Merethe Vestlund (ansattrepresentant)

Til stede fra ARENA:
Erik Oddvar Eriksen (senterleder)
Geir Kværk (administrativ leder)
Ida Hjelmesæth (personal/økonomikonsulent)

Ordinære saker

V-SAK 1 Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden godkjennes.

          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Protokoll fra styremøtet 5. desember 2011

Protokollen var godkjent på sirkulasjon av det forrige styret.
Styret tar protokollen til orientering.

Saksdokumenter:

Protokoll
          
O-SAK 2 Regnskap 2011

Administrasjonen orienterte kort om regnskapets to deler, den basisfinansierte delen og den eksternt finansierte delen, og at skillet mellom disse er teknisk. Det ble orientert om hovedårsakene til avvik i utgifter og inntekter, som hovedsakelig er av regnskapsteknisk art.
Styret tar regnskapet for 2011 til orientering.

Saksdokumenter:

Regnskapsrapport pr. 31.12.2011
          
O-SAK 3 Budsjett 2012 - 2016

Administrasjonen orienterte kort om langtidsbudsjettet, spesielt forutsetningene for dette, med en planlagt gradvis nedskalering av utgifter på grunn av usikre eksterne inntekter. Styret vil vedta et nytt langtidsbudsjett i november 2012. Det var deretter en diskusjon om arbeidskontrakter, midlertidighet og finansieringsgrunnlag. Det ble fremsatt at ARENA vil forholde seg til kontrakters varighet og at bortfall av inntekter kan medføre bortfall av stillinger.
Styret tar budsjettet for 2012-2016 til orientering.

Saksdokumenter:

Budsjett 2012 - 2016
          
O-SAK 4 Regnskap pr. 31.03.2012

Administrasjonen orienterte kort om regnskapsrapporten for første kvartal, spesielt at regnskapsrapportene fra og med 2012 ser all virksomhet (uansett finansiering) samlet, noe som gir større tydelighet for ARENAs del. Det svært positive resultatet pr. 31.03.12 skyldes regnskapstekniske forhold. Per idag ser det ut til at årsprognosen om et akkumulert overskudd ved årsslutt fortsatt er riktig.
Styret tar regnskapet for første kvartal 2012 til orientering.

Saksdokumenter:

Regnskapsrapport for første kvartal
          
O-SAK 5 Hva skjer ved ARENA?

Senterleder orienterte om hovedaktiviteten ved senteret. ARENA satser på høy publisering, og tallene fra 2011 var svært gledelige i så måte. Senteret har den senere tid utviklet flere store og noen mindre søknader om prosjektmidler (til EUs rammeprogram, ERC, NFR m.m.) og venter på evalueringen av søknaden til NFRs tredje utlysning av SFF-midler. ARENAs fortsatte finansiering fra NFRs Europa i endring-program vil trolig avhenge av en ny utlysning i løpet av 2012. ARENA er i ferd med å ansette nye forskere i post-doktor- og forskerstillinger, og senteret har dessuten fokus på opprettholdelse av en god forskningsadministrasjon. Styret diskuterte om ARENA burde utrede muligheten for undervisningsaktiviteter uten at dette går utover senterets kjernevirksomhet, og tok for øvrig senterleders utgreiing til orientering.

          

Ordinære saker

V-SAK 2 Møteplan 2012

Møteplan for 2012: Mandag 3. september og mandag 26. november. Begge dager kl 14:15 i Johan P. Olsens rom ved ARENA.
Styret slutter seg til den fremlagte møteplanen for 2012.

          
V-SAK 3 Årsplan 2012

Styret drøftet noen elementer av årsplanen nærmere, spesielt formidling og betydningen av dette i forhold til eventuelle finansieringsmuligheter i oppfølgingen av Europautredningen. Styret mener det er viktig at ARENA er aktive i oppfølgingen av Europautredningen og den forestående Stortingsmeldingen. Disse prosessene vil ha elementer av sterk konkurranse mellom ulike forskningsinstitusjoner, men det vil samtidig være en fordel med strategisk samarbeid, f.eks. med ARENA som drivkraft eller kjerne i et mulig nettverk.
Målrettet formidling, som informasjon ovenfor beslutningstakere, som forskerskole og eventuelt annen form for undervisning – inkludert eventuell informasjon ovenfor skoleverket – kan være et viktig supplement som springer ut av kjernevirksomheten som er grunnforskning. En tydelig formidlingskomponent vil være en åpenbar fordel i arbeidet for å sikre økt finansiering av senteret, og denne muligheten kan utnyttes bedre enn i dag. Behovet for sektorkompetanse og formidling av forskning om policyinnhold i forhold til beslutningstakere som arbeider med nasjonal politikkutvikling ble understreket. Det ble også tilføyd at økt finansiering vil være en nødvendig forutsetning for at senteret skal kunne følge opp dette.
Vedtak:
Styret slutter seg til årsplanen for ARENA Senter for europaforskning for 2012, med de kommentarer som fremkom under møtet.

Saksdokumenter:

Årsplan 2012
          
V-SAK 4 Tilsetting i fast stilling som forsker

ARENAs styre foreslår overfor fakultetets tilsettingsutvalg fast tilsetting av Cathrine Holst i 100% stilling som forsker (SKO 1109) ved ARENA Senter for europaforskning fra og med 1.7.2012.

          

Orienteringssaker

O-SAK 6 Tilsettingsutvalget ved ARENA

Styret tar ordningen til orientering.

Saksdokumenter:

Presentasjon av ordningen
          
O-SAK 7 Personalsaker

Styret tar notatet om personalsaker til orientering.

          
O-SAK 8 Øvrige orienteringssaker

Saksdokumenter:

Øvrige orienteringssaker
          

Ordinære saker

V-SAK 5 Eventuelt

Ingen saker ble meldt under eventuelt.

          
Publisert 25. sep. 2012 15:40 - Sist endret 25. sep. 2012 15:51