Møte i Programrådet

Sak 08/2021 Godkjenning av sakslisten og godkjenning av protokoll fra programrådets møte 02.03.2021

Forslag til vedtak:

Sakslisten godkjennes.  Protokoll fra programrådets møte 02.03.2021 godkjennes.

Sak 09/2021 Orienteringssaker

a) Læringsassistenter høsten 2021

Økonomisk institutt fikk tildelt 274 000 kr fra KD for å ansette studenter som skal kunne bistå med læringsaktiviteter høsten 2021. Retningslinjer for bruk av midlene var at de måtte brukes innen høsten 2021, og at de måtte brukes på nye tiltak og ikke  allerede pågående opplegg.  Vi ansatte fem læringsassistenter i 20% for H21. To stk. på bachelor, en på master, en på bachelor/master, og en som har ansvar for alt det digitale. Læringsassistentene skal opprette kollokviegrupper for alle emner, bistå emneansvarlig i hybridundervisning og opprette læringsaktiviteter i undervisningen i regi av emneansvarlige. 

I tillegg har vi seminarlederkoordinatorer på en rekke bacheloremner. Dette er seminarledere som får utvidet stilling, blant annet for å sørge for jevnlig kontakt mellom emneansvarlig og seminarlederne og seminarlederne imellom.

b) Alumniassistent

Økonomisk institutt har ansatt en student i 20% som skal bistå opprettelsen av en alumniforening for instituttet. 

c) Revidert kvalitetssystem ved UiO

Det informeres om følgende endringer gjeldende f.o.m høsten 21 for emneevaluering etter ved tak av nytt kvalitetssystem ved UiO:

Elementene Periodisk emneevaluering og Underveisevaluering av emne har utgått, og blitt erstattet med Emneevaluering (med fokus på underveisevaluering, og med krav om rapportering).

d) Studiestart 2021

For nye studenter på årsenheten, bachelorgraden og Samfunnsøkonomisk analyse ble det arrangert studiestart 16.- 20 august. Programmet inneholdt velkomsttreff, orienteringsworkshop, presentasjon av studentforeninger og et faglig foredrag ved Halvor Mehlum. Fadderkoordinatorene Gina Dugstad Gerhardsen og Rakel Måseide Hamre sto for det sosiale programmet, som var variert og la til rette for at de nye studentene skulle bli kjent med hverandre. Fakultetet arrangerte et webinar for nye studenter om karrierevalg i studietiden.

På mastergraden i Economics hadde vi hybrid velkomstmøte. Vi inviterte det nye masterkullet på Samfunnsøkonomisk analyse til det sosiale opplegget sammen med de nye studentene på Economics. Karrieresenteret hadde en karriereworkshop for alle de nye masterstudentene.

e) Oppfølging av instruks for begrunnelser

I programrådsmøte 02.03.2021 - 07/2021 "Eventuelt" spilte fagutvalget inn at de ønsker en redegjørelse for hva en begrunnelse for en eksamenskarakter bør inneholde. Det ble bestemt at programlederne skulle se nærmere på nåværende instruks i samråd med programrådsleder, og eventuelle justeringer blir presentert i programrådet. 

Vedtakssaker

 

Sak 10/2021 Forslag om minstegrense for antall studiepoeng i klassisk samfunnsøkonomi i en 40-gruppe i samfunnsøkonomi

Godkjenningskomiteen har meldt inn et ønske om at kandidater som søker en 40-gruppe i samfunnsøkonomi med eksterne emner må ha minst 20 studiepoeng i klassisk samfunnsøkonomi. De ønsker at samme begrensning skal gjelde for valgmuligheter av metodeemner i listen over valgfrie emner i 40-gruppa, og foreslår å fjerne ett av tre metodeemner. Et notat fra Karine Nyborg, datert 08. september 2021 er vedlagt til programrådets medlemmer. 

Forslag til vedtak:

Programrådet går inn for at kandidater som søker om 40-gruppe i samfunnsøkonomi med eksterne emner må ha minst 20 studiepoeng i klassisk samfunnsøkonomi (dvs. maksimalt 20 studiepoeng i metode- og/eller bedriftsøkonomifag) for å få 40-gruppen godkjent.

Programrådet går også inn for at valgmulighetene for emner som kan inngå i 40-gruppe i samfunnsøkonomi begrenses ved å fjerne ECON3170- Data Science for Economists fra listen over emner som kan velges i en 40-gruppe i samfunnsøkonomi, slik at det ikke er mulig å velge mer enn 20 studiepoeng i metodefag i 40-gruppen.

 

Sak 11/2021 Undervisningsplan for våren og høsten 2022. Pluss tentativ plan for emner som skal undervises i perioden våren 2022-høsten 2024

Programrådet skal behandle undervisningsplanen for våren 2022 og høsten 2022.  Programrådet skal også vedta en tentativ plan over emner som skal undervises i perioden frem til høsten 2024. Undervisningsplanen for våren 2022høsten 2022 og den tentative planen for perioden frem til høsten 2024 følger vedlagt.

Forslag til vedtak:

Programrådet slutter seg til forslaget til undervisningsplan for våren og høsten 2022, og den tentative planen for perioden våren 2022 til høsten 2024 med de endringer som kom frem på møtet.

Programrådsleder og programlederne får fullmakt til å foreta eventuelle nødvendige justeringer i undervisningsplanen grunnet budsjettsituasjonen, lærersituasjonen, studenttallet m.v. I tillegg får de fullmakt til å utpeke emneansvarlige for de ulike emnene som undervises våren 2022.

 

Sak 12/2021  Eventuelt

 

Publisert 14. sep. 2021 09:59 - Sist endret 6. feb. 2024 06:05