Innkalling til møte i Programrådet for ph.d.-programmet torsdag 4. februar 2021

Møtet finner sted i Zoom kl. 12:15-14:00.

Merknader til innkallingen.

Godkjenning av dagsorden.

Saker til eventuelt.
 

Saker
 

Orienteringssak

1. Revisjon av kvalitetssystemet for utdanning ved UiO

UiOs kvalitetssystem for utdanning og de tilhørende evalueringsrutinene har ligget fast i mange år, og det var behov for en full gjennomgang av systemet for å oppdatere det til utdanningsvirkeligheten anno 2020. Det reviderte kvalitetssystemet for utdanning ble vedtatt i Universitetsstyret 8. desember 2020. Dette vil også gjelde ph.d.-programmene.

 

Vedtakssak

2. Endring i emnebeskrivelse SV9103 Introduction to the PhD Programme

Viser til diskusjonssak 4. om karrieretjenester på forrige møte og diskusjonen om å innlemme et obligatorisk opplegg om strategisk karriereplanlegging knyttet til en karriere i forskningsverdenen i et av emnene i fellesdelen. 

Det foreslås å innlemme opplegget i emnet SV9103 Introduction to the PhD programme. Dette er et obligatorisk emne som inngår i fellesdelen, og består i dag hovedsaklig av en introduksjon ved forskningsdekanen. Emnet har obligatorisk oppmøte, men gir ingen studiepoeng og har ingen eksamen eller vurdering.

Vedtaksforslag: Emnebeskrivelsen godkjennes. Endringen i emnebeskrivelsen gjelder fra høsten 2021

Vedlegg: Revidert emnebeskrivelse for SV9103 Introduction to the PhD programme


Diskusjonssaker

3. Fremdriftsrapportering 2020

Studieretningene deler erfaringer om fremdriftsrapporteringen ved egen studieretning. Anbefaler programrådet oppfølgingstiltak?

Enhetene har frist til 1. februar med å levere rapportene. Disse lastes opp når de er klare.

Vedlegg: Framdriftsrapporter for 2020 for ØI, TIK, SAI, ISV, ISS og PSI

 

4. Referater fra dialogmøter

Forskningsdekan og administrasjonen på fakultetet har gjennomført dialogmøter med forskningsleder, administrasjon og en representant for ph.d.-kandidatene ved alle retninger som en del av kvalitetssystemet for forskerutdanningen. Referater fra dialogmøter med studieretningene er vedlagt.

Anbefaler programrådet oppfølgingstiltak?

Vedlegg: Referater fra dialogmøter

5. Revisjon av programbeskrivelsen

Fakultetets ph.d.-program reguleres i hovedsak av UiOs forskrift for graden ph.d. og fakultetets Programbeskrivelse for ph.d.-programmet i samfunnsvitenskap.

Det har ved flere anledninger blitt påpekt at regelverket for ph.d. ved fakultetet oppfattes som uoversiktlig. Tidligere hadde SV både en programplan og utfyllende retningslinjer. Programrådet for ph.d. endret dette 4. mai 2017, da programplan og utfyllende retningslinjer ble slått sammen til en programbeskrivelse. 

Fortsatt eksisterer egne opptaksregler for samfunnsøkonomi, retningslinjer for artikkelbaserte avhandlinger, retningslinjer for midtveisevaluering og retningslinjer for godkjenning av doktorgradskurs som egne dokumenter. Skal administrasjonen starte arbeidet med å innlemme dette i Programbeskrivelsen for ph.d.-programmet i samfunnsvitenskap? 

Dette er en jobb av et visst omfang og forskningsdekanen ønsker å diskutere med programrådet om dette skal prioriteres.

 

Tore Nilssen
leder av Programrådet                                             Ingebjørg Hovde
                                                                                sekretær for Programrådet

Publisert 25. jan. 2021 09:30 - Sist endret 14. juni 2024 01:10