Protokoll fra programråd i Kultur og kommunikasjon

17. oktober 2018, kl. 10.00 – 12.00, Harriet Holters hus, møterom 241

Tilstede: Anne Krogstad (programleder Kulkom), Ove Solum (IMK), Sigrun Moss (PSI), Rune Flikke (SAI), Ida Nordstrand Poppe (leder PU), Ida Kruse Rasmussen (nestleder PU) Audrey Stark (studiekonsulent og referent)

 

SAK 13
Saksnr. 13/18

Vedtakssak

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 16. mars 2018

Vedtak: Saksliste og protokoll godkjent

Saksdokumenter: Protokoll fra møtet 16. mars 2018

SAK 14
Saksnr. 14/18

Orienteringssak

Presentasjon av nye studentrepresentanter i programrådet

Programutvalgets leder, Ida Nordstrand Poppe, og nestlederen, Ida Kruse Rasmussen, presenterte seg selv og orienterte om høstens aktiviteter i programutvalget. Det er tre nye representanter i PU i år. De jobber med rekruttering til PU for vårsemester. Studieturen vår 2018 går til Edinburgh.

SAK 15
Saksnr. 15/18

Orienteringssak

Evaluering av KULKOM1001 og KULKOM3090

Programlederen orienterte om evalueringene i KULKOM1001 og KULKOM3090. Oppsummert er de alle fleste studenter fornøyde, men konstruktive tilbakemeldinger tas til etterretning.

KULKOM1001

  • Det er viktig å begynne med arbeidet for å styrke psykologipensum på KULKOM1001. Dette må vedtas på møte vår 2019.
  • Sigrun Moss foreslår at alle foreleserne skriver et avsnitt om hva kjernen i deres forelesning er, slik at andre forelesere kan ivareta den røde tråden gjennom semesteret og året.  Det er ikke nødvendig om det er laget PowerPoint presentasjon som er gjort tilgjengelig for foreleserne i Canvas.  

KULKOM3090

  • Medievitenskap ikke godt nok representert i pensum. Boken til Asbjørnsen byttes ut med boken til Gunn Enli, Mediated Authenticity: How the Media Constructs Reality, fra vår 2019.
  • Ettersom de fire fagtradisjonene har forskjellige syn på hvor mye utforming av problemstillinger skal vektlegges, vil emneansvarlig, i dialog med seminarlederne, sette mer fokus på akkurat dette. Problemstillingene i bacheloroppgaven skal være tydelige, og «ja/nei» spørsmål bør ikke aksepteres.

Saksdokumenter: Evaluering KULKOM1001 og evaluering KULKOM3090

SAK 16
Saksnr. 16/18

Orienteringssak

Karakterstatistikk KULKOM1001 og KULKOM3090

Programlederen orienterte om karakterstatistikk fra KULKOM1001 og KULKOM3090. Programlederen ytret at det kanskje er «for mange» gode karakterer, spesielt på KULKOM3090. Programrådsmedlemmene fra andre institutter bekreftet at oppgavene til Kulkom-studentene ofte er bedre enn tisvarende oppgaver fra studentene på sine egne institutter, og at de gode resultatene ikke kan regnes som ufortjent.

Saksdokumenter: KULKOM1001 og KULKOM3090

SAK 17
Saksnr. 17/18

Orienteringssak

Opptak på programmet høst 2018

Studiekonsulentene orienterte om opptak til programmet høst 2018.

Saksdokument: Opptak 2018

SAK 18
Saksnr. 18/18

 

Vedtakssak

Emnebeskrivelse av KULKOM3090

Vedtak: Emnebeskrivelsen ble vedtatt med foreslåtte endringer.

Saksdokument: Emnebeskrivelse

SAK 19
Saksnr. 19/18

Orienteringssak

KULKOMbinert bacheloroppgave

Programlederen orienterte om fjorårets samarbeid med Fretex og NIBIO. Hun informerte også om samarbeidet for vår 2019 der vi jobber for å etablere samarbeid med Økologisk Norge, kommunikasjonsavdelingen på SV-fakultetet og SIFO. Fretex fortsetter samarbeidet våren 2019.

Studiekonsulenten informerte om hvordan de nye prosjektene skal markedsføres til studenter som skal ta KULKOM3090. Det blir en artikkel som legges ut på nettet med intervju med en tidligere student som deltok i samarbeidet i fjor. PU ønsker å bidra til markedsføringen.

Rune Flikke informerte om praksisemnet på SAI - SOSANT2600. De samarbeider med blant andre Telenor, Nordea, konsulentfirmaet Halogen og flere mediebedrifter. Dette skal snart utvides til også å inkluderer studenter på masternivå.

Ove Solum informerte om deres praksisemner på IMK - MEVIT3810 og MEVIT3811 som er åpne for bachelorstudenter i siste semesteret.

SAK 20
Saksnr. 20/18

Orienteringssak

Obligatorisk sensorveiledning – KULKOM1001 og KULKOM3090

Programlederen orienterte om fakultetets veiledning/rutiner for sensorveiledning.

Saksdokument: Rutiner for sensorveiledniger ved SV-fakultet

SAK 21
Saksnr. 21/18

Vedtakssak

Fordypningsmøte for 1. års studenter - endring fra administrative representanter til faglige representanter fra medievitenskap, psykologi, sosialantropologi og sosiologi.

Vedtak: Forslag om endring fra administrative representanter til faglige representanter fra medievitenskap, psykologi, sosialantropologi og sosiologi ble vedtatt.

Ove Solum og Anne Krogstad foreslo at det er undervisningslederne fra henholdsvis medievitenskap og sosiologi som representerer disse fagområdene. Sigrun Moss stiller fra psykologi. Studiekonsulenten tar kontakt med Rune Flikke på SAI for å følge opp.

Saksdokument: Notat

SAK 22
Saksnr. 22/18

 

Orienteringssak

Utfall av dimensjonering av undervisningsporteføljen ved ISS og ny fordelingsmodell ved SV-fakultet

Programlederen orienterte.

Dimensjonering
Én time veiledning for studenter på KULKOM3090 oppleves som lite. Det er for kort tid for å vurdere et ordentlig utkast. Det vurderes å endre veiledningens tidspunkt og innhold. Mulig at dette bør skje tidligere i semesteret, med fokus på problemstillingen og en begrenset antall sider.

Fordelingsmodell
PU representantene ønsker å vite hvordan og når den nye fordelingsmodellen skal evalueres, spesielt med tanke på hvordan den berører de tverrfaglige programmene. De ønsker å involveres i denne evalueringen gjennom sin studentrepresentant i fakultetsstyret.

Saksdokumenter: Notat om dimensjonering og protokoll fra fakultetsstyremøte inkludert vedtak om ny fordelingsmodell

SAK 23
Saksnr. 23/18

Vedtakssak

Tilsynssensors mandat og bestilling

Det er nå uvisst om Marit Haldar kan stille som tilsynssensor. Programlederen er i dialog med henne.

Vedtak: Forslagene til tilsynssensors mandat og første arbeidsbestillingen ble vedtatt.

Saksdokument: Forslag til mandat og forslag til arbeidsbestilling

SAK 24
Saksnr. 24/18

Eventuelt

  1. Tilgang til Canvas i KULKOM1001
    Foreleserne rapporterte at de ikke har tilgang til Canvas rommet for KULKOM1001.
    (EDIT: Tilgangen til rommet er nå gitt til alle foreleserne.)
     
  2. Rune Flikke tar kontakt med Anne Krogstad og Ove Solum for å diskutere et tverrfaglig samarbeidsprosjekt med tanke på en søknad om de utlyste midler fra DIKU.
     
  3. Undervisning/forelesere vår 2019
    KULKOM1001 – Inger Skjelsbæk eller Sigrun Moss (PSI), SAI og IMK - fortsatt uklart
    KULKOM3090 – Erik Carlquist (PSI), Rune Flikke (SAI), IMK - fortsatt uklart
    Emneansvarlig følger opp med instituttene der det er fortsatt uklart.
     
  4. Revurdering av bachelorprogrammet på MEVIT
    Det kommer etter hvert endringer på bachelorløp som vil ha konsekvenser for Kulkom. Fra tidligst 2020-kull. Ove Solum informerer så snart det er mer informasjon.
     
  5. PSY2500 - endring i frekvens
    PSY2500 – skal muligens endres fra å gå både vår og høst, til å kun tilbys på vårsemester. Emnet er lagt inn på vårsemester på samtlige Kulkom studieløp, men endringen kan medføre vesentlig økning i antall studenter per semester.
     
  6. KULKOM3090 - krav fra Psykologisk institutt
    Det kommer et nytt krav fra PSI til Kulkom-studenter som ønsker å søke opptak til master. Fra kull 2017 kreves det at studenter med fordypning i psykologi må benytte seg av psykologiske teorier i skrivingen av bacheloroppgaven. I forbindelse med dette, foreslo Sigrun Moss at det opprettes en liste over kjerneartikler for forskjellige psykologiske teorier. Dette vil tjene som en ressursbank og tips til selvvalgt pensum for studentene som må benytte seg av psykologisk teorier i skrivingen av bacheloroppgaven.
   

 

Publisert 23. okt. 2018 12:26 - Sist endret 23. aug. 2019 13:57