Programråd i Kultur og kommunikasjon

17. september 2019, kl. 13.00 – 15.00, Harriet Holters hus, møterom 241

Tilstede: Bjørn Schiermer Andersen (fungerende programleder Kulkom), Ove Solum (IMK), Erik Carlquist (PSI), Jon Henrik Ziegler Remme (SAI), Mathilde Eberholst  (leder PU), Ida Kruse Rasmussen (nestleder PU), Audrey Stark (studiekonsulent og referent)

Protokoll

SAK 13
Saksnr. 13/19

Vedtakssak
Godkjenning av saksliste og protokoll fra møtet 17. oktober 2018

Saksdokumenter: Protokoll fra møtet 12. mars 2019

Vedtak: Saksliste og protokoll godkjent. 

SAK 14
Saksnr. 14/19

Orienteringssak
Presentasjon av nye studentrepresentanter i programrådet

PU leder og nestleder rapporterte at rekrutteringen til PU dette semesteret gikk veldig fint. De nye første års studenter er engasjerte og flere meldte seg til å være medlem av PU. De har nå 13 medlemmer. Seks av disse er gjenværende og syv av dem er nye medlemmer.

SAK 15
Saksnr. 15/19

Orienteringssak
Evaluering av KULKOM1001 og KULKOM3090

Fungerende programleder hadde noen korte positive kommentarer til evalueringene (som selv var positive). Ingen ytterlig diskusjon.

Saksdokumenter: Evaluering KULKOM1001 og evaluering KULKOM3090

SAK 16
Saksnr. 16/19

Orienteringssak
Karakterstatistikk KULKOM1001 og KULKOM3090

Det er et gjentagende tema at karakterene er jevnt over høyt på KULKOM1001 og KULKOM3090. Dette nevnes også i rapporten fra tilsynssensor. Programrådet oppfordrer til oppmerksomhet på dette, men fastholder samtidig at denne skjevhet ofte finnes på studier med høye poenggrenser for opptak.

Saksdokumenter: KULKOM1001 og KULKOM3090

SAK 17
Saksnr. 17/19

Orienteringssak
Opptak på programmet høst 2019

Studiekonsulenten presenterte tall fra opptak 2019. Av de 65 studentene som takket ja til studieplassen er det nå 58 med aktiv studierett, mens det er 48 studenter som er meldt til undervisning i KULKOM1001.

PU representantene foreslår et samarbeid for videre promotering av Kulkom til videregående skoler. Studiekonsulenten og PU følger dette opp i samarbeid med fakultetets skolebesøkskoordinatoren.

Saksdokument: Opptak 2019

SAK 18
Saksnr. 18/19

Vedtakssak
Emnebeskrivelse og pensum - KULKOM3090

Fungerende programleder informerte om hvordan undervisning i KULKOM3090 reduseres, på lik linje med andre 3090 emner på instituttet. Undervisningen vil i hovedsak bestå av to forelesninger som ikke er faglig orientert (men snarere orientert mot skriveteknikk og forsknings- og oppgavedesign) og en seminarrekke. Muntlig eksamen avvikles og karakteren vil basere seg kun på vurderingen av bacheloroppgaven.

PU representantene og samtlige vitenskapelige medlemmer av programrådet uttrykker en sterk misnøye med nedskaleringen av undervisningstilbudet. 

Både tilsynssensor og studenter ønsker en mer tydelig synliggjøring av sammenhengene mellom de fire fagområdene, men reduksjonen i undervisningstilbudet undergraver muligheten til dette på slutten av bachelorprogrammet. Derfor er programrådet spesielt kritisk til denne endringen.

Forslaget som fremmes i emnebeskrivelsen er greit innenfor de rammene som er gitt, men det er rammene som programrådet utrykker misnøye med. Fungerende programleder tar dette videre med programleder/emneansvarlig. PU skriftliggjør sine innvendinger og tar dette videre med programlederen.

Saksdokumenter:

Vedtak: Pensumforslaget godkjennes.

SAK 19
Saksnr. 19/19

Orienteringssak
KULKOMbinert bacheloroppgave

Fungerende programleder informerte om at det er fire oppdragsgivere som ønsker å samarbeide med KULKOM3090 vår 2020.

  • Fretex
  • Forbruksforskningsinstituttet SIFO
  • Norsk filminstitutt (NFI)
  • Økologisk Norge

PU representantene uttrykker støtte for dette og er glad for at samarbeidet fortsetter. 

SAK 20
Saksnr. 20/19

Diskusjonssak
Fordypningsmøte for 1. års studenter - vår 2020

Hvem kan representere de forskjellige fordypningene?

  • Medier og kommunikasjon - Maria Utheim
  • Sosialantropologi - Kenneth Bo Nielsen
  • Psykologi - Erik Carlquist hører med Sigrun Moss
  • Sosiologi - Bjørn hører Natalia Moen-Larsen, evt. Magne Flemmen, Maren Toft
SAK 21
Saksnr. 21/19

Orienteringssak
Rapport fra tilsynssensor

Fungerende programlederen orienterte kort om resultatene fra tilsynssensorens rapport. Diskusjonen ble rettet mot de endrings- og forbedringsforslagene som avslutter rapporten.

Kulepunkt fem anses som en det viktigste forslag: Skriftliggjøre tydeligere sammenhenger mellom de fagspesifikke fordypningene så det blir en tydeligere sammenheng i KULKOM som bachelorutdanning.

Forslag til tiltak (kulepunkt fem):

  • Skrive sensorveiledninger som viser sammenheng mellom de fagspesifikke fordypningene.
  • Fremheve både det tverrfaglige og de enkelte fagidentiteter på KULKOM1001 (også gjerne med et par bemerkninger i fagbeskrivelsen på nettet).
  • Skriftliggjøring av hvorfor de enkelte emnene i de forskjellige fordypningsløpene er obligatoriske. 
  • Tydeliggjør på programsiden hvorfor det er akkurat de fire fagområdene som utgjør tverrfagligheten i Kulkom-graden

PU representantene gir sin støtte til rapporten og endringsforslagene som fremkommer der. Det er disse temaene som kommer opp blant studentene og som også tas jevnlig opp, f.eks. på SVSU møter.

Saksdokument: Rapport

SAK 22
Saksnr. 22/19

Eventuelt
Ove Solum meddeler at studiet medievitenskap har endret navn til medier og kommunikasjon. Dette ble vedtatt i juni 2019. Ove sjekker og melder tilbake når endringen trår i kraft. Navnet på Kulkom fordypningen må endres fra medievitenskap til medier og kommunikasjon.

 

Publisert 18. sep. 2019 09:32 - Sist endret 18. sep. 2019 09:33