Protokoll fra møte i programrådet i sosiologi 12. desmber 2012

Rom 221, kl. 10.15 - 11.00

Til stede: Katrine Fangen, Nan Zou Bakkeli, Fredrik Engelstad, Arne Mastekaasa, Torkild Lyngstad, Tore Rafoss, Helene Aarseth (vara), Maren Toft (studentrepresentant MA), Nashat Quazi(studentrepresentant BA), Kathrine løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Fredrik Engelstad, Anne Krogstad, Helene Aarseth (vara), Tone Maia Liodden (vara)

 

SAK 1
Saksnr. 50/12
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 14.november, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 14. november

 

SAK 2
Saksnr. 51/12

Diskusjonssak:

Obligatorisk sosiologiemne i bachelorprogrammet Offentlig administrasjon og ledelse

Øyvind Colbjørnsen, studiekonsulent for Offentlig administrasjon og ledelse, orienterte om ønsket fra programmet om å inkludere et emne fra sosiologi som et obligatorisk emne for studentene. De ønsket at emnet skal kunne inngå i en fordypning i sosiologi, og at det kan tilbys fra høstsemesteret. Programrådet var positive til at det innføres et obligatorisk sosiologiemne for Offentlig administrasjon og ledelse, noe som kan øke vårt rekrutteringsgrunnlag til masterprogrammet. Det ble diskutert hvorvidt det burde være et innføringsemne eller fordypningsemne, og forslag til emne vil bli diskutert videre faglig.

Notat

 

SAK 3
Saksnr. 52/12

Diskusjonssak:

1. semester MA

Momenter fra diskusjonen: Argumenter for en full sekvensering var at da vil studentene i større grad lese underveis i emnet, og ville ikke trenge tid mellom forelesningsslutt og eksamen. Noen mente derimot at denne modningen mot slutten var viktig.

Det ble foreslått å fortsette å ha seminarer i SOS4001, men at de måtte organiseres annerledes. Det var flere som var enige om at seminarene i SOS4001 måtte endres, hvis de skulle tilbys, eller at de kunne avvikles.  

Studentrepresentanten for MA foreslo at det ikke burde arrangeres skoleeksamen i SOS4010. Andre mente det var viktig å få testet breddekunnskapen gjennom en skoleeksamen.

Vi tar med oss momentene fra diskusjonen til møte med de emneansvarlige i planleggingen av høstsemesteret.

Notat

 

SAK 4
Saksnr. 53/12

Orienteringssak:

Resultater fra survey om spesialiseringsemner

Resultatene fra surveyen viste at det var mange og divergerende ønsker fra studentene. Vi ønsker å sende ut slike forespørsler også neste år for å se utviklingen, og hva vi kan justere i tilbudet fremover.

Notat

SAK 5
Saksnr. 54/12

Vedtakssak:

Vekting på skoleeksamen

Vedtak: Programrådet sluttet seg til vedtaksforslaget.

Kommentar: Dette må komme godt fram på nettsider, og emneansvarlige må bli informerte slik at informasjonen kommer fram til studentene.

Notat

SAK 6
Saksnr. 55/12

Eventuelt

Torkild Lyngstad foreslo å utrede muligheten for å innføre en masteroppgave på 30 studiepoeng. Flere andre studieprogrammer har dette, og Torkild vil utarbeide et notat til et senere programrådsmøte.

 

Publisert 12. des. 2012 14:16 - Sist endret 12. des. 2012 14:20