Protokoll fra møte i programrådet for sosiologi 29. august 2012

Rom 323, kl. 10.15- 11.00

Til stede: Katrine Fangen, Anne Krogstad, Helene Aarseth (vara), Torkild Lyngstad, Maren Toft (studentrepresentant MA), Daniel Arnesen (studentrepresentant BA), Kathrine Løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Nan Zou Bakkeli, Arne Mastekaasa, Fredrik Engelstad, Tore Rafoss (var til stede deler av møtet), Tone Maia Liodden (vara)

 

SAK 1
Saksnr. 32/12

Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 30. mai, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Fordi sakene var utsatt fra forrige møte ble det bedt om at kommentarer og innvendinger ble sendt skriftlig i forkant av møtet. På grunnlag av kommentarene ble det sendt ut oppdatert sakskart.
 

Vedtak: Programrådet godkjenner saksliste og referat.

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 30. mai

 

SAK 2
Saksnr. 33/12

Oppbygging av årsenheten

Vedtak: Programrådet slutter seg til vedtaksforslaget

Notathttp://www.sv.uio.no/iss/for-ansatte/organisasjon/programrad/sosiologi/moter/2012/29_08_12/33_12_ny.pdf

     

SAK 3
Saksnr. 34/12

Oppbygging av bachelorprogrammet

Vedtak: Programrådet slutter seg til vedtaksforslaget 

Kommentarer: Flytting av SOS1120 fra høst- til vårsemesteret har implikasjoner for lærere og rom. Vi har flere ansatte nå enn tidligere som kan undervise i kvantitativ metode, og nødvendigheten av flere pc-rom med STATA meldes tilbake til fakultetet.

Notat

 

SAK 4
Saksnr. 35/12

Metodologi/analysekurs for masterprogrammet

Vedtak: Programrådet slutter seg til vedtaksforslaget  

Kommentarer: Helene Aarseth mente at seminargruppene burde vært inndelt etter metode, mens Fredrik Engelstad har tidligere argumentert sterkt for å beholde den tematiske inndelingen. En inndeling etter metode skaper et veldig absolutt skille mellom kvantitativ og kvalitativ. Det vil uansett være studenter som føler seg malplassert på en gruppe – om den er tematisk eller metodisk delt. Undervisningsleder mente at metodeworkshops som tidligere ble vedtatt kan være et kompromiss, idet det gir muligheten til å tilby studenter som etterlyser mer spesialisert veiledning på en avgrenset metode- eller analyseverktøy vil kunne få oppfølging på dette utenom seminargruppen. 

Notat

Notat fra møtet 30. mai 2012

 
SAK 5
Saksnr. 36/12

Sekvensering av annet semester MA

Vedtak: Programrådet slutter seg til vedtaksforslaget  

Kommentarer: Helene Aarseth og delvis Anne Krogstad mente at en emneoppgave i SOS4020 burde leveres mot slutten av den perioden SOS4020 pågår. Sekvenseringen av vårsemesteret 2013 vil bli evaluert mot slutten av semesteret for å kunne gjøre justeringer for våren 2014.

Notat

SAK 6
Saksnr. 37/12

 

Eventuelt

Faddere ved studiestart. Sosiologi har hatt utfordringer med å rekruttere nok faddere. Studentrepresentanten fra bachelor orienterte om at strategien for neste år vil i stor grad være å rekruttere faddere fra studentforeningene. Derfor er rekruttering til studentforeningene en viktig arbeid nå og fremover.

 

Publisert 29. aug. 2012 14:36 - Sist endret 13. okt. 2023 10:29