Protokoll fra programråd i sosiologi

03. september, kl. 10.15 - 11.15, Harriet Holters hus 221

 

Til stede: Katrine Fangen, Mette Andersson, Nan Zou Bakkeli, Arne Masterkaasa, Anne Krogstad, Torkild Lyngstad, Tone Maia Liodden (vara), Frithjof Eide (studentrepresentant), Marianne Ligaard Almbakk (studiekonsulent BA), Sandra Marie Herlung (sekretær).

Ikke til stede: Inger Furseth (vara)

SAK 1
Saksnr. 21/14
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 23. april, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat fra programrådsmøte 23.april 2014


Referat fra møtet 23. april

 

 

SAK 2
Saksnr. 22/14

Orienteringssak

Blind sensur

Kunnskapsdepartementets forslag om innføring av såkalt «blind sensur» har blitt vedtatt av stortinget og vil trå i kraft fra 01.september 2014. Endringen vil i hovedsak bety at en klagesensur skal foregå uten at sensorene får tilgang til opprinnelig karakter, sensors begrunnelse for denne eller studentens begrunnelse for klagen.

 

Alle klager som pr dags dato er under behandling, vil bli behandlet med åpen sensur.

 

Masteroppgaver som leveres f.o.m høsten 2014, skal også inngå i vedtaket. Dette innebærer at masteroppgaver som leveres f.o.m høsten 2014 skal sensureres med "blind sensur". Masteroppgaver t.o.m våren 2014 skal ikke sensurers med blind sensur, dette gjelder også klager på karakterer som ble gitt på eksamener tilhørende våren 2014.

 

Notat

 

SAK 3
Saksnr. 23/14

Orienteringssak

SOS4050- Resultater fra emneevaluering våren 2014

Den nye versjonen av SOS4050, som inkluderer en metodologidel i tillegg til prosjektskissedelen, ble innført for to år siden, i tråd med teori- og metodekomiteenes forslag. Den nye versjonen av emnet ble grundig evaluert våren 2014. Denne evalueringen viser tydelig at den nåværende formen på SOS4050 ikke fungerer optimalt. Studentenes tilbakemeldinger viser entydig at de ikke er fornøyd med vurderingsformen, og at det er manglende kobling mellom forelesninger, seminarer og eksamen. Studentenes eget forslag er å droppe skoleeksamen, og heller innføre obligatorisk undervisning og seminardeltagelse. Det var enighet i programrådet om at skoleeksamen ikke er hensiktsmessig, og mener slik vurderingsform setter ytterligere press på studentene. Mette Andersson, ønsker  å imøtekomme etterspørselen etter nærmere kobling mellom forelesninger og seminarer ved å revurdere pensumet i emnet.

Studentrepresentanten foreslo at det burde foreligge et veiledende notat til organiseringen av forelesninger, seminarer og pensum slik at studentene kan få en bedre innføring i hvordan de ulike delene av emnet henger sammen.

Flere forslag ble gitt til alternative vurderingsformer og fremgangsmåter. Dette må tas opp som vedtakssak på neste programrådsmøte. Da vil vi i forkant sende ut forslag om ny vurderingsform i god tid, slik at programrådssmedlemmene kan levere sine skriftlige tilbakemeldinger og forslaget kan justeres i forkant av møtet.

Notat

 

 

SAK 4

Saksnr. 24/14

Diskusjonssak

Sekvensering av vårsemesteret 2015

Sekvensering av vår semesteret vil avhenge av resultatet av sak 3. Alternativ sendes ut på høringsrunde før neste møte.

Torkild Lyngstad ønsker å innføre et forkurs eller eventuelt et seminar i begynnelsen av semesteret i SOS4020 for å få sikre at studentene har riktig tilgang til programmer før forelesningene og seminarene begynner. Det var enighet om at Lyngstad i samarbeid med studiekonsulenten finner ut mulighetene for å tilby et slikt forkurs i forkant av at forelesningene begynner.

Notat

 

SAK 5

Saksnr. 25/14

Vedtakssak

SOS4090- Tilbud om muntlig eksamen på engelsk for de studentene som ønsker det

Vedtak:

Programrådet vedtok enstemmig å tilby muntlig eksamen for de som ønsker det.

Forslaget er vedtatt

Notat

 

SAK 6

Saksnr. 26/14

Eventuelt

Programrådet vedtok å beholde sine programrådsmedlemmer ut høsten 2015. De som ønsker å slutte i programrådet kontakter undervisningsleder. Tore Rafoss og Nan Zou Bakkeli har sagt fra seg sine verv.

 
Publisert 17. sep. 2014 12:47