Programråd for statsvitskap og PECOS

Tid: 05.05.2022 kl. 14:15-15:30

Stad: Seminarrom i 1. etasje, Gullhaug torg 1

Til stades: Bjørn Høyland (undervisningsleder), Elin Haugsgjerd Allern, Staffan Kumlin, Tore Wig, Målfrid Braut-Hegghammer, Elin Kristine Nilsen (studiekonsulent BA STV) Mari Eidstuen (studiekonsulent MA PECOS), Ina Lyftingsmo Kristiansen (vara representant MA PECOS), Fredrik Rinde Thorstensen (studentrepresentant BA STV), Åsa Nygaard Wik (vara studentrepresentant BA STV/MA STV), Monika Birkeland (observatør)

Referent: Elin Arntzen (studiekoordinator)

Fråfall: Jonathan William Kuyper, Signy Irene Vabo, Anton Kristian Bugge (studentrepresentant BA/MA STV), Ragnhild Dalen (studentrepresentant PECOS), Dag Harald Claes (observatør) og Jens Patrick Wilhelm Jungblut (observatør).

 

SAK 19 
Saksnr. 19/22

Vedtakssak

Godkjenning av saksliste og godkjenning av referat programrådsmøtet 03.03.2022

Vedtak: Programrådet godkjenner saksliste og referat.

SAK 20 
Saksnr. 20/22

Vedtakssak

Godkjenne evalueringsrapportar for emne hausten 2022

STV1100 , STV4020F , PECOS4022 , PECOS4021 ,STV1010

STV1400 , STV2250 og STV4020D

Vedtak: Programrådet godkjenner rapportar.

SAK 21
Saksnr. 21/22

Vedtakssak

Møter i programrådet hausten 2022

Forslag til møtedatoar og tidspunkt: 29. september ,10.november og 8.desember: Klokkeslett: kl. 14:15-15:30

Vedtak: Programrådet godkjenner møteplan.

SAK 22
Saksnr. 22/22

Orienteringssak

Presentasjon av Coffee & code

Solveig Bjørkholt og Jonas Schmid orienterte om tiltaket Coffee & Code. Dette er eit vekentleg tilbod der bachelor, master og phd-studentar ved instituttet kan få hjelp til problemstillingar knytt til R. 

Dette er eit mellomsbels tilbod våren 2022 som vart starta pga. den fysiske avstanden mellom tilsette og studentar. I snitt har det vore 21 master- og bachelorstudentar på Coffee og code, og tilbakemeldingane frå studentane er gode. Coffee & code krev lite administrasjon og lettar jobben for rettleiarar og seminarleiarar.

Bjørkholt og Schmid meiner at tilbodet bør fortsetje. Fleire medlemmer av programrådet støtter til dette. 

SAK 23
Saksnr. 23/22

Orienteringssak

Sak 23 "Orientering om rutine for oppnemning av eksterne sensorar til klager" vart utsett til første programrådsmøtet hausten 2022.

SAK 24
Saksnr. 24/22

Orienteringssak

Endring i administrativ rutine ved oppnemning av interne sensorar til masteroppgåvesensur

Mari Eidstuen, administrastivt ansvarleg for masterinnlevering ved instituttet, orienterte om ny rutine. Oppnemingsprosessen er svært tidkrevjande for administrasjonen og ny rutine vil effektivisere og gjere prosessen meir oversiktleg for både administrasjon og vitskaplege.

Ny rutine: Administrasjonen sett opp eit forslag til fordeling av interne sensorar basert på sensorforslag gitt av rettleiarane. Lista blir gjennomgått og godkjent av undervisingleiar. Lista blir deretter sendt ut til dei tilsette. Målet er at denne informasjonen skal gå ut tidleg slik at dei vitskapleg tilsette får meir føreseielegheit og lettare kan planlegge for sensur. Dersom dei tilsette har gode grunnar kan dei gi beskjed om dei ikkje kan sensurere. Når den interne sensoren er på plass vil potensielle eksterne sensorar bli kontakta spurt av administrasjonen. 

SAK 25
Saksnr. 25/22

Orienteringssak

Undervising våren 2023

Undervisingsleiar Bjørn Høyland orienterte om fristar for undervisingsplanen og nye emne våren 2023. Undervisingsplanen og nye emne skal bli vedtatt på første programrådsmøte hausten 2022. Det er viktig at vitskapleg tilsette kjem i dialog med administrasjonen tidleg om nye emne. Forslag om nye emne våren 2023 skal inn innan 1.september. Dette er viktig for kvalitet i emne og planlegging av våren 2023.

SAK 26
Saksnr. 26/22

Orienteringssak

To ekstra seminar på STV1010

Undervisingsleiar Bjørn Høyland og Elin Allern, som er emneansvarleg, orienterte på innføring av to ekstra seminar i STV1010.

Det er bestemt at kollokviefadderordninga blir avvikla og at midlane blir vidareført til å styrke seminarundervisinga. Målet er at styrking av seminarundervisinga vil vere med på forbetre studiestarten til studentane. Dei ekstra semianara vil fokusere på å kome i gang med studiane og på eksamensførebuing. 

SAK 27
Saksnr. 27/22

Diskusjonssak

Studiebarometeret 2021

Rapportar:

Generelt får programma våre gode tilbakemeldingar på fagleg nivå, men får dårlegare tilbakemeldingar på lokaler, nærleik til tilsette og arbeidslivsrelevans. Oppussinga av Eilert Sundts hus skal vere ferdig desember 2022. Lokala og nærleiken til tilsette vil bli betre når oppussinga er ferdig og tilsette er tilbake på Blindern.

I diskusjonen om arbeidslivsrelevans kom det fram at fleire opplever omgrepet "arbeidslivsrelevans" som litt uklart. Det er viktig at instituttet får tydlegare fram arbeidslivsrelevansen i utdanningane våre. Det vart også peika på at instituttet sine rammer for arbeidslivsrelevans er noko uklare, og at det behov for ei klargjering kring kva tiltak instituttet ønskjer.  Vidare vart det tatt opp at programsidene må få fleire og nyare karriereintervju.  Metoderevisjonen og PECOS Practitioner vart trekt fram som eksempel på tiltak som har forbetra og synleggjort arbeidslivsrelevans. 

Instituttet har nettopp tilsett Monika Birkeland som skal jobbe med arbeidslivsrelevans. Birkeland starta 20. april. 

Publisert 9. mai 2022 13:28 - Sist endret 23. apr. 2024 13:51