Referat Programråd 170305

Referat fra programrådsmøtet 17. mars 2005

Tilstede: Bjørn Erik Rasch (leder), Harald Baldersheim, Steinar Andresen, Oddbjørn Knutsen, Raino Malnes, Knut-Andreas Christophersen (måtte gå etter sak 8/05)
Fra administrasjonen: Anne Bjærke (ref.)
Forfall: To studentrepresentanter, Siv Håberg

7/05 Orienteringssaker

1. Møte i Nasjonalt fagråd i statsvitenskap, 4. mars 2005
Det kan se ut til at det er en del sprik nasjonalt når det gjelder bruken av karakterer. Ikke minst synes en del høyskoler å gi relativt gode karakterer.

2. Karakterfordelingen på ulike emner ved ISV
Antall avlagte eksamener på masternivå H03-H04 er tildels betydelig lavere enn det en kunne forvente utfra normert studieprogresjon. Enkelte emner med stor deltakelse ser ut til å ha en noe skjev karakterfordeling, med en spesielt stor andel av karakteren A. Dette tas opp med de aktuelle emneansvarlige.

3. Tidsfrister mv for innlevering av masteroppgaver
Det er fri innlevering av master- og hovedoppgaver frem til 1. november 2005 for alle studenter, bortsett fra de studentene som har 21. november 2005 som siste frist for innlevering i veiledningsavtalen sin. Oversittes de nevnte fristene i november 2005, kan oppgavene ikke innleveres til instituttet før i april 2006 eller oktober 2006.

4. Innpassing av Prosjektforum
Fakultetesledelsen har bedt Programrådene ved fakultetet vurdere hvorvidt en revidert utgave (20 sp) av Prosjektforum kan integreres i de respektive masterprogrammene. ISV har svart at instituttet fortrinnsvis ønsker en eventuell integrering i bachelorprogrammet. Dersom det skulle være aktuelt å integrere Prosjektforum i masterprogrammet, kunne det være en tanke å kombinere dette med arbeidet med masteroppgaven, som en eventuell erstatning for våre design- og veiledningsseminarer.

Kommentar: Hvis en vurdering av pensum og evalueringsform tilsier det, kan Prosjektforum eventuelt innpasses som 15 sp i STV4020. Studentene må i tillegg ta 15 sp av STV4020, tilsvarende hospitant-ordningen (halv skoleeksamen og en hjemmeoppgave).

5. Tilsynssensorer for 2005
Tilsynssensor på bachelorprogrammet: Professor Lauri Karvonen, Åbo Akademi. Instituttet arbeider med å finne tilsynssensor også for masterprogrammet.

6. Gjennomføring i henhold til avtalt studieplan
Fakultetet har utarbeidet statistikk for avlagte studiepoeng i forhold til planlagte studiepoeng i utdanningsplanen for alle studieprogrammer. Statsvitenskap bachelor har en gjennomføringsprosent på 67, noe som er i nedre leie av tabellen. Statsvitenskap master ligger dårligst an av alle masterprogrammene på fakultetet, med en gjennomføring på 66 prosent.

Kommentarer:
a) ISV bør ikke stille for store krav til masteroppgaven, i og med at studentene har mindre enn to semestre til disposisjon for arbeidet; b) mange studenter tar opp igjen hele/deler av STV4020, noe som kan bidra til forsinkelse i gjennomføringen av andre kurs/masteroppgaven; c) det bør ikke gjøres nye endringer i masterprogrammet med sikte på å bedre gjennomstrømningen, før vi har sett hvordan den nye studieordningen virker.

7. Justering av pensum på obligatoriske bacheloremner
Justering av pensum på STV2300 f.o.m. høsten 2005 tas til etterretning. Revidert pensum vil bli lagt ut på emnesiden.

Vedtak: Programrådet tar orienteringssakene til etterretning

8/05 Nytt bacheloremne i «politikk og utvikling»
En forutsetning for opprettelsen emnet Politikk og utvikling er at det gjøres obligatorisk for studentene på bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.

Kommentar: Pensum bør utvides noe ifht forslaget. Georg Sørensens bok blir i sin helhet pensum.

Vedtak: Det anbefales overfor Instituttstyret at emnet Politikk og utvikling opprettes f.o.m. våren 2006.
 

9/05 Plan for deltakerevaluering av emner ved ISV
Det bør vurderes hvorvidt vi skal benytte spørreskjema fra MMI, slik som tidligere. Dette blir et økonomisk spørsmål, som må vurderes av Instituttstyret.

Vedtak: Planen vedtas som et utgangspunkt for arbeidet med deltakerevaluering ved ISV.

10/05 Godkjenning av nye 40-grupper i bachelorprogrammet i statsvitenskap
Fem nye 40-grupper fra hhv UV (Pedagogikk (40PED)), TF (Kristendom (40KRIS) og Kristendomskunnskap med vekt på kjønn, likestilling og feminisme (40TEOKRI-KFL)) og JUS (Kriminologi I (40KRIM-001) og Kriminologi II (40KRIM-002)) anbefales godkjent i bachelorprogrammet i statsvitenskap.

Vedtak: De foreslåtte 40-gruppene godkjennes i bachelorprogrammet i statsvitenskap, men defineres ikke som anbefalte 40-grupper.

11/05 Klage på karakterer
Etter innføringen av kvalitetsreformen har antallet søknader om begrunnelser og klager økt kraftig. Dette har ført til betydelig merarbeid både for administrasjonen og de vitenskapelig ansatte. Se notat.

Vedtak: Det opprettes stående klagekommisjoner. I utgangspunktet tas det sikte på én klagekommisjon for substansielle bacheloremner, og én for metode bachelor. På masternivå etableres én klagekommisjon for metoden, og én for valgfrie masterkurs og masteroppgaver. Antallet klager vil bestemme om det må suppleres med flere kommisjoner.

12/05 Eventuelt
Ingen saker

Publisert 6. juni 2012 16:41 - Sist endret 12. nov. 2013 13:57