Protokoll 25.04.2024

Innkalt: Kristoffer Kolltveit (leder), Håvard Strand, Jonathan Kuyper, Øyvind Stiansen, Jens Jungblut (for Jan Erling Klausen), Peder Reitbakken (FU), Marina Johansen (FU)

Forfall: Jørgen Bølstad

Programrådets sekretær: Elin Nilsen (programkonsulent)

 

SAK 9
Saksnr. 9/24

Vedtakssak: Godkjenning av protokoll og saksliste

Vedtak: Protokoll og saksliste godkjennes

SAK 10
Saksnr. 10/24

Vedtakssak: Endring i obligatorisk undervisning BA-emner


I 2023 ble det innført obligatorisk oppmøte på første seminar på både BA og MA-programmene. Denne strengere praksisen fører til at flere studenter med intensjon om å gjennomføre trekkes fra eksamen. Programrådet for masterprogrammene har allerede gått bort fra vedtaket, og det foreslår at BA følger etter. Les hele begrunnelsen for forslaget.

På møte kom det fram at OPA-seksjonen ønsker å beholde ordningen, resten av representantene, inkludert studentene, er positive til forslaget. 

Vedtaksforslag: Obligatorisk oppmøte for emner med seminarer på BA-nivå er 3/5 seminarganger fra og med V25, og kravet om førstegangsoppmøte bortfaller.

Vedtak: Forslaget godkjennes med mulighet for individuelle ordninger.

 

SAK 11
Saksnr.
11/24

Diskusjonsak: Omfang av STV3090

Programrådet har blitt bedt om å diskutere muligheten for på sikt øke antall studiepoeng i bacheloremnet. Les notat fra Øivind Bratberg, men innspill fra fakultetet og instituttadministrasjonen.  

Diskusjon: Programrådet er i utgangspunktet positive til en økning av antall studiepoeng. 3-tallet i STV3090 indikerer allerede at emnet er på et høyere nivå enn andre emner, og man kan forvente mer av studentene på avsluttende emne selv om det "bare" er 10 sp. Per nå er konsekvensene for resten av programoppbygningen slik at vi ikke starter en prosess på dette. Det kom fram at programrådet mener at STV3090 bør undersøke muligheten for å ha en muntlig komponent for å takle dagens AI-utfordringer, selv innenfor rammen på 10sp.

Publisert 3. mai 2024 05:02 - Sist endret 3. mai 2024 05:07