Protokoll fra styremøte 2/2018

Til stede:

Ingjerd Hoëm (styreleder) (fratrådte under vedtaksdiskusjon i sak 15/2018)

Eksterne representanter: Antje Klitkou og Jon Vatnaland

Rep. for faste vitenskapelige ansatte ved TIK: Olav Wicken (vara for Magnus Gulbrandsen)

Rep. for midlertidig vitenskapelig ansatte ved TIK: Marie Byskov Lindberg

Rep. for administrativt ansatte ved TIK: Lene Angelskår

Studentrepresentant: Sofie Nebdal og Helge Helguson Neumann

Fra administrasjonen: Fulvio Castellacci og Frode Løvik (sekretær)

 

Ordinære saker

V-SAK 1 (Saksnr. 11/2018) Godkjenning av dagsorden

Det var ingen merknader til innkalling og dagsorden.

 

Vedtak: Innkalling og dagsorden godkjennes

 

V-SAK 2 (Saksnr. 12/2018) Godkjenning av protokoll fra møte 1/2018

Det var ingen merknader til protokollen.

 

Vedtak: Protokoll fra møte 1/2018, 13.3.2018, godkjennes.

 

Saksdokumenter: Protokoll fra møte 1/2018

 

Orienteringssaker

O-SAK 1 (Saksnr. 13/2018)  Hva skjer på TIK?

Administrativ leder orienterte om nytt forskningsprosjekt, nye disputaser, nye medarbeider, rekruttering og seminarvirksomhet. Styret kom med spørsmål til prosessen med å rekruttere to nye førsteamanuenser i innovasjon

 

O-SAK 2 (Saksnr. 14/2018)  Regnskapsrapport for første tertial 2018

Administrativ leder orienterte om regnskapet for første tertial. Rapporten viser et positivt resultat så langt i år og TIK styrer mot et lite overskudd og ytterligere styrking av senterets buffer ved årets slutt, en buffer senteret vil ha god nytte av dersom fakultetets forslag til ny fordelingsmodell blir vedtatt.

Styret ba om utfyllende informasjon om det akkumulerte overskuddet og ga honnør til TIKs ledelse for god styring av økonomien.

 

Saksdokumenter: Regnskapsrapport for første tertial 2018

 

O-SAK 3 (Saksnr. 15/2018) Ny fordelingsmodell ved SV-fakultetet

Direktør gjorde innledningsvis rede for prosessen rundt forslaget til ny finansieringsmodell ved SV-fakultetet. Han har vært medlem av arbeidsgruppen bak forslaget, men han har tatt dissens og har ikke stilt seg bak forslaget til ny modell som skal behandles på fakultetsstyremøtet 7.6. Det er utarbeidet en egen høringsuttalelse fra TIK. TIK har også vært med på en felles høringsuttalelse til modellen fra de fem enhetene ved fakultetet som modellen vil ha negative konsekvenser for.

En reduksjon i basisbevilgning vil ha negative konsekvenser for TIK. Styret har i de siste årene drøftet ressurs-situasjonen ved senteret flere ganger og hver gang konkludert med at det er behov for økt basisfinansiering. Styret ser derfor med bekymring på framtidssituasjonen for TIK ved den foreslåtte reduksjonen i basisbevilgningen. Styret er spesielt urolige for den foreslåtte beskatningen av eksterne inntekter og mangelen på insentiv til å søke eksterne midler som modellen vil føre til.

Styret er kritisk til den manglende strategiske forankringen av den foreslåtte modellen og savner en bedre konsekvensutredning og kartlegging av alternative modeller.

Saken var lagt fram som en orienteringssak, men styret ved TIK ønsket å fatte et vedtak i saken som videreformidles til fakultetsstyret før deres møte 7.6. Styreleder fratrådte møtet under vedtaksdiskusjonen.

 

Vedtak: 

TIKs styre har diskutert forslaget til ny finansieringsmodell ved SV-fakultetet i to møter og støtter høringsuttalelsen fra TIKs ansatte. I tillegg vil styret vektlegge følgende:

Ny finansieringsmodell er en viktig strategisk beslutning for fakultetet. TIK-styret kan ikke se at modellen i tilstrekkelig grad gjenspeiler sammenhengen mellom strategi, mål og insentiver. TIK-styret savner en bredere diskusjon, større involvering av ulike deler av fakultetet og en bedre redegjørelse for implikasjonene av den foreslåtte modellen. Styret etterlyser spesielt en bedre redegjørelse for gode insentiver for den eksternfinansierte virksomheten.

På bakgrunn av dette ber TIK-styret om at saken utsettes og at det arbeides videre med å kartlegge konsekvenser, utarbeide bedre insentiver rundt eksternfinansierte aktiviteter og sikre strategisk forankring og oppslutning rundt forslaget til ny modell.

 

Saksdokumenter: Presentasjon av ny fordelingsmodell Høringssvar fra TIK Høringssvar fra fem enheter

 

Diskusjonssaker

D-SAK 1 (Saksnr. 16/2018) Utkast til årsrapport for 2017

Årsrapporten for 2017 følger samme oppsett som tidligere år. Den er en nyttig oppsummering av virksomheten som gir et godt grunnlag for å følge utviklingen ved TIK over tid. Styret takket for en fin rapport og kom med konkrete innspill til teksten. Rapporten ferdigstilles og publiseres på TIKs nettsider.

Vedtak: Årsrapport for 2017 tas til etterretning

 

Publisert 5. mars 2018 14:03 - Sist endret 10. okt. 2018 11:20