Protokoll for programrådsmøte i organisasjon, ledelse og arbeid - 25.03.2019

25. mars 2019, kl. 10:15 - 11:00, Harriet Holters hus, møterom 241

Tilstede: Lars Erik Kjekshus (programleder), Lars Klemsdal, Jan Erling Klausen, Inger Marie Hagen, Marthea Walle, Anne Birthe Korsmo, Audrey Stark (referent)

Forfall: Øyvind Ihlen

Protokoll

SAK 1
Saksnr. 1/19

Vedtakssak
Godkjenning av dagsorden

Saksdokument: Dagsorden

Vedtak: Dagsorden godkjennes

SAK 2
Saksnr. 2/19

Vedtakssak

Pensum og emnebeskrivelser for emner høsten 2019, OLA4001 og OLA4060

Saksdokumenter:

Lars Klemsdal og Lars Erik Kjekshus orienterte om emnene OLA4001 og OLA4060. Det ble diskusjon rundt OLA4060. Studenter som har tidligere tatt emnet kan ha nytte av å følge undervisningen (ikke undervisningsmeldt og ikke eksamensmeldt) ettersom emnet fremstiller nå mer som direkte forberedende til masteroppgaven. Ettersom eksamen i emnet ligger tett opp til produksjon av et teorikapittel for masteroppgaven må studentene bruke vanlig henvisningsskikk når de siterer sitt tidligere arbeid.

Vedtak utsettes: Lars Klemsdal jobber med justeringer til pensumlistene og emnebeskrivelsene for begge emnene. Disse vil godkjennes på sirkulasjon innen kort tid.

SAK 3
Saksnr. 3/19

Vedtakssak
Opprettelse av nytt emne: SOSGEO4210 - Sosiologiske perspektiver på organisasjon og ledelse

Saksdokument: Søknad til fakultet

Lars Klemsdal og Lars Erik Kjekshus orienterte om det nye emnet SOSGEO4210. Emnet er åpen for masterstudenter i sosiologi og andre masterstudenter. Det ble en diskusjon rundt vurderingsformen, ettersom den samme eksamen blir brukt for OLA4001 (20 studiepoeng) og SOSGEO4210 (10 studiepoeng). Den obligatoriske innleveringen er ment å måle kunnskap fra første delen av emnet (da det er kun OLA4001) og eksamen måler den siste delen.

Vedtak: Programråd slutter seg til forslaget om å opprette emnet SOSGEO4210 - Sosiologiske perspektiver på organisasjon og ledelse.

SAK 4
Saksnr. 4/19

Orienteringssak
10-årsjubileum og komite for arbeidet

Saksdokumenter: Referat fra første møte i komitéen for 10-årsjubileum

Lars Erik Kjekshus orienterte om planene for 10-årsjubileum.

SAK 5
Saksnr. 5/19

Orienteringssak
Øvrig samarbeid med sosiologiprogrammet

Lars Erik Kjekshus orienterte om det øvrige samarbeidet med sosiologiprogrammet. Det vil være kun få studenter fra sosiologi som vil ha mulighet til å delta på prosjektforum (SVPRO4000) fordi det er som regel få plasser. Eksakt antall avhenger av hvor mange OLA studenter som er påmeldt, samt hvor mange prosjekter. Det er helt klart en fordel å kunne trekke inn flere studenter for å sikre at det er 6-7 studenter i hver gruppe. Dersom det er flere sosiologistudenter som ønsker å delta enn det er ledige plasser vil det være nødvendig å hente inn motivasjonsbrev å se på karakterer. 

SAK 6
Saksnr. 6/19

Orienteringssak
Nettverksmøte for prosjektforum august 2019

Lars Erik Kjekshus orienterte om nettverksmøte for prosjektforum. 

Oppfølging: Audrey Stark undersøker hvem har fått invitasjon og hvordan den er sendt.

SAK 7
Saksnr. 7/19

Orienteringssak
Studiebarometerets resultater for Organisasjon, ledelse og arbeid

Saksdokument: Studiebarometeret 2018 OLA

Lars Erik Kjekshus orienterte om årets resultater. Det er lav svarprosent - kun 8 studenter har svart på undersøkelsen. Dette må tas i betraktning når man leser resultatene. Det er generelt en positiv utvikling siden sist undersøkelse og programmet har fått en høyere vurdering på de fleste parametere. Vurderingen av studieprogrammet som relevant for arbeidsliv har sunket noe. Dette sammen med de parameterne som utgjorde "Topp/Bunn" (side 4 av rapporten) tas med videre i utviklingen av programmet. 

Publisert 26. mars 2019 15:59 - Sist endret 20. juli 2023 13:26