Protokoll fra møte i programrådet 13. februar 2013

Rom 221, kl. 10.15- 11.30

Til stede:

Til stede: Katrine Fangen, Nan Zou Bakkeli, Fredrik Engelstad, Arne Mastekaasa, Torkild Lyngstad, Tore Rafoss, Torunn Vormedal (studentrepresentant MA), Ole Petter K. Nilsen (studentrepresentant BA), Marianne Almbakk (studiekonsulent BA), Kathrine løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Anne Krogstad, Tone Maia Liodden (vara)

 

SAK 1
Saksnr. 1/13
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 12. desember, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:

Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 12. desember

 

SAK 2
Saksnr. 2/13

Diskusjonssak:

Innlemmelse av nytt metodologiemne i et utvidet SOS3090 (20 Studiepoeng)

Notat

Kommentarer:

Medlemmene av programrådet var generelt positive til forslaget. Studentrepresentanten for bachelorprogrammet sa at programutvalget var skeptiske til emner med omfang på 20 studiepoeng, spesielt hvis man kun fikk en samlet karakter i emnet, og delkarakterene ikke var synlig på vitnemålet. Lyngstad mente at hvis man gikk for en løsning med et emne på 20 studiepoeng måtte man ha god kommunikasjon med andre studieprogrammer som benytter seg av emnet, og finne løsninger for dem. 

Saken tas opp som en vedtakssak 17. april. Innspill sendes undervisningsleder i forkant av innkallingen.

 

SAK 3
Saksnr. 3/13

Vedtakssak:

1. semester MA

Notat

Vedtak:

Selve sekvenseringen ble vedtatt på møtet, men en detalj rundt organiseringen må vedtas på neste møte:  Studentrepresentantene og noen av de andre medlemmene av programrådet ønsker at seminarundervisningen i SOS4001 skal beholdes. Dette tas opp med emneansvarlig Fennefoss og seminarer i SOS4001 vurderes på neste programrådsmøte.

Kommentarer:

Undervisningen i SOS4020 starter også i uke 2, så dette må koordineres med gjennomføring av muntlig eksamen i SOS4011.

 

SAK 4
Saksnr. 4/13

Vedtakssak:

Obligatorisk oppmøte SOS4090

Notat

Vedtak og kommentarer:

Obligatorisk oppmøte vedtas ikke, men den obligatoriske aktiviteten beholdes. I tillegg vil seminarlederne i SOS4090 møtes og diskutere opplegget i seminarene og hvordan dette kan forbedres. Emneansvarlig for SOS4050 påtar seg å ta opp dette med seminarlederne i SOS4090, som jo er de samme som i SOS4050-gruppene. Saken tas eventuelt opp igjen på et senere møte om det er ønskelig.

SAK 5
Saksnr. 5/13

Orienteringssak:

Tilsynssensorrapporter for 2011/2012 og programevalueringer 2012/2013

Tilsynssensorrapporter:

Bachelorprogrammet i sosiologi

Masterprogrammet i sosiologi

Programevalueringer:

Bachelorprogrammet i sosiologi

Masterprogrammet i sosiologi

Kommentarer:

Det er flere interessante momenter i studentevalueringene. Detaljer angående enkeltemner er videresendt til de emneansvarlige for vurdering av mulige justeringer. På møtet fokuserte vi på mer generelle kommentarer, blant annet hvordan kravene på BA kan økes, da flere av studentene opplever overgangen fra BA til MA som veldig krevende. I tillegg ønsker studentrepresentanten for BA at flere emner skal bruke hjemmeeksamen som vurderingsform heller enn skoleeksamen (evt. karaktergivende emneoppgaver i tillegg til skoleeksamen). Undervisningsleder, administrasjonen og de emneansvarlige jobber videre med mulige endringer og justeringer. 

SAK 6
Saksnr. 6/13

Eventuelt

 

Publisert 14. feb. 2013 08:53 - Sist endret 14. feb. 2013 12:47