Referat programrådsmøte 2/2018

Til stede: Tone Druglitrø, Taran Thune, Ana Delgado, Stian Klasbu, Helene Lindeman. Sekretær: Sibel Thorsen

Orienteringssaker

  • Informasjon om undervisningsopplegget til høsten og endringer som følge av evalueringer: I TIK4001 vil det bli egne metode-deler og innlevering av essay kommer tidligere for å få bedre tid til evaluering. 
  • Utvekslingsavtaler og utvekslingsmuligheter for TIK studenter fra 2. semester: Senteret jobber med å få laget utvekslingsavtaler med samarbeidsinstitusjoner. Mulig samarbeid med Tomsk University i Russland (masterprogram med fokus på helseinnovasjon).  
  • Muntlig høring vil iverksettes fra og med de som leverer ved Oktober fristen 2018. Tone og Sibel utarbeider utkast til rammene for høring. Dette diskuteres ved neste møtet.
  • Evalueringer av STS og Innovasjon spesialiseringer våren 2018. Se punkt for tilbakemelding fra TIKs studentforum. 

Diskusjonssaker

  • Hovedpunkter fra  TIKs studentforum: 

-  Mange 2. års studenter savnet oppfølging. Tiltak: Oppfølgingsseminarer 2. året. Forlengelse av TIK4040. 

- Veiledning oppleves som varierende og forventninger og rammer er uklare. Tiltak: Kontrakt gir noen rammer, men veiledningssitasjonen er også avhengig av en gjensidig relasjon mellom student og veileder.  Problemer som oppstår underveis kan rettes til studiekonsulent.- dette står i veiledningskontrakten student og veilder signerer. PhD-studenter har veilederforum, dette er noe som muligens kan utvides til masterstudenter. Emneevaluering av masteroppgave-faget f.o.m. høsten 2018. 

- Forventninger til læringsmiljø under masterskriving:  Studentene har et eget ansvar for å skape læringsmiljø på lesesalen. Studenter inviteres til lunsj på pauserom (Sibel følger opp). 

-  Emnesider/pensumslister ikke klart innen semesterstart. Tiltak: Alt av pensumlister etc skal være klart innen 1.juli. 

- For stor variasjon i tilbakemeldingene på eksamen. Tiltak: Tilbakemelding må standardiseres. Tone og Sibel utarbeider sensorveiledninger. 

- TIK4040 : for mange ulike perpektiver fra seminarledere og hva de vektlegger, usikkerhet blant studentene rundt krav til skisse. For få som møter opp. Tiltak: En veiledning for rammer og organisering av seminarene i TIK4040 foreligger og seminarledere skal ta utgangspunkt i denne når de underviser. Det vil likevel forekomme variasjon mellom seminargruppene avhenig av hva seminarledere velger å vektlegge i undervisningen. Ytterlig informasjon om krav til eksamen finnes under emnebeskrivelsen: http://www.sv.uio.no/studier/master/tik/skisse-til-masteroppgaven.html    Vi vil også utforske muligheten for å gjøre seminarene obligatoriske.

  • Hvordan gjøre en god introduksjon til masterprogrammene? Dette punktet er relatert til tilbakemeldingene fra TIK. Vi ønsker innspill til hvordan vi kan etablere en god forståelse mellom studenter og forelesere om forventninger, krav og utfordringer ved masterprogrammene for et best mulig utgangspunkt for alle.

- Diskutert i de øvrige punktene. Forventninger, plikter og krav kan utdypes på velkomstmøte for 1.semesterstudenter og repeteres på introduksjonsseminaret til prosjektskisse 2.semesterstudenter. 

Andre innspill/saker fra studentene som ble diskutert

  • Rekruttering: For bedre promotering av programmet ovenfor nye søkere (særlig humaniora og teknologi/naturvitenskap) kan man lage videosnutter av masterstudenter om hva de skriver om og hvorfor de har søkt TIK. Sibel følger opp dette forslaget. 
  • Rekruttering: "Åpen Dag" for masterprogrammene ved SV. Presentasjon av masterprogrammer, forelesninger, masterstudenter og tidligere studenter (karrieremuligheter).  Tidspunkt: Mars. Sibel følger opp forslaget i fakultetetets rekrutteringsnettverk. 
  • Kandidatmarkering utvides? Eventuelt en studentkonferanse der masteroppgaver presenteres. Saken tas opp ved et senere møte. 
  • Ønske om programutvalg for TIK. Stian og Sibel følger opp. 

 

Agenda:

Orienteringssaker

  • Informasjon om undervisningsopplegget til høsten og evt. endringer som følge av evalueringer. (Tone) tik 4001---ny struktrur på moduler tik 4001. essay tidligere for bedre evalueringstid og 
  • Utvekslingsavtaler og utvekslingsmuligheter for TIK studenter: hvor er vi og hvor går vi? (Tone)
  • Muntlig høring vil iverksettes fra og med de som leverer ved Oktober fristen 2018. 
  • Evalueringer av STS og Innovasjon spesialiseringer, vår 2018.  (Sibel)

Diskusjonssaker

  • Tilbakemeldinger fra TIKs studentforum (se også referat fra forrige Programrådsmøte om evalueringer og tiltak: http://www.sv.uio.no/tik/om/organisasjon/programrad/innkallinger-og-referat/2018/mote-1-2018---13.februar.html). Studentene orienterer. Referat fra Studentforumsmøte under Sakspapirer. 
  • Hvordan gjøre en god introduksjon til masterprogrammene? Dette punktet er relatert til tilbakemeldingene fra TIK. Vi ønsker innspill til hvordan vi kan etablere en god forståelse mellom studenter og forelesere om forventninger, krav og utfordringer ved masterprogrammene for et best mulig utgangspunkt for alle.

Sakspapirer

Evalueringer for vårens emner

Referat fra Studentforum

Publisert 12. juni 2018 17:37 - Sist endret 23. feb. 2024 08:45