Protokoll fra styremøte 1/2018

Til stede:

Ingjerd Hoëm (styreleder)

Eksterne representanter:

Rep. for faste vitenskapelige ansatte ved TIK: Magnus Gulbrandsen

Rep. for midlertidig vitenskapelig ansatte ved TIK: Marie Byskov Lindberg

Rep. for administrativt ansatte ved TIK: Lene Angelskår

Studentrepresentant: Sofie Nebdal og Helge Helguson Neumann

Fra administrasjonen: Fulvio Castellacci, Fredrik Olsbu (under D-SAK 2) og Frode Løvik (sekretær)

 

Meldt forfall:

Antje Klitkou og Jon Vatnaland. Vararepresentanter for Klitkou og Vatnaland var innkalt, men begge vararepresentantene måtte melde forfall kort tid før møtet.

Innledningsvis ble Nils Damm Christophersen, som trakk seg fra sin plass i TIK-styret ved inngangen til 2018, takket for sin innsats.

 

Ordinære saker

 

V-SAK 1 (Saksnr. 02/2018) Godkjenning av dagsorden

Det var ingen merknader til innkalling og dagsorden.

Innkalling og dagsorden godkjennes

 

V-SAK 2 (Saksnr. 03/2018) Godkjenning av protokoll fra møte 4/2017

Det var ingen merknader til protokollen.

Protokoll fra møte 4/2017, 5.12.2017, godkjennes.

Saksdokumenter: Protokoll 5.12.2017

 

V-SAK 3 (Saksnr. 04/2018) Godkjenning av protokoll fra sirkulasjonssak

Det var ingen merknader til protokollen.

 Protokoll fra sirkulasjonssak med frist 15.2.2018 godkjennes.

Saksdokumenter Protokoll 15.2.2018

 

Orienteringssaker

 

O-SAK 1 (Saksnr. 05/2018) Hva skjer på TIK?

Administrativ leder orienterte om nye forskningsprosjekt, nye doktorgradskurs, nye medarbeidere, rekrutteringer og seminarvirksomhet.

 

O-SAK 2 (Saksnr. 06/2018) TIK 20 år i 2019

Administrativ leder orienterte om foreløpige planer for markeringen av TIKs tjueårsjubileum i mars 2019. Styret ble invitert til å komme med innspill og oppfordret til å bruke dette til en anledning til å vise fram senteret og hente inspirasjon fra lignende markeringer ved andre enheter på fakultetet. Det ble oppfordret til å invitere tidligere medarbeidere og andre enheter på fakultetet til å delta. Studentrepresentantene in formerte om at det planlegges alumniaktivitet i regi av Teknovatøren i denne forbindelse.

 

O-SAK 3 (Saksnr. 07/2018) TIKs kapasitet og ressurstilgang - status og plan for 2018

Direktør oppsummerte status for pliktarbeid ved TIK i 2017 og planer for 2018. Kapasiteten har økt for STS-gruppen, og vil øke også for innovasjonsgruppen ved tilsetting av to nye førsteamanuenser i 2018. Det er fortsatt et press på kapasiteten til oppfølging av innovasjonsstudenter, både på master og doktorgrad, og TIKs ledelse vil se nærmere på hvordan dette kan bedres.

 

Diskusjonssaker

 

D-SAK 1 (Saksnr. 08/2018) Årsplan 2018

Direktør innledet til diskusjon av revidert årsplan for 2018 – 20, som var noe omarbeidet etter styremøtet i desember 2017. Det eksisterende dokumentet fungerer godt til eksterne formål, men TIKs ledelse vurderer å utarbeide en mer detaljert versjon til internt bruk. Dette kan være nyttig både for å følge opp framdrift og for senterets hukommelse. Administrasjonens representant ytret ønske om å involvere administrasjonen i arbeidet med årsplanen, spesielt dersom en mer detaljert plan skal utarbeides.

Årsplan for 2018 tas til orientering

Saksdokumenter: Årsplan for 2018 - 2020

 

D-SAK 2 (Saksnr. 09/2018) Årsregnskap 2017

Administrativ leder kommenterte innledningsvis det utsendte notatet som viser et overskudd 6,1 mill. kr. for 2017. Dette overskuddet er betydelig større enn budsjettert og skyldes flere ulike forhold. Rundt 1,3 mill er midler som er inntektsført i 2017, men som skal dekke kostnader som vil påløpe i 2018. TIK har like fullt en betydelig buffer som kan gi grunnlag for en offensiv strategi framover. TIKs ledelse avventer utfallet av arbeidet med en ny fordelingsmodell for SV-fakultetet før nye tiltak utredes. Styret gratulerte med det gode resultatet og kom med kommentarer til forholdet mellom nettobidrag og kapasitetsstyrking og framtidige insentiv til å skaffe eksterne inntekter i lys av D-SAK-3.

Årsregnskap for 2017 tas til orientering

Saksdokumenter: Årsregnskap 2017

 

D-SAK 3 (Saksnr. 10/2018) Ny fordelingsmodell for SV-faktuletet

TIKs direktør er medlem av et arbeidsutvalg på SV-fakultetet, ledet av dekanen, som har utarbeidet et første utkast til ny fordelingsmodell for basisbevilgningen på fakultetet. Han presenterte resultatene av arbeidet så langt med vekt på forslag til ny dimensjonering og et nytt system for finansiering av fakultetets administrasjon ved «skattlegging» av enhetene.

Både den foreslåtte dimensjoneringen og «skattleggingen» vil ha negative konsekvenser for størrelsen på basisbevilgningen til TIK. Det legges opp til bruk av et tilpasningsledd i noen år slik at det negative konsekvensene ikke vil få full effekt umiddelbart.

Styret uttrykte bekymring over den foreslåtte modellen og etterlyste en bedre begrunnelse for hva som skal oppnås med denne og en strategisk visjon.

Ny modell skal etter planen vedtas i fakultetets styremøte i juni 2018. TIKs direktør ble bedt om å informere om den videre utviklingen. Styret vil bli oppdatert om saken i neste styremøte.

Saksdokumenter: Utkast til fordelingsmodell, datert 28.2.2018

 

EVENTUELT: Distribusjon av TIKs stillingsannonser

Marie Byskov Lindberg viste til utlysingene av to førsteamanuensis-stillinger ved TIK og spurte om rutiner for systematisk spredning av denne type utlysinger i aktuelle faglige internasjonale nettverk. Hun oppfordret TIKs ledelse til å sikre gode rutiner slik at ledige stillinger ved TIK blir gjort bredt kjent og når potensielle kandidater.

 

 

 

 

 

 

Publisert 5. mars 2018 16:28 - Sist endret 6. juni 2018 14:31