Protokoll fra programrådsmøte i sosiologi

Rom 221, kl. 10.15- 11.45

Til stede: Katrine Fangen, Nan Zou Bakkeli, Fredrik Engelstad, Torkild Lyngstad, Anne Krogstad, Tone Maia Liodden (vara), Mari Arntzen Østvoll (studentrepresentant MA), Ole Petter K. Nilsen (studentrepresentant BA), Stian Andreassen (studiekonsulent BA), Kathrine Løvberg (sekretær).

Ikke til stede: Arne Mastekaasa, Tore Rafoss

 

SAK 1
Saksnr. 10/13
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 6. mars, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 6. mars

 

SAK 2
Saksnr. 11/13

Pensum og emnebeskrivelser høsten 2013

Vedtak: Samtlige emnebeskrivelser godkjennnes uten endringer. Samtlige pensumlister godkjennes uten endringer, bortsett fra SOS4011 Klasse og ulikhet, der det er noen overlappende pensumtekster som må byttes ut.

Saksdokumenter:
SOS4001
Emnebeskrivelse
Pensum


SOS4011
Seminar 1. Organisasjoner: handlingsbetingelser, ledelse og strategi
Seminar 2. Teoretiske perspektiver i kulturstudier
Seminar 4. Klasse og ulikhet - sentrale debatter

 

SAK 3
Saksnr. 12/13

Nytt SOS3090

Vedtak: SOS3090 beholdes slik det er i dag (10 studiepoeng), og metodologiemnet opprettes som et eget emne, som opprinnelig planlagt.

Kommentarer: Flere av medlemmene av programrådet ønsket at metodologi ikke skulle innlemmes i SOS3090. Programrådet var bekymret for at metodologidelen ville bli mindre sentral dersom det ikke skulle vært en karaktervurdering i emnet, og syns det er mer hensiktsmessig at det opprettes to emner.

Notat

 

SAK 4
Saksnr. 13/13

Spesialiseringsemner på masterprogrammet

Vedtak: Programrådet går inn for forslaget med fem teorispesialiseringsemner høstsemesteret og fem temaspesialiseringer vårsemesteret.

Kommentarer: Hvilke emner som skal gå må bestemmes i samråd med de emneansvarlige. Undervisningsleder mener også vi bør sette i gang en mer langsiktig prosess som tar sikte på å vurdere emnetilbudet av teori- og temaspesialiseringer i sin helhet.

Notat

 

SAK 5
Saksnr. 14/13

30-poengs masteroppgave

Kommentarer fra diskusjonen: Torkild Lyngstad orienterte om fordelene og ulempene ved å innføre en masteroppgave som er mindre omfattende enn 60 sp (feks 30 eller 40 sp). Flere av medlemmene mente at det vil være problematisk med datainnsamling om man har kortere tid til å skrive masteroppgave, da for eksempel intervjuer og komparative analyser kan ta lang tid. Flere mente allikevel at det er lurt at studentene lærer seg å skrive strammere og nærmere artikkelformat enn det de gjør i dag. De første masteroppgavene for OLA-programmet blir levert denne våren og vi kan se på hva deres erfaringer er med en 30-poengsoppgave.

Notat

Vedlegg: Rapport fra arbeidsgruppe nedsatt for å utrede en påbygningsmaster

 

SAK 6
Saksnr. 15/13

 

Eventuelt

Ingen saker til eventuelt

 

 

Publisert 22. apr. 2013 09:49 - Sist endret 22. apr. 2013 15:54